Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Αλλαγές στους κανονισμούς ανακοίνωσε η Euroleague

H EuroLeague ετοιμάζεται για το πρώτο τζάμπολ στις 11 του μήνα, προκειμένου να υποδεχθεί τις 16 ομάδες που θα διεκδικήσουν την διάκριση στα παρκέ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με την διοργανώτρια αρχή να ανακοινώνει μερικές αλλαγές ως προς τους κανονισμούς.

Αρχικά η πιο σημαντική αλλαγή αφορά τις τεχνικές ποινές και τα όσα θα… επακολουθούν αυτής, καθώς πλέον μετά τη μία βολή, η κατοχή δεν θα πηγαίνει στην ομάδα που επωφελήθηκε της τεχνικής ποινής, αλλά θα παραμένει σε εκείνη που είχε την κατοχή. Αντίθετα, μετά από κάποιο αντιαθλητικό φάουλ ή αποβολή με ντισκαλιφιέ, η κατοχή θα δίνεται στην ομάδα που ευνοείται και πάντα θα μπορεί να κάνει την επαναφορά στο γήπεδο που επιτίθεται με 14 δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο.

Επιπλέον, όλοι όσοι θα πιέζουν την επαναφορά στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα με αποτέλεσμα να περνούν την τελική γραμμή θα τιμωρούνται αυτομάτως με τεχνική ποινή. Ακόμα οι παίκτες θα μπορούν να πετούν τη μπάλα στο ταμπλό και στη συνέχεια να την πιάσουν για να καρφώσουν, κάνοντας ουσιαστικά ασίστ στους εαυτούς τους!

Σε περίπτωση φάουλ ή κάποια παράβασης, ο χρόνος επίθεσης για την ομάδα που θα έχει τη μπάλα θα είναι τα 24 δευτερόλεπτα εάν και εφόσον την επαναφέρει κάτω από το καλάθι της ή 14 δευτερόλεπτα αν κάνει την επαναφορά από το μισό γήπεδο.

Ο προπονητής που θα καλεί τάιμ άουτ στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα ή της παράτασης θα μπορεί να επιλέξει από που θα ξεκινήσει την επίθεση της ομάδας του. Είτε κάτω από την άμυνα, είτε στο μισό γήπεδο. Τέλος αν η μπάλα κολλήσει μεταξύ στεφάνης και ταμπλό θα καταλογίζεται τζάμπολ για την κατοχή και ο χρόνος επίθεσης θα είναι τα 14 δευτερόλεπτα.

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ