Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Ένας λόγος να ανησυχεί και ένας λόγος να μην ανησυχεί…

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι είδε τη συντριβή με 4-0, αυτή τη φορά απο τους πρωταθλητές Ολλανδίας, Αϊντχόφεν. 

Σαφώς και θεωρώ πως τα φιλικά δεν αποτελούν τον απόλυτο “καθρέφτη” μιας ομάδας. Άλλωστε, παραδείγματα με ομάδες που κέρδιζαν σε όλα τα φιλικά και όταν άρχισαν οι επίσημες υποχρεώσεις “ναυάγησαν”, υπάρχουν πολλά, (π.χ. η ομάδα του Σόλιντ), αλλά και το άκρως αντίστροφο.

Ωστόσο, στα φιλικά, το αποτελέσμα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Αρχικά, το σημαντικό είναι η ομάδα να βγάζει στοιχεία του προπονητή και να “μοντάρεται” σιγά σιγά το πρότζεκτ της ενδεκάδας και ο τρόπος παιχνιδιού που έχει στο μυαλό του. Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά, δε πρέπει να προκύπτει και διασυρμός.

Για τον κάθε λογής γκρινιάρη, αλλά και για τον κάθε λογής υπεραισιόδοξο έχω να καταθέσω απο ένα λόγο ώστε να μην ανησυχεί αλλά και να ανησυχεί αντιστοίχως. 

Ας πιάσω πρώτα την μερίδα, που ήδη έχει βγάλει τον Ολυμπιακό knock-out  απο την διεκδίκηση τίτλου και διακρίσεων. Το ρόστερ ΔΕΝ έχει διαμορφωθεί ακόμη στο 100%, αναμένονται 4 κινήσεις, απο τις οποίες οι 3 θα είναι ενδεκαδάτες. Αυτό σημαίνει πως η αγωνιστική ποιότητα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Μεριά και Γουίλιαν άλλωστε, έχουν κλείσει, οι οποίοι -εκτός απροόπτου- θα αποτελούν βασικά όπλα του Μαρτίνς.

Πάμε και στο αρνητικό που έχω δεί ως τώρα. Όταν ο αγώνας “στραβώνει” στον Πέδρο Μαρτίνς δε δείχνει να έχει δεύτερο και τρίτο πλάνο, αλλά η ομάδα “ναυαγεί” και διασύρεται. Και στις προηγούμενες ομάδες που προπονούσε, εάν προσέξει κάποιος τα σκορ που έχανε, θα πεί το ίδιο. Ωστόσο, ας μη δένουμε τίποτα κόμπο, καθώς όπως προείπα, θέλει και άλλα “όπλα”, ο Πορτογάλος τεχνικός, ώστε να βγάλει την επιθετικότητα που θέλει σε συνδυασμό με την ασφάλεια στα μετόπισθεν.

*Όλα στις 9 Αυγούστου θα φανούν…

 

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ