Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Διχασμένος ο κόσμος του Παναθηναϊκού

Την ώρα που το εκλογικό θερμόμετρο χτυπάει… κόκκινο σε όλη τη χώρα, το rednews.gr κάνει τη σφυγμομέτρηση που δείχνει ξεκάθαρα πως ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι διχασμένος.

Για άλλη μια φορά, οι οπαδοί της ομάδας «σούπερ φαγητά» καλείται να πάει στις κάλπες. Ήταν 08/02/2018 όταν κλήθηκαν για πρώτη φορά να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής ή όχι στην Ευρωλίγκα. Σχεδόν δύο μήνες μετά, ο κόσμος επιστρέφει στις κάλπες (την πρώτη τελικά δεν πήγε λόγω κωλοτούμπας) και το rednews.gr επιχειρεί να καταγράψει την τάση του εκλογικού σώματος.

Πήραμε λοιπόν τα exit poll από τις ιστοσελίδες eurohoops.gr και gazzetta.gr και προσπαθήσαμε να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα. Στις 12/02, υπερ της παραμονής στην Ευρωλίγκα ήταν 12.662 ψηφοφόροι σε δείγμα 28.139 ανθρώπων ενώ υπέρ της FIBA ήταν 15.477.

Σχεδόν δύο μήνες μετά, υπέρ της FIBA είναι 18.443 ψηφοφόροι ενώ υπέρ της Ευρωλίγκας είναι 19.197 σε δείγμα 37.640 ανθρώπων.

Ναι μεν το δείγμα στη δεύτερη είναι μεγαλύτερο, αλλά αν το δει κανείς αναλύοντας τα ποσοστά, πλέον σε κάθε εκλογική περιφέρεια υπάρχει μεγάλο ντέρμπι.

Οι «υπέρ Ευρωλίγκας» ψηφοφόροι παρουσίασαν αύξηση σε ότι αφορά την ποσοστιαία δύναμή τους. Η μεγαλύτερη αύξηση μάλιστα σημειώθηκε στον νομό Αττικής (12,9%) και η μικρότερη στον νομό Ημαθίας (0,8%). Η αύξηση σημειώθηκε γιατί πολλοί είναι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που πιστεύουν πως μπορεί να γίνει ξανά Final Four στο ΟΑΚΑ με υπεράριθμους και με δεκάδες βολές υπέρ της ομάδας τους. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που στο γκάλοπ απάντησαν πως «οι 46 βολές στον τελικό με την ΤΣΚΚΑ Μόσχας το 2007, μπορούν να γίνουν 56 ή 66 σε περίπτωση που πάμε πάλι τελικό».

Από την άλλη, οι «υπέρ FIBA» ψηφοφόροι παρουσίασαν μικρότερη άνοδο σε σχέση με τους «υπέρ Ευρωλίγκας» και ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους που είναι μεταξύ 45-55 ετών καθώς θυμούνται καλύτερα πως πήραν το ευρωπαϊκό στο Παρίσι το 1996. «Εδώ κλέψαμε κοτζάμ Μπαρτσελόνα το 1996 με την τάπα του Βράνκοβιτς, στη Ναντέρ και στη Ρόζα Ράντομ θα κολλήσουμε;».

Συμπερασματικά, το ντέρμπι αναμένεται μεγάλο σε κάθε εκλογική περιφέρεια και όλα θα κριθούν στο νήμα.

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ