Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκαρθία: “Με πήραν τηλέφωνο από παντού” (video)

Την ικανοποίησή του που επαναρχίζει το πρωτάθλημα, εξέφρασε με δηλώσεις του στην NOVA ο Όσκαρ Γκαρθία. Ωστόσο, ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε λόγο και για «πολιτικά παιχνίδια» που παίζονται στο ποδόσφαιρο. Τέλος, αναφέρθηκε και στην ανάγκη που υπάρχει, στο να διαθέτει η ομάδα Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Αρχικά αναφέρθηκε στην δυσκολία να βρει ρυθμό η ομάδα μετά την διακοπή: «Εμείς συνεχίσαμε τις προπονήσεις και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ρυθμό σαν να παίζαμε κανονικά αγώνα, αλλά ήταν δύσκολο γιατί δουλεύαμε με μόνο 10 ή 11 παίκτες, επειδή οι περισσότεροι έλειπαν για υποχρεώσεις με την Εθνική τους ομάδα».

Για την απόφαση της Κυβέρνησης να διακόψει το πρωτάθλημα, είπε: «Αυτές τις αποφάσεις τις παίρνουν άλλοι άνθρωποι, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό. Νομίζω ότι άργησαν να πάρουν κάποια απόφαση, το καλό είναι όμως ότι θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα».

Για το αν είναι εύκολο να κρατήσει η ομάδα ρυθμό, μέσα από τις προπονήσεις, απάντησε: «Εύκολο δεν είναι, αλλά αυτό πρέπει να γίνει. Αυτό είπα στους ποδοσφαιριστές μου γιατί είναι επαγγελματίες, πως δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο αν δεν έχεις ένα υψηλό επίπεδο στις προπονήσεις. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την δουλειά των ποδοσφαιριστών μου».

Σε ερώτηση αν τον πήραν τηλέφωνο από την Ισπανία για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, είπε: «Όχι μόνο από την Ισπανία, από την Αγγλία, την Πορτογαλία, το Ισραήλ, όλοι ήθελαν να μάθουν τι συνέβαινε. Θέλω να τελειώσει και να παρθεί μια απόφαση και να συγκεντρωθώ στην δουλειά μου γιατί αυτό είναι το μόνο που με ενδιαφέρει».

Και για το τι θα πρότεινε στην Πολιτεία αν τον ρωτούσε, αρκέστηκε να πει πως: «Δεν θα σας απαντήσω, γιατί δεν θα με ρωτήσουν ποτέ».

Στο σημείο αυτό ο προπονητής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για το πόσο χρόνο παίρνει στην Ισπανία για να βγει μια απόφαση και η απάντησή του ήταν: «Δεν ξέρω, αλλά πιστεύω ότι θα γινόταν κάτι γρήγορα. Στην Ελλάδα υπάρχουν και άλλα πολιτικά συμφέροντα, αλλά δεν θέλω να μιλήσω γι? αυτό, γιατί δεν δουλεύω για την κυβέρνηση αλλά για τον Ολυμπιακό. Μπορώ να σας δώσω συμβουλές για πράγματα που γνωρίζω, για πράγματα που γίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Αμέσως μετά έγινε αναφορά στο ματς με τον Λεβαδειακό: «Η αλήθεια είναι ότι με έχει εκπλήξει η πορεία του Λεβαδειακού. Είναι μια καλή ομάδα, με γρήγορους παίκτες στα άκρα και θα μας δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, αλλά εμείς είμαστε Ολυμπιακός».

Για το αν μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός στο «5Χ5» στα τελευταία ματς: «Το πρωτάθλημα δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά από τα αποτελέσματα των άλλων. Εμείς μπορούμε να ελέγξουμε τα δικά μας αποτελέσματα και να περιμένουμε και των άλλων».

Σχετικά με την αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας, σχολίασε: «Εξαρτάται από την κατάσταση που θα βρεθούν οι διεθνείς. Ο Ίγκορ έχει κάποια προβλήματα, αλλά τα ξεπερνάει. Θα κριθούν πολλά από την κατάσταση των διεθνών».

Σχετικά με το ματς κόντρα στον Πλατανιά: «Είδαμε πράγματα σε εκείνο το παιχνίδι που μας άρεσαν. Αυτό το παιχνίδι μπορεί να γίνει οδηγός για την συνέχεια. Ήμασταν καλοί με την μπάλα κάτω και αυτό μας άρεσε και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε».

Αναφερόμενος ακόμη στην παρουσία του Μάρτινς, είπε: «Γνωρίζουμε την ποιότητά του, αλλά και του Ταχτσίδη. Πρέπει να τα δώσουμε όλα στα τελευταία πέντε παιχνίδια, αλλά θα κριθεί από την κατάσταση των διεθνών γιατί οι περισσότεροι έπαιξαν σχεδόν σε δύο παιχνίδια και θα δούμε πόσο μπορούν να βοηθήσουν και σε τι κατάσταση θα είναι».

Τέλος, για την παρουσία πολλών παικτών του Ολυμπιακού στις «μικρές» εθνικές ομάδες, δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός όποτε είχε επιτυχία είχε Έλληνες παίκτες. Αυτοί οι παίκτες ξέρουν την ομάδα, πιστεύω ότι μια ελληνική ομάδα πρέπει να έχει Έλληνες παίκτες. Μου αρέσει να δουλεύω με αυτά τα παιδιά γιατί καταλαβαίνουν το βάρος της φανέλας. Από τη στιγμή που ήρθα ήταν έτοιμη η ομάδα, έδωσα ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά. Το κακό είναι ότι έχουμε τέσσερις παίκτες στην ίδια θέση και αυτό δεν είναι μόνο κακό γι? αυτά τα παιδιά, αλλά και για τους υπόλοιπους που προσπαθούν να κερδίσουν μια θέση στην ενδεκάδα».

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ