Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απαλλαγή Μαρινάκη από τον Αρειο Πάγο!

Επικύρωσε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου την οριστική απαλλαγή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για τα κακουργήματα της εκβίασης και της απάτης σχετικά με την υπόθεση του ποδοσφαίρου. Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε τα βασικά σημεία της αναίρεσης που είχε ασκηθεί απο την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία θεωρούσε πως έπρεπε να δικαστεί και για τα αδικήματα αυτά σε βαθμό κακουργήματος , για τα οποία τον ειχε απαλλάξει το Συμβούλιο εφετών.

 

Συγκεκριμένα το ποινικό τμήμα του Αρείου πάγου:

 

-Απορρίπτει ομόφωνα την αναίρεση που στρέφεται κατά της απαλλαγής απο το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.

 

-Απορρίπτει κατά πλειοψηφία (2-1) την αναίρεση της απαλλαγής απο το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της σύστασης και συμμορίας

 

-Απορρίπτει επίσης την αναίρεση της απαλλαγής απο το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος (επίσης κατα πλειοψηφία 2-1).

 

Το ποινικό τμήμα αναιρεί εν μέρει το βούλευμα του συμβουλίου εφετών (2057/17) του Συμβουλίου εφετών και συγκεκριμένα για την παράβαση του άρθρου 132 του νόμου 2725/99 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος αγώνος) και συνακόλουθα για την αξιόποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιπούς αιτιολογίας. Συνεπώς θα κριθεί εκ νέου αν ο κ.Μαρινάκης θα παραπεμφθεί για το μοναδικό κακούργημα που έχει απομείνει υπο διερεύνηση.

πηγή: ereportaz.gr

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ