Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Ένα διαφορετικό ρομαντικό “αντίο”

Αυτό το άρθρο δε πρόκειται να είναι σαν όλα τα άρθρα, τα οποία μετά την απώλεια του πρωταθλήματος επιδεικνύουν τι πρεπει να κάνουν οι Αγγελόπουλοι σχετικά με Σφαιρόπουλο, Σπανούλη, ξένους και πάει λέγοντας. Όχι. Θα είναι λίγο διαφορετικό. Το μέλλον έρχεται και πρέπει να κοιτάμε το τι μέλλει γενέσθαι. Αλλά ωραίο και ρομαντικό θα ήταν να κάνουμε μια ανασκόπηση αυτού του “παραμυθένιου” κύκλου που φαίνεται πως τελείωσε.

Σε αυτό το κείμενο δε θα δοθούν ευθύνες σε κανέναν και δε θα κατακριθεί κανένας. Αντιθέτως, μόνο “ευχαριστώ” και εύσημα θα δοθούν. Πως να το κάνουμε, αυτή η ομάδα πρόκειται για “αδυναμία”, για κάτι που φιλοδοξείς περισσότερο απο όλα τα αθλήματα να πάει λίγο καλύτερα, γιατί οι αποτυχίες είναι περισσότερες και όπως λένε οι “σοφοί” των γηπέδων “όσο με πληγώνεις, τόσο με πορώνεις”.

Κάπως έτσι, αυτή η ομάδα απο το 2011 έως και σήμερα “άλλαξε”. Αν είναι η καλύτερη της δεκαετίας δε μπορεί να είναι στη κρίση μου. Η ιστορία θα το δείξει. Αυτό, το οποίο μπορεί να βρίσκεται στην κρίση μου, είναι πως το συναίσθημα, το πάθος και τον ρομαντισμό στο τέλος κάθε σεζόν -ανεξαιρέτου επιτυχίας ή αποτυχίας-  που έβγαζε είναι μοναδικό. Λίγες ομάδες μπορούν να καταφέρουν αυτό, το οποίο κατάφερε η ομάδα του Πειραιά. Ποιο; Μία βραδιά, μία νίκη, μία ανατροπή να βγάζει μεγαλύτερη χαρά, συναίσθημα, πάθος και ερωτισμό απο έναν τίτλο. Γιατί αυτό που μας χάρισε αυτή η παρέα των Ελλήνων ήταν κάτι το μοναδικό.

Πολλές φορές, η γκρίνια και η αλαζονεία μόνο καλό δε κάνει. Ποτέ δε θα αρκούμαστε με τίποτα. Κάθε φορά θα θέλουμε κάτι παραπάνω. Όταν όμως το χάσουμε και έλθει το νέο, θα λησμονούμε το παλιό. Έτσι και με αυτήν την ομάδα “Θρύλος” αυτό θα γίνει.

Μπορεί ο νέος Ολυμπιακος να κατακτήσει τα πάντα τη νέα χρονιά. Όταν αναφέρομαι σε “νέο” Ολυμπιακο, εννοώ το κλείσιμο του μεγάλου βιβλίου και άνοιγμα ενός αγνώστου καινούριου, το οποίο δε γνωρίζουμε τι μπορεί να κρύβει. Το σίγουρο είναι πως αυτό το παραμύθι ήταν μεγάλο, ωραίο και με αναπάντεχες συγκινήσεις. Ωστόσο, δεν έχουμε παρα να ευχαριστήσουμε το κάθε μέλος που έβαλε το λιθαράκι του για να κάνει τον Ολυμπιακο ένα πραγματικό “λιοντάρι” που έτρεμε όλη η Ευρώπη.

Δε προτίμησα να σταθώ ατομικά, αλλά συνολικά στο σήμα που εκπροσωπείται απο τους αρμόδιους (προέδρους, παίχτες, προπονητές κτλ.). Ελπίζω απο τα βάθη της καρδιάς μου το “λιοντάρι” που προσκυνούσαν όλοι να επιστρέψει δριμύτερο.

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ