Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Αφήστε τους τώρα να δουλέψουν

Καθ’όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, από τις πρώτες κιόλας μέρες, φίλοι μου έστελναν μηνύματα στο fb για τις μεταγραφές. Ολοι ρώταγαν, όπως γίνεται κάθε χρόνο, τι θα γίνει, αν θα πάρουμε καλούς παίκτες, αν θα γίνει το μπαμ και τα γνωστά. Η απάντησή μου σε όλους ήταν, περιμένετε μέχρι τις 31 Αυγούστου και μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα για ότι προηγηθεί.

Η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη για να φτιάξει μία καλή-αξιόμαχη και ποιοτική ομάδα πάρθηκε στο τέλος της προηγούμενης σεζόν. Κομβικό σημείο ήταν η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και η άσχημη εικόνα της ομάδας αλλά και των παικτών στα ματς που ακολούθησαν. Κίνηση-κλειδί ότι έκλεισε προπονητή πριν καλά καλά τελειώσει η προηγούμενη σεζόν, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά της ομάδας.

Ο Μαρτίνς είχε όλο τον χρόνο να κάνει τον σχεδιασμό του, να δει ποιοί του κάνουν και ποιοί όχι, να εισηγηθεί τις αποκτήσεις παικτών και γενικά να στήσει μία ομάδα η οποία είναι δικιά του. Δεν κουβαλάει ούτε αλλουνού τις επιλογές ούτε του χρεώθηκαν με το ζόρι παίκτες από την διοίκηση.

Εκανε τις δικιές του επιλογές, στο μέτρο του δυνατού και η διοίκηση της σεβάστηκε. Δεν του έδωσε τα κλειδιά της ομάδας εξολοκλήρου, έχει κρατήσει ένα “αντικλείδι” και ο πρόεδρος, όμως αυτός ο Ολυμπιακός που παρουσιάζεται είναι έργο Μαρτίνς.

Εάν η ομάδα θα πάει καλά δεν θα το κρίνουμε ότι από τα συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν ούτε από την διαχείριση που έκανε στο ρόστερ στα προκριματικά ούτε από τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει με Αστέρα και Μπέτις.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να κριθεί τον Μάϊο. Οταν όλα θα έχουν τελειώσει, τότε να γίνει το ταμείο. Η ομάδα οφείλει να το κάνει αυτό στον “εαυτό” της. Να αφήσει τον προπονητή να πάει το… καράβι μέχρι τέλους. Οτι και να γίνει στην διαδρομή.

Μπορεί να έρθουν και φουρτούνες, μπορεί και ατυχήματα. Η ομάδα οφείλει να στηρίξει τον προπονητή που έχει επιλέξει και να κλείσει τ’ αυτιά της στις τυχόν… σειρήνες.

Και καλό θα είναι όλοι μας να επιλέξουμε αυτή την λογική. Στήριξη στον προπονητή. Αυτός ξέρει καλύτερα από όλους το τι κάνει…

Περισσoτερα για RED BLOGS

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ