Ακολουθήστε μας

BET

Διαχείριση κεφαλαίου στο στοίχημα

Το στοίχημα αποτελεί σίγουρα έναν τρόπο διασκέδασης και διαφυγής από την καθημερινότητα και έχει προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις σε όλους τους παίκτες που ενασχολούνται συστηματικά με αυτό. Ωστόσο, για να μην κρυβόμαστε, οποιοσδήποτε ποντάρει έστω και μικρά ποσά, αυτό στο οποίο κυρίως αποσκοπεί είναι το κέρδος. Είτε κάνετε συντηρητικό παιχνίδι, είτε αρέσκεστε στο ρίσκο μεγάλων ποσών, κάτι σημαντικό που πρέπει πάντα να έχετε κατά νου είναι η σωστή διαχείριση του κεφαλαίου σας. Το συγκεκριμένο άρθρο δημιουργήθηκε για να σας παρουσιάσει τις βασικές αρχές της σωστής διαχείρισης κεφαλαίου και παράλληλα μερικές από τις πιο διαδεδομένες στρατηγικές έτσι ώστε να επέλθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Διαχείριση κεφαλαίου – Ορισμός

Με τον όρο διαχείριση κεφαλαίου εννοούμε το σύνολο των κανόνων που πρέπει να εφαρμόσει ο κάθε παίκτης έτσι ώστε να πετύχει:

  • Τη μεγιστοποίηση του κέρδους
  • Την ελαχιστοποίηση των χρηματικών απωλειών

Στην όλη διαδικασία της σωστής διαχείρισης κεφαλαίου πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν:

  • Η σχέση που συνδέει το μέγεθος του κεφαλαίου και το ύψος των πονταρισμάτων
  • Η σχέση που συνδέει το εκάστοτε ποντάρισμα με τον επιλεγμένο τρόπο παιχνιδιού (μονά αποδεκτά, παρολί, συστήματα).

Ο πιο βασικός παράγοντας από τους παραπάνω είναι φυσικά το κεφάλαιο που θα καταστίσετε διαθέσιμο προς στοιχηματισμό, καθώς από αυτό ξεκινούν τα πάντα. Το ποσό λοιπόν που θα προκύψει ως κεφάλαιο, δε θα πρέπει να υπερβαίνει αυτό που αντέχετε να στερηθείτε και φυσικά να επηρεάσει τις προσωπικές σας ανάγκες.

Τα είδη του πονταρίσματος

Η οικονομική επιστήμη έχει πλέον εξελιχθεί ιδιαίτερα και οι πιο σύγχρονες πτυχές της βρίσκουν εφαρμογή και στον κόσμο του τζόγου. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν αναπτυχθεί πολλές στρατηγικές που αφορούν τη διαχείριση του κεφαλαίου, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι οι παρακάτω:

Flat Stake (επίπεδο ποντάρισμα): Η συγκεκριμένη στρατηγική πονταρίσματος έχει χαρακτηριστεί από τους μεγαλύτερους οικονομολόγους παγκοσμίως ως η κορυφαία και παράλληλα πιο δίκαιη σε ότι έχει να κάνει με το στοίχημα σε αθλητικά γεγονότα. Σύμφωνα με αυτήν, επιλέγετε στην αρχή της στοιχηματικής περιόδου το ύψος του πονταρίσματος που θα τοποθετείτε σε κάθε σας επιλογή και το οποίο δε θα μεταβληθεί πριν τη λήξη της περιόδου αυτής, ανεξάρτητα από τα αν τα αποτελέσματα είναι θετικά ή αρνητικά.

Το Flat Stake, εφαρμόζεται κυρίως από επαγγελματίες παίκτες του στοιχήματος οι οποίοι έχουν εμπιστοσύνη στις προβλέψεις τους και διατηρούν σταθερό τόσο τον τρόπο παιχνιδιού όσο και το ποντάρισμα με το οποίο ξεκινούν κάθε στοιχηματική σεζόν.

Unit Stake (ποντάρισμα με μονάδες): Η τακτική αυτή θεωρείται εξίσου επαγγελματική αλλά χαρακτηρίζεται από μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Κατά την εφαρμογή της οι παίκτες αυξομειώνουν το ποντάρισμα ανάλογα με το πόσο πιθανή θεωρούν την επιβεβαίωση του κάθε σημείου που επιλέγουν. Όσοι ακολουθούν το συγκεκριμένο σύστημα πονταρίσματος, επιλέγουν και πολλά διαφορετικά είδη παιχνιδιού όπως μονά αποδεκτά, παρολί, συστήματα κτλ, τα οποία δε γίνεται εκ των πραγμάτων να παιχτούν ισόποσα.

Progressive Profit (προοδευτικό κέρδος): Πρόκειται για μια στρατηγική που χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο από τους παίκτες του στοιχήματος. Το όλο concept στηρίζεται στη λογική «παίζω τα κερδισμένα». Πιο συγκεκριμένα, ποντάροντας 10€ (ενδεικτικό ποσό) σε ένα μονό αποδεκτό σημείο και κερδίσετε, προχωράτε ποντάροντας στο επόμενο το συνολικό ποσό που σας επιστράφηκε. Για παράδειγμα, έχοντας ποντάρει 10€ στον άσο της Άρσεναλ σε απόδοση 1.45 και κερδίσετε, σας επιστρέφονται 14.5€ τα οποία και ποντάρετε στον επόμενο αγώνα της επιλογής σας.

Με σωστές επιλογές και φυσικά με τη βοήθεια της τύχης, μπορείτε παίζοντας πάντα τα κέρδη σας να πολλαπλασιάσετε το αρχικό ποσό των 10€. Ωστόσο, είναι βασικό να έχετε ορίζει εξ’ αρχής το πότε θα σταματήσετε αποσύροντας το όποιο κέρδος έχετε αποκομίσει έτσι ώστε να ξεκινήσετε από την αρχή με το ίδιο αρχικό ποντάρισμα. Αυτό γιατί όσο σίγουρα κι αν είναι τα φαβορί στα οποία ποντάρετε, είναι στατιστικά αποδεδειγμένο πως κάποια στιγμή το σερί «θα σπάσει».

Percentage Bet (ποσοστιαίο ποντάρισμα): Το σύστημα αυτό είναι ιδανικό για τους παίκτες που προσαρμόζουν το ποντάρισμα ανάλογα με την έκβαση των προβλέψεων τους. Αναφερόμαστε στην τάση μιας μεγάλης μερίδας παικτών να αυξάνουν το ποντάρισμα τους όταν κερδίζουν και αντίστοιχα να το μειώνουν όταν τρέχουν αρνητικό σερί.

Ακόμα και αυτό το σύστημα ωστόσο, απαιτεί ένα συγκεκριμένο ποσοστό επί του κεφαλαίου που θα ποντάρετε. Έστω λοιπόν ότι ο αρχικός σας προϋπολογισμός ανέρχεται στα 1000€ και το ποσοστό πονταρίσματος σε κάθε σημείο ορίζεται στο 3% επί του προϋπολογισμού. Το 3% ισοδυναμεί σε 30€ ανά ποντάρισμα. Αν μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (πχ μιας εβδομάδας) το κεφάλαιο σας ανέρχεται σε 1.200€, τότε το ποντάρισμα σας παραμένει μεν στο 3% αλλά ισοδυναμεί πλέον με 36€ ανά στοίχημα. Με τον ίδιο τρόπο, αν μετά από μια περίοδο απωλειών το κεφάλαιο σας ανέρχεται σε 900€, το 3% του πονταρίσματος σας θα ισοδυναμεί με 27€.

Χρήσιμες συμβουλές

Ο τρόπος με τον οποίο θα προσαρμόσετε το ποντάρισμα σας, είναι σίγουρα προσωπική επιλογή του καθενός. Ωστόσο, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν έτσι ώστε να διαχειριστείτε το κεφάλαιο σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο:

Τήρηση συγκεκριμένης τακτικής: Οποιαδήποτε κι αν είναι η στρατηγική με την οποία έχετε επιλέξει να κινηθείτε, είναι καλό να τη διατηρήσετε ακόμα κι αν έρθουν συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Μακροπρόθεσμα, η αρχική σας στρατηγική είναι πιο πιθανό να αποδώσει σε σύγκριση με την εφαρμογή μιας καινούριας.

Καθορισμός στόχων: Ίδιας σημασίας με τον καθορισμό του κεφαλαίου είναι και οι στόχοι στους οποίους επιθυμείτε σε βάθος χρόνου να φτάσετε. Τέτοιοι στόχοι μπορεί να είναι είτε η αύξηση του κεφαλαίου σας είτε απλά η αποταμίευση.

Δημιουργία και τήρηση αρχείου: Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα καθώς η ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου αρχείου με όλα τα απαραίτητα στοιχεία των πονταρισμάτων σας, καθιστά εύκολη υπόθεση το να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή την κατάσταση του κεφαλαίου σας και τα κέρδη (ή τις απώλειες).

Απομονώστε το συναίσθημα: Ο κόσμος του στοιχήματος είναι αρκετά σκληρός και δε χωράει συναισθηματισμούς, ειδικά όταν πρωταγωνιστικό ρόλο στο όλο project παίζουν τα χρηματικά σας διαθέσιμα.

Μην επιδιώκετε να ρεφάρετε: Σε μια κακή στοιχηματική μέρα, η χειρότερη κίνηση που μπορείτε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να ποντάρετε έχοντας κατά νου πως θα ανακτήσετε άμεσα τα χαμένα. Αποδεδειγμένα, το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσετε μεγαλύτερες εκροές στον προϋπολογισμό σας.

Η σωστή διαχείριση κεφαλαίου δεν είναι συνυφασμένη με μεγάλα ποσοστά πετυχημένων προβλέψεων: Δύναται πάντα να καταγράφετε μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στις προβλέψεις σας αλλά στο τέλος να βγείτε χαμένοι λόγω κακής διαχείρισης του κεφαλαίου. Με τον ίδιο τρόπο, μικρότερο ποσοστό πετυχημένων προβλέψεων αλλά σωστή διαχείριση του budget σας, μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμο κέρδος.

Στο https://www.bonus-eggrafis.gr/ θα βρεις τα πάντα για τις προσφορές των στοιχηματικών και των καζίνο!

Περισσoτερα για BET

Follow Us