Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκαλέτι: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού έκλαιγε για μένα»

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει μείνει χαραγμένος στην μνήμη του Λουτσιάνο Γκαλέτι, με τον Αργεντινό βετεράνο άσο, με δηλώσεις του στην “elperiodicodearagon.comνα μιλά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και την επιστροφή του στην Ελλάδα και το “Γ. Καραϊσκάκης”.

“Είχε προκληθεί από έναν ιό που κόλλησα όταν ήμουν στο Μεξικό με την U-17. Ήταν από το νερό και για την ακρίβεια από ιό από μολυσμένο πάγο στο νερό που ήπια στο ξενοδοχείο. Μου χορηγήθηκαν τότε αντιβιοτικά για τον πυρετό για ένα μήνα και έπαιξα και στο Μουντιάλ U-17.

Το 2010 σε κάτι εξετάσεις ρουτίνας μου είπαν ότι κάποια αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Έπρεπε να ξαναπεράσω από τεστ και το έκανα μετά από τρία παιχνίδια σε μια εβδομάδα όπου έπαιξε και στα τρία για 90 λεπτά. Μετά μπήκα στο νοσοκομείο και έμεινα εκεί για 15 μέρες.

Δεν καταλάβαινα τίποτα. Με πήρε τηλέφωνο ο κόουτς και του είπα ότι την επόμενη μέρα θα πήγαινα στην προπόνηση. Οι Έλληνες γιατροί ήρθαν, με εξέτασαν, έφυγαν και ήμουν τρελαμένος όταν μου αποκάλυψαν τι συμβαίνει. Είχα ανεπάρκεια στο νεφρό μου.

Γύρισα στις προπονήσεις, έκανα μία θεραπεία, μετά μια διαφορετική, ώσπου το ιατρικό επιτελείο μου είπε πως θα ήταν μεγάλο ρίσκο να παίξω ξανά. Η λειτουργία του νεφρού μου ήταν στο 30%αν έπαιζα πάλι θα ήταν πολύ επικίνδυνο. Έτσι λοιπόν αποσύρθηκα και γύρισα στην Αργεντινή”, ήταν η συγκλονιστική αποκάλυψη του Γκαλέτι, που στην συνέχεια μίλησε για την απόφαση του να επιστρέψει στην Ελλάδα για να παίξει ξανά ποδόσφαιρο, αλλά και να κρεμάσει τα παπούτσια του μετά την επιστροφή του στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”:

“Έκανα τη μεταμόσχευση γιατί ήθελα να λύσω το πρόβλημα όσο πιο γρήγορα γινόταν. Ουσιαστικά δεν ήξερα καν όλη αυτή τη διαδικασία και τι σήμαινε. Έναν μήνα μετά την επέμβαση ρώτησα τον γιατρό εάν θα μπορούσα να αγωνιστώ ξανά. Δεν ήθελα να αποσυρθώ έτσι, ήθελα να παίξω ένα ακόμη παιχνίδι, να πω αντίο μέσα στο γήπεδο.

Ο γιατρός μου είπε ότι όλα πήγαν καλά και αν ήθελα θα μπορούσα να ξαναπαίξω. Ήταν τα πιο ωραία νέα μετά την γέννηση των παιδιών μου. Τον Οκτώβριο του 2012 έγινε η επέμβαση, τον Γενάρη ξεκίνησα τις προπονήσεις και μετά ήρθε η πρόταση του ΟΦΗ.

Ένιωθα καλά στην ομάδα και το 9ο ματς που έπαιξα ήταν με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Είχαν περάσει τρία χρόνια από τότε που ήμουν εκεί. Δέχθηκα μια απίστευτη υποδοχή, οι οπαδοί έκλαιγαν για μένα και χειροκροτούσαν.

Έπαιξα στα τελευταία 20 λεπτά και είπα “αρκετά, αυτό ήταν”. Αυτό ήταν που μου είχε λείψει, αυτή η αναγνώριση που ήρθε από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Τότε κατάλαβα πως είχε ήδη κλείσει ένας κύκλος και δεν ήθελα να ξαναπαίξω ποτέ…”.

 

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ