Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

FIFA: «Το Grexit δεν είναι πια τόσο μακρινό -Σε οριακό σημείο η Ελλάδα»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, και άλλοι δύο συνεργάτες του από τη FIFA συζήτησαν με τον Γιώργο Βασιλειάδη το μείζον θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και το μέλλον του μετά τα όσα έγιναν στην Τούμπα και το ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και προκάλεσαν τη διακοπή του πρωταθλήματος.

«Αυτή η συμπεριφορά μάς οδήγησε να έρθουμε εδώ. Για τα σωστά βήματα για να υλοποιηθούν απ’ όλους. Αυτά τα μέτρα πρέπει να τα αγκαλιάσουν όλοι. Το Grexit που έμοιαζε μακρινό δεν είναι πια τόσο μακρινό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε οριακό σημείο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χούμπελ.

Και πρόσθεσε: «Αφήστε τα όπλα. Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός. ΟΚ, ο στόχος είναι η νίκη, αλλά όχι με όπλα και απειλές. Πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν συμφέρει κανέναν να μην έχει θεατές ή παιδιά στο γήπεδο. Δεν είναι προς το όφελος κανενός. Ούτε για την Εθνική. Αναρωτιέμαι: πώς οι ελληνικές ομάδες όταν παίζουν έξω τα κάνουν όλα σωστά και εδώ υπάρχει βία; Εγώ δεν θα έστελνα τα παιδιά μου σε τέτοιες συνθήκες. Συνθήκες που βλάπτουν τα παιδιά και τους νέους της υπέροχης χώρα σας».

Μάλιστα, ο κ. Χούμπελ έκανε κάλεσμα προς όλους: «Μόλις προέρχομαι από συνάντηση με τον κ. Βέλα και τον υπουργό. Συζητήσαμε το πώς θα γίνει να επιλυθεί το θέμα. Ξεκαθαρίστηκε πως η πολιτεία δεν έχει σκοπό να επέμβει. Η ανεξαρτησία του ποδοσφαίρου είναι άλλο πράγμα. Εδώ όμως διακυβεύονταν η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα ανθρώπων, γι’ αυτό ελήφθη η απόφαση διακοπής. Συζητήσαμε για το πώς μπορούν η ΕΠΟ και η πολιτεία να βρουν λύσεις για το θέμα. Μας υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν και ότι θα βρουν την κατάλληλη λύση. Είμαστε εδώ για συστάσεις και να επιβλέπουμε τη λειτουργία».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης μίλησε και για τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Η κατάσταση είναι σοβαρή. Να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα, αλλά να αποφασιστεί το πλαίσιο για τα επόμενα βήματα. Η κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να παρέμβει στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι χρέος της η δημόσια ασφάλεια. Πρέπει να σταματήσει η βία, κανένας από εδώ μέσα δεν πιστεύω ότι θα ήθελε να βλέπει τέτοιες εικόνες».

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ