Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Έτοιμος για ιστορικό ρεκόρ ο Σφαιρόπουλος

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει την νίκη του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα, απόψε στο Βελιγράδι και για να παραμείνει η ομάδα του στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μετά από 20 αγωνιστικές, αλλά και για να πιάσει τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στην κορυφή των προπονητών του Ολυμπιακού με τις περισσότερες νίκες στην Euroleague.

Μάλιστα, το… ταξίδι του Σφαιρόπουλου ξεκίνησε από την ίδια πόλη, το Βελιγράδι, στις 7 Νοεμβρίου 2014 και μετά από 3,5 χρόνια, μετρά ήδη 69 νίκες (μία μόλις πίσω από τον Ντούντα) και δύο ευρωπαϊκούς τελικούς, το 2015 στην Μαδρίτη και το 2017 στην Κωνσταντινούπολη.

Φυσικά, είναι απλά θέμα χρόνου για τον Σφαιρόπουλο, να ξεπεράσει τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στην κορυφή των πλέον πολυνικών τεχνικών του Ολυμπιακού, με τον Ίβκοβιτς να έχει ρεκόρ 70-35, τον Σφαιρόπουλο 69-38, τον Έλληνα προπονητή, όμως, να έχει… μπόλικο μέλλον μπροστά του, στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Να σημειωθεί πως ο Σφαιρόπουλος είναι ήδη ο προπονητής με τα περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια στον πάγκο του Ολυμπιακού, καθώς το αποψινό είναι το 108ο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας του Πειραιά.

Αναλυτικά η λίστα με τους πέντε πολυνίκες προπονητές στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού.

1.       Ντούσαν Ίβκοβιτς 70
2.       Γιάννης Σφαιρόπουλος 69
3.       Γιάννης Ιωαννίδης  59
4.       Γιώργος Μπαρτζώκας  42
5.       Παναγιώτης Γιαννάκης 36

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC