Ακολουθήστε μας

BET

Bet: «Διάσημη» η Σεγούντα

Να πω ως εισαγωγή ότι δεν μου αρέσει καθόλου μα καθόλου όταν δεν υπάρχουν σοβαρά πρωτάθλημα και η Σεγούντα μαζεύει την προσοχή διαφόρων. Δεν μου αρέσει η «δημοσιότητα» που βλέπω. Δεν εννοώ προφανώς αυτούς που ξαφνικά και από το πουθενά χωρίς να έχουν δει ματς στη ζωή τους στη κατηγορία, αποκτούν γνώμη για τους αγώνες της.

 

Γράφει ο Γιώργος Ραπτάκης

 

Ομιλώ  για τους άλλους, τους απανταχού «επενδυτές» που ορμάνε πάνω στα λίγα ματς της ημέρας, με την Σεγούντα να προσφέρεται για μουρντάρισμα. Ο τζίρος στη κατηγορία ξαφνικά αυξάνει υπέρμετρα και αυτό εγκυμονεί «κινδύνους». Αυτό έχει καταγράψει η παρατήρηση μου επί 20 χρόνια με την κατηγορία. Με τις εθνικές επίσης γενικά δεν τα πάω καλά στοιχηματικά. Όχι πως δεν βλέπω τους αγώνες ή δεν παρακολουθώ τα τεκταινόμενα αλλά ο μπουκ εδώ δεν κάνει σχεδόν ποτέ λάθος στις εκτιμήσεις του. Δεν υπάρχει ανδρεναλίνη να τον προλάβεις σε μία απόδοση πριν τη ρίξει, άσχετα αν επιβεβαιωθεί ή όχι στο τέλος. Και για να είμαι σωστός και αντικειμενικός έχει πάψει να κάνει λάθη και στη Σεγούντα. Για αυτό και σπάνια θα με δείτε να παίζω Σεγούντα στη στήλη.

 

Όσον αφορά τις επιλογές μου σκαρώνω μία δυάδα. Πρώτη επιλογή το ματς στη Σεγούντα ανάμεσα στην Έλτσε και την Αλκορκόν. Η Αλκορκόν είναι σωσμένη 101% ενώ η Έλτσε κατά 95%. Το στατιστικό όριο σωτηρία στη κατηγορία είναι μεταξύ 48-50 πόντων αλλά φέτος οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ακόμα και οι 46 πόντοι θα είναι αρκετοί. Μπήκαν κάτω υπόλοιπες αγωνιστικές, πιθανότητες, ανάγκες και βγήκε αυτό το όριο που σε καμία περίπτωση δεν είναι αυθαίρετο. Αυτό σημαίνει πως η Αλκορκόν με τους 43 πόντους, έχει τη δυνατότητα όπως λέγαμε παλαιότερα, να ετοιμάσει τσάντα με καπελάκι, σαγιονάρες, πετσέτες και αντηλιακά και να περιμένει λίγο να ζεστάνει ο καιρός για να ξεχυθεί στις παραλίες. Αυτό πάντως για τις άλλες ομάδες είναι και επικίνδυνο. Δεν έχει άγχος ούτε σκοπιμότητα, άρα μπορεί να σε κηδέψει πριν αρχίσει τις βουτιές.

 

Η Έλτσε δεν έχει ακόμα αυτή τη δυνατότητα αλλά θα την αποκτήσει αργότερα. Η ομάδα βρέθηκε σε καλό φεγγάρι την κατάλληλη στιγμή, έφτασε ήδη στους 36 πόντους που σημαίνει πως ψάχνει κάπου 3 νίκες ως το τέλος. Είναι μαθηματικά απίθανο σε 11 αγώνες να μην βρει 9 πόντους. Όμως πρέπει να προσέξει καθότι το πρόγραμμα της δεν είναι απλό. Έχει ακόμα Οσασούνα, Αλμπαθέτε, Ντέπορ, Μάλαγα από τις μεγάλες, Λας Πάλμας, Αλμερία, Χιχόν από τις αδιάφορες και Νάστικ, Τενερίφε, Κόρδοβα, Μαχαδαόντα από τις «καιόμενες». Αυτά στη θεωρία. Τα αγωνιστικά τα αναφέρω στο πρωτάθλημα, οπότε μπορείτε να τα δείτε. Εκτιμώ ότι το γοργόν και χάριν έχει. Υπό αυτή την έννοια πιστεύω η Έλτσε να μπει σήμερα στο Μαρτίνεθ Βαλέρο και να χτυπήσει το ματς αλλά χωρίς και πολλά ρίσκα. Η ήττα δεν συμφέρει σχεδόν ποτέ. Υπό αυτή την έννοια και η κάλυψη στον άσο.

 

Το προηγούμενο ματσάκιον το ταιριάζω με την τοκογλυφία της Κάντιθ. Η Κάντιθ είχε στόχο φέτος την σωτηρία αλλά στην πορεία προέκυψε η μάχη για τα μπαράζ. Όπως διαβάζω θα την δώσει αυτή τη μάχη αλλά μόλις και εάν χάσει έδαφος, θα πάει να κάνει παρέα στις παραλίες με την Αλκορκόν. Τόσο απλά.  Η Κόρδοβα μας τέλειωσε. Οι περυσινές μαγκιές όπου κούφανε την Ισπανία τέλειωσαν. Φέτος λόγω διαφόρων παραγόντων που δεν έχει νόημα να αναλύσω, θα φουντάρει μεγαλοπρεπώς.  Για να γλυτώσει πρέπει να μαζέψει σε 11 ματς 24 πόντους όταν ως τώρα σε 30 έχει μαζέψει 22. Αυτά δεν γίνονται ούτε σε παραμύθια. Αυτό έχει γίνει αντιληπτό από τους πάντες στην ομάδα συμπεριλαμβανομένων και των οπαδών της, οι οποίοι την προηγούμενη βδομάδα λιγόστεψαν κατά πολύ στο «Νουέβο Αρκάνχελ». Και οι δύο είναι ομάδες της Ανδαλουσία, άρα θεωρητικά είναι ντέρμπι. Ένα ντέρμπι στο οποίο δεν περιμένω η Κάντιθ να κάνει ξανά γκέλα εντός απέναντι σε μία ομάδα με καταρρακωμένο το ηθικό. Αυτά όλα στη θεωρία διότι εδώ θεωρία κάνω. Στην πράξη θα δούμε τι θα γίνει διότι επαναλαμβάνω ότι η κατηγορία δεν είναι να την ακουμπάς με λίγα ματς. «Μυρίζει».

 

Διαβάστε τα σημερινά προγνωστικά του Γιώργου Ραπτάκη στο Foxbet.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ REDNEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσoτερα για BET

Follow Us