Πίνο και τέλος…

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, μίλησε με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας κάνοντας ένα mini απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας δίνοντας έμφαση στους νέους Έλληνες παίκτες...
proedros

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, μίλησε με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας κάνοντας ένα mini απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας δίνοντας έμφαση στους νέους Έλληνες παίκτες αλλά και στον πόλεμο που δέχονται οι ερυθρόλευκοι… «Θέλω πρώτα απ’ όλα να τονίσω είναι καλό για όλους μας να ελαττώσουμε την γκρίνια. Είμαστε πάντα αυστηροί με την ομάδα μας και πάντα θέλουμε το καλύτερο. Όλοι. Αλλά από την άλλη, πρέπει να αντιλαμβανόμαστε και ποια είναι η πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι η ομάδα είναι πρώτη με διαφορά, τελείωσε τον πρώτο γύρο αήττητη και συνεχίζει στο Κύπελλο, αλλά και στην Ευρώπη. Και πάει να σπάσει ρεκόρ! Κάποιοι επιχειρούν να απαξιώσουν τα πάντα και να μας πουν ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα για πλάκα. Καθόλου έτσι δεν είναι! Μάχες θα δώσουμε. Είδατε τι έγινε όπου και αν παίξαμε. Έπεφταν κορμιά. Όλοι έχουν κάνει τα καλύτερα τους παιχνίδια απέναντι μας και δεν είναι τυχαίο ότι οι αντίπαλοι τελειώνουν τα παιχνίδια με 1-3 θλάσεις από την υπερπροσπάθεια που κάνουν. Παρόλα αυτά εμείς προσφέρουμε το καλύτερο θέαμα στην Ελλάδα και μάλιστα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά έχουμε πολύ περισσότερες τελικές, ευκαιρίες, γκολ. Άρα είναι καλύτερο το θέαμα».

Για το αήττητο: «Το ότι είμαστε αήττητοι μέχρι τώρα είναι μεγάλο επίτευγμα και έτσι πρέπει να το βλέπουμε. Σε ένα πρωτάθλημα που κανείς δεν αμφιβάλλει ότι έχουμε παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Έχουμε τα ίδια γκολ με πέρσι και καλύτερη άμυνα…».

Για την ισοπαλία με τον ΠΑΟ: «Μετά το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ στεναχωρηθήκαμε, αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να τα ισοπεδώσει όλα».

Για το ρόστερ και τους νέους παίκτες: «Η μέχρι τώρα πορεία μας και η πορεία στο Champions League αποδεικνύει πόσο δίκιο είχαμε το καλοκαίρι όταν λέγαμε ότι έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στο ρόστερ της ομάδας. Αποδείχτηκε ότι κάναμε καλά που δεν ανανεώσαμε τον Μέλμπεργκ, επενδύσαμε στην εμπειρία του Κοντρέρας και βάλαμε στην άμυνα δύο νέα παιδιά. Τον Μανωλά και τον Σιόβα. Ουσιαστικά “βγάλαμε” δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι με την παρουσιά τους – κυρίως στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα – μας δικαίωσαν και είναι ήδη κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Όπως και το καλοκαίρι, έτσι και τώρα, σας λέω ότι έχω τεράστια εμπιστοσύνη στο υλικό του Ολυμπιακού. Πιστεύω μάλιστα ότι με την εξέλιξη που έχει το πρωτάθλημα, όλο και περισσότεροι νέοι παίκτες θα παίρνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά για τους νέους ποδοσφαιριστές: «Στέκομαι ιδιαίτερα στους νέους παίκτες γιατί με την παρουσία τους δίνουμε σάρκα και οστά στο όραμα που υπήρχε από την αρχή να γεμίσουμε την ομάδα με νέους παίκτες και μεγάλο ταλέντο. Προσέξτε: Εμείς δεν το κάνουμε από… ανάγκη, όπως άλλοι. το κάνουμε γιατί πιστεύουμε στο ταλέντο του Έλληνα ποδοσφαιριστή και γιατί η εποχή μας δίνει τη δυνατότητα να κτίσουμε μια ομάδα γεμάτη με τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας, μια ομάδα ελληνική, που θα την καμαρώνουμε στην Ευρώπη. Βλέπετε τι προσπάθεια γίνεται στις ακαδημίες μας. Ηδη έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. είναι για εμάς τεραστία χαρά να είναι η ομάδα κ-20 στην ελίτ των ευρωπαϊκών συλλόγων, στους 16 καλυτέρους του nextGen, του Champions League των Νέων. Ελπίζουμε ότι κάποια από αυτά τα παιδιά θα στελεχώσουν με επιτυχία και την πρώτη ομάδα».

Για τις μεταγραφές: «Είναι πολύ πιθανό να αποκτήσουμε τον Κολομβιανό Πίνο ο όποιος προπονείται ,όπως ξέρετε, εδώ και καιρό στο Ρέντη και ο όποιος είναι υψηλών προδιαγραφών. Σίγουρα (και αυτό το έχω συζητήσει με τον προπονητή) θα μικρύνει το ρόστερ με απομακρύνσεις και τον δανεισμό κάποιων παικτών σε άλλες ομάδες ώστε να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Είδατε ποσό καλό έκανε στον Μήτρογλου αυτή η επιλογή. Το πιθανότερο είναι να μη γίνουν άλλες κινήσεις πέρα από τον Πίνο. Ευτυχώς με το νέο χρόνο επιστρέφει και ο Αβραάμ, οπότε δυναμώνει ακόμα περισσότερο η ομάδα. Και περιμένω και τον Μασάντο, τον όποιο όλοι στην ομάδα τον πιστεύουμε πολύ. Ολοι θέλουν χρόνο προσαρμογής. Θυμηθείτε τον Αμπντούν…

Για τις ανανεώσεις: «Νομίζω ότι ο Τζιμπούρ θα συνεχίσει μαζί μας. Για τον Τοροσίδη δεν θέλω να μιλήσω τώρα»…

Για το βρώμικο πόλεμο: «Βλέπετε κι εσείς τι πόλεμος γίνεται, ύπουλος και βρώμικος. Δεν μπορούν να μας χτυπήσουν αγωνιστικά, ούτε έχουν τις δίκες μας δυνατότητες και έτσι προσπαθούν να καταστρέψουν το ποδόσφαιρο για να μην φαίνεται η δική τους ανυπαρξία. Κάνουν τους υπερασπιστές της νομιμότητας και της ηθικής, άνθρωποι με πολλά χιλιόμετρα στις δικαστικές αίθουσες, άνθρωποι καταδικασμένοι, άνθρωποι που εμπλέκονται με λαθρεμπόριο, με σκάνδαλα που συγκλόνισαν χώρες ολόκληρες, άνθρωποι που ζούσαν στο εξωτερικό για χρόνια για να μην πληρώσουν το ελληνικό δημόσιο. Και τώρα το παίζουν οσίες και κάνουν και τους τιμητές».

Για τον Αλαφούζο: «Να σας πω κάτι; ειδικά για τον κ. Αλαφούζο, που παριστάνει τον πρόεδρο του ΠΑΟ χωρίς να έχει βάλει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του Παναθηναϊκού, θα ήθελα να μείνει 100 χρόνια στον ΠΑΟ. Από την άλλη όμως σκάφτομαι ότι κάνουν τόσο κακό στους νέους, στους φιλάθλους… δηλητηριάζουν τόσο πολύ τον οργανισμό του ποδόσφαιρου που στο τέλος θα τους αποβάλλει από μόνο του…

Για τους οπαδούς: «Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας στο γήπεδο τη χρόνια που πέρασε. Ξέρετε και ξέρω ότι το εύκολο είναι να κάνετε ζημίες στο γήπεδο. Εσείς όμως είστε μάγκες πραγματικοί και προστατεύετε αυτό που αγαπάτε. Έχετε φιλότιμο, είστε πραγματικοί μάγκες… Ακόμα και χθες που προκληθήκατε με χιλίους τρόπους δώσατε αγώνα να μην ξεφύγει η κατάσταση. Θέλω να είστε πάντα εκεί, κοντά στην ομάδα και να συνεχίσουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη με τα καλυτέρα δυνατά αποτελέσματα».

Για την κλήρωση: «Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας με την Λεβάντε, να καταφέρουμε να περάσουμε μια ισπανική και ποιοτική ομάδα και μετά να δώσουμε τα πάντα για την υπέρβαση σε έναν αγώνα γιορτή, κόντρα στην κάτοχο του τροπαίου, αφού αν περάσουμε η λογική λέει ότι θα βρούμε μπροστά μας την Ατλέτικο».

Σχετικά Άρθρα


RedVote