Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

H απάντηση της εφημερίδας “ΦΩΣ” στην ΠΑΕ Ολυμπιακός

H ανακοίνωση είναι η εξής:

“Εγώ, η Μαρία Νικολαΐδου, που ανέλαβα να συνεχίσω την πολυετή προσπάθεια του πατέρα μου, αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω προσωπικά στη νέα ανακοίνωση εναντίον της εφημερίδας ΦΩΣ από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Δεν θα σταθώ καν στον ισχυρισμό περί στοχοποίησης του Γιάννη Φετφατζίδη από την εφημερίδα, αφού πρώτος ο συντάκτης μας Αλέξης Βιρβίλης ξεκίνησε να τον υπερασπίζεται αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στο fosonline.gr όταν όλοι εν χορώ τον έβριζαν και τον κατηγορούσαν.

Θεωρώ όμως κατάφωρη προσβολή στη μνήμη του πατέρα μου, του ανθρώπου που βάφτισε Θρύλο τον Ολυμπιακό και τον στήριξε έμπρακτα, να αμφισβητούνται οι προθέσεις της εφημερίδας την οποία διευθύνω. Είναι άδικο να υπονοείται ότι το ΦΩΣ έχει στόχο να βλάψει τον Ολυμπιακό.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο ΦΩΣ πασχίζουν υπό αντίξοες για τον Τύπο συνθήκες δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό: Το ρεπορτάζ είναι αποτέλεσμα αδέσμευτης κρίσης και εγκυρότητας, αφού κανένας από τους δημοσιογράφους μας δεν συγκαταλέγεται σε non paper λίστες.

Όταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρεται σε «πράσινους ιδιοκτήτες», υπονοεί εμένα; Όσο για τους κίτρινους φίλους και τους χορηγούς είναι γνωστό σε όλους ότι η εφημερίδα που ίδρυσαν οι γονείς μου δεν χρηματίστηκε ποτέ και συνεχίζει μέχρι σήμερα την ανεξάρτητη πορεία της. Παλεύουμε μόνοι μας πράγματι.

Προκαλεί ωστόσο ερωτηματικά η εμμονή της ΠΑΕ εναντίον του ΦΩΤΟΣ και η αστήρικτη κατηγορία που επαναλαμβάνεται σε κάθε ανακοίνωση χωρίς να προσκομίζεται η παραμικρή απόδειξη.

Ο αθέμιτος πόλεμος που δέχομαι εγώ προσωπικά και η εφημερίδα δεν είναι κάτι καινούργιο κι αυτό ίσως πιστοποιεί την ανεξαρτησία και το ήθος που ανέκαθεν χαρακτήριζε το ΦΩΣ».

Μαρία Νικολαΐδου

Εκδότρια

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ