Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Για πάντα στο λιμάνι ο Βασίλης

Ο Βασίλης Σπανούλης ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, όπως άλλωστε αναμενόταν. Ο αρχηγός του Θρύλου θα παραμείνει στο λιμάνι για τον επόμενο χρόνο, όταν και θα ξανασυναντηθεί με τους προέδρους του Ολυμπιακού.

Ο Kill Bill βρέθηκε για 3,5 ώρες μαζί με τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο, συζήτησαν για όλα τα θέματα της ομάδας, σε οικογενειακό κλίμα, όπως είπε και ο Βασίλης και έτσι σφράγισαν την αναέωση του συμβολαίου και της παραμονής του στο μεγάλο λιμάνι.

Στην πρώτη του ατάκα ο Σπανούλης είπε: “Εγινε αυτό που έπρεπε να γίνει”.

Για άλλη μια φορά ο αρχηγός των Πειραιωτών εμφανίστηκε στα γραφεία της Arcadia μόνος του, επιβεβαιώνοντας ότι οι σχέσεις του με τους αδερφούς Αγγελόπουλους έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα αυστηρά επαγγελματικά πλαίσια. Στην συνάντηση που είχαν οι τρεις άντρες, τα είπαν όπως μόνο εκείνοι γνωρίζουν και τελικά έδωσαν τα χέρια για νέο συμβόλαιο συνεργασίας. Ετσι, ο απόλυτος ερυθρόλευκος ηγέτης το πάει για… δεκαετία στον Ολυμπιακό, από τον οποίο όπως όλα δείχνουν θα φύγει μόνο όταν κρεμάσει τα παπούτσια.

“Θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους προέδρους για όλα όσα έχουν κάνει για μένα. Δεν υπάρχουν πολλοί που να το έχουν πετύχει όλα αυτά στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση και σεβασμός. Η σχέση μας πλέον έχει πάει σε άλλο επίπεδο, είναι οικογενειακή. Αυτό είναι εκτός γηπέδου, εντός αυτού επιδιώκουμε να έχουμε πρώτο τον Ολυμπιακό.

Υπάρχουν φυσικά κι οι δύσκολες στιγμές, αλλά αν αναλογιστούμε το μπάτζετ που έχει η ομάδα τα τελευταία επτά χρόνια και αυτά που έχει πετύχει, δεν θα βρείτε πολλές ομάδες στο ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ να έχουν πετύχει τέτοια πράγματα.

Όπως είπα και πριν, η σχέση μας είναι τέτοια που έχει ξεπεράσει το καθαρά αθλητικό κομμάτι. Έχει πάει σε ανθρώπινο και οικογενειακό επίπεδο. Μιλήσαμε αρκετά για πράγματα που αφορούν την ομάδα, που θα μείνουν μεταξύ μας. Γι αυτό μείναμε παραπάνω στο ραντεβού”.

Για τη διάρκεια του συμβολαίου του: “Δεν έχει σημασία αυτό. Είτε είναι ένα ή δύο ή τρία χρόνια, είναι το ίδιο για μένα. Όταν λες ότι έχεις οικογενειακή σχέση με κάποιον, κάθεσαι και συζητάς μαζί του. Πάλι εδώ θα είμαστε, ανάλογα με το πώς θα πάει το πράγμα για να μιλήσουμε και του χρόνου. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι ανανεώσαμε, όχι η χρονική διάρκεια του συμβολαίου”.

Για τον ρόλο του στην ομάδα: “Ο ρόλος μου είναι να βοηθάω να έρχονται οι νίκες. Τους ρόλους εντός παρκέ τους καθορίζει ο προπονητής, όχι εγώ. Δεν κάνω εγώ κουμάντο στον Ολυμπιακό, γιατί έχουν γραφτεί κι αυτές οι χαζομάρες. Υπάρχουν και κάποιοι κακεντρεχείς που έχουν γράψει πως εγώ αποφασίζω. Θέλω να είμαι εδώ για να βοηθάω. Όλα εξαρτώνται από τον προπονητή, ο παίκτης δεν λέει κάτι. Ο προπονητής βάζει τα θεμέλια, σε συνεργασία με τη διοίκηση για να φτιάξουν την ομάδα που ονειρεύονται”.

Για το πώς σκέφτεται την επόμενη μέρα του: “Αυτή την στιγμή είμαι παίκτης, το σώμα μου είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Κάνω πάρα πολλές θυσίες για να έχω το σώμα μου σε αυτή την κατάσταση. Αυτό που κοιτάζω είναι να είμαι στρατιώτης του Ολυμπιακού, δεν πουλάω σταριλίκι. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και θέλει να κερδίζει”.

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ