Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Αν κάνει αυτά, κερδίζει

Ο Ολυμπιακος κατάφερε να “σπάσει” την έδρα του Παναθηναϊκού και να φέρει την σειρά στο ΣΕΦ, με αποτέλεσμα να έχει ένα σχετικό πλεονέκτημα. Παρ’ όλα αυτά, ναι μεν η ομάδα του Σφαιρόπουλου πραγματοποίησε ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό διπλό ενόψει συνέχειας της σειράς αλλά δε, έκανε απλά το 1-0. Η συνέχεια σίγουρα προβλέπεται πιο δύσκολη.

Το δεύτερο ματς δε πρόκειται να είναι παρόμοιο με του πρώτου. Ο βαθμός δυσκολίας και πίεσης πρόκειται να είναι μεγαλύτερος και ο Παναθηναϊκός σίγουρα δε θα εμφανιστεί τόσο κακός. Σίγουρα δε πρόκειται να έχει 5/29 3π., δηλαδή 17% πίσω απο τα 6.75μ., αλλά και γενικότερα να είναι τοσο αποσυντόνιστος.

Απο την άλλη, για τον Ολυμπιακο θα πρέπει να εμφανιστούν τα “βαριά” του χαρτιά, οι Σπανούλης και Πρίντεζης μιας και στο πρώτο ματς “καθάρισαν” οι ρολίστες. Ο Ολυμπιακος εάν έχει πλάνο εξόντωσης της δημιουργίας του Καλάθη και γενικότερη είναι “σφιχτός” στην περιφερειακή του άμυνα, όπως και στο πρώτο ματς κατά 90% θα φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα απο το Φάληρο.

Επίσης, αυτό το οποίο βοήθησε στο ΟΑΚΑ και έκανε τον Ολυμπιακο πιο απρόβλεπτο και επικίνδυνο ήταν η συμμετοχή στο σκορ απο τους αφανείς ήρωες έως τωρα, τους Μάντζαρη και Παπαπέτρου, οι οποίοι δεν συνηθίζουν να παίρνουν πολλές  προσωπικές επιθέσεις στα χέρια τους.

O Μάντζαρης δείχνει πως βρίσκει τον εαυτό του στην καταλληλότερη στιγμή και το πάθος του βγαίνει προς τα έξω. Ο Παπαπέτρου αποδεικνύει πως δεν έχουμε δεί τίποτα ακόμη απο εκείνον και δείχνει ικανός να κάνει το κάτι παραπάνω και να βγεί μπροστά. Το σημαντικό για εκείνον είναι η διάρκεια.

Ωστόσο, δε πρέπει να ξεχνάμε το πλεονέκτημα της έδρας. Ναι, έχει αποδειχθεί κατα κόρον ανούσιο, αλλά εάν ο παλμός στο ΣΕΦ θυμίσει “καμίνι” σα του δεύτερου αγώνα με τη Ζαλγκίρις, μόνο ώθηση θα δώσει στους “ερυθρόλευκους”.

Για να ανακεφαλαιώσουμε, κανένα πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί, η σειρά τελειώνει στις 3 νίκες. Ακόμα και το 2-0 να γίνει, δε πρέπει να υποτιμηθεί κανένας αντίπαλος. Το πρωτάθλημα θα έλθει μόνο με ταπεινότητα, εργατικότητα και πλάνο προπονητή. Ας βοηθήσει και ο κόσμος λοιπόν στην επίτευξη του πρωταθλήματος με την φωνή του και μόνο….

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ