Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS WOMEN

Δικαίωση Ολυμπιακού. Παίρνει 100.000 ευρώ

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού δικαιώθηκε από το δικαστήριο της FIBA στην διαμάχη με την Αμερικανίδα σέντερ, Ερλάνα Λάρκινς, η οποία καλείται να πληρώσει το ποσό των 100.000 ευρώ!

Η Λάρκινς είχε υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό για τη σεζόν 2016-17, όμως την τελευταία στιγμή τα δεδομένα άλλαξαν και η ίδια δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα, αφήνοντας έτσι τις «ερυθρόλευκες» δίχως σέντερ την τελευταία στιγμή. Αυτό χάλασε τον προγραμματισμό κι αυτό ενδεχομένως να κόστισε στον Ολυμπιακό στην πρώτη ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας.

Η διοίκηση του ερασιτέχνη, λοιπόν, και προσωπικά ο χορηγός του τμήματος του γυναικείου μπάσκετ Γιώργος Λεριώτης, δεν άφησαν την υπόθεση να τελειώσει εκεί, με την δικαίωση να έρχεται δύο χρόνια μετά. Το αρμόδιο όργανο της FIBA, το BAT, αποδέχτηκε τα στοιχεία που παρέθεσαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και τους δικαίωσε, με την ομάδα του Πειραιά να λαμβάνει μάλιστα το ποσό των 100.000 ευρώ από την Αμερικανίδα.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΒΑΤ στον Ολυμπιακό επιδικάστηκαν 100.000 ευρώ και η πλευρά της παίκτριας καλείται να καταβάλλει τμηματικά το ποσό που όρισε το αρμόδιο όργανο της FIBA. Στον Ολυμπιακό σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΒΑΤ επιδικάστηκαν 71.250 δολάρια συν 3.780 ευρώ (+5% οι τόκοι), ενώ η Αμερικανίδα και οι εκπρόσωποί της καλούνται να πληρώσουν αποζημίωση, αλλά και τα δικαστικά έξοδα (13.000 ευρώ, 10.840,78 δολάρια, 3.000 ευρώ). Οι φορές που οι παίκτες καλούνται να πληρώσουν ομάδες είναι σπάνιες, αλλά ο Ολυμπιακός είχε το δίκιο με το μέρος του, όπως αναγνώρισε και το ΒΑΤ, λόγος για τον οποίο του επιδικάστηκαν συνολικά 100.000€.

Η… νίκη αυτή του Ολυμπιακού ίσως αποτελεί και ένα μήνυμα εν όψει της συνέχειας, αφού υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις που ενδεχομένως να οδηγήσουν εκ νέου τις «Νταμπλούχες» Ελλάδος στα δικαστήρια, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας.

Περισσoτερα για OLYMPIACOS WOMEN

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ