Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Φιέστες όταν πρέπει και όπου πρέπει…

Εχθές είδαμε να πραγματοποιούνται δύο φιέστες, των επισήμων πρωταθλητών και των ανεπισήμων, των δύο “δικεφάλων”. Οι στιγμές αυτές σαφώς και είναι πρωτόγνωρες και για τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ έπειτα απο 24 ολόκληρα χρόνια χρίστηκε πρωταθλήτρια και ο ΠΑΟΚ έκανε το κάτι πρωτότυπο. Χωρίς το κύπελλο, χωρίς την βαθμολογική συγκομιδή κατάφερε να γιορτάσει με τον κόσμο του το πρωτάθλημα. 

Η στέρηση τίτλων είναι εμφανέστατη, οπότε και η κάθε αντίδραση επι τούτου είναι δικαιολογημένη. Δε γίνεται και κάθε χρόνο τέτοιο “θαύμα”. Θέλει οργάνωση και πλάνο ετών για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο απο την πλευρά της ΑΕΚ.

Παρ’ όλα αυτά, κάθε φίλαθλος του Ολυμπιακου δεν έχει να ζηλέψει κάτι απο την χθεσινή βραδιά και τα πανηγύρια. Μόνο να καταλάβει την αξία του πρωταθλήματος που έγινε… κακή και δεδομένη συνήθεια. Κάθε πρωτάθλημα έχει την δική του αξία και ιστορία.

Όσο αυξάνεται ο υποχθόνιος πόλεμος σε αυτό το σήμα, τόση μεγαλύτερη αξία αποκτά ο κάθε τίτλος. Ας ελπίσουμε πως αυτή η απώλεια του πρωταθλήματος θα είναι η αρχή του τέλους για τους αντιπάλους εντός και εκτός γηπέδων.

Ανεξαρτήτως όμως απο τους αντιπάλους, ο Ολυμπιακος ως μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ, έχει να κοιτάξει πρώτα τον ίδιο του τον εαυτό. Να κάνει την αυτοκριτική του και να διορθωθεί. Ουσιαστικά, να δυναμώσει και να ενισχυθεί αγωνιστικά με ποιοτικούς παίχτες υπο την έγκριση του προπονητή. Να έχει πλάνο.

Για επίλογο είπα να αφήσω το καλύτερο… Ο Ολυμπιακος ΔΕΝ έχει χορτάσει τίτλους, δε θα σταματήσει ποτέ να αρέσκεται σε πρωταθλήματα, κύπελλα και ευρωπαϊκά. Η δίψα δε τελειώνει ποτέ. Είναι λάθος η νοοτροπία πως ο Ολυμπιακος είναι χορτασμένος και στα 7 πρωταθλήματα κάνει το 1 δώρο. Δώρο σε κανέναν και τίποτα.

Η φιέστα είναι Ολυμπιακή υπόθεση και θα παραμείνει. 

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ