Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η δεύτερη ευκαιρία για Κούντε

Στοιχεία της αγωνιστικής του ποιότητας έδειξε στα τελευταία ματς, που πήρε την ευκαιρία του, ο Πιέρ Κούντε. Κατά γενική ομολογία, οι εμφανίσεις του μέσου από το Καμερούν στα ματς του Μαϊου, με ΠΑΣ Γιάννινα, Αρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ανέβασαν κατά πολύ τις “μετοχές” του.

Ο Κούντε έδειξε ότι δικαίως αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι για να αντικαταστήσει, αφού τότε ήταν προς πώληση, τον Μαντί Καμαρά, όμως αδίκως και περιέργως έμεινε για τόσο καιρό εκτός δράσης, μετά από την επιστροφή του από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Βέβαια, πριν πάει στην πατρίδα του για την κορυφαία διοργάνωσης της Αφρικής, δεν είχε δείξει τα στοιχεία που είδαμε στα αυτά τα τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ και όταν πήρε τις ευκαιρίες του, δεν είχε φροντίσει να τις αρπάξει από τα μαλλιά.

Κάθε ποδοσφαιριστής χρειάζεται χρόνο για να μπει στο κλίμα της νέας του ομάδας και κάθε οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά. Όμως παρότι πριν από λίγο καιρό βρισκόταν στην πόρτα της εξόδου, με τις εμφανίσεις που έκανε αυτές τις τρεις εβδομάδες που προγήθηκαν, την αγωνιστική ετοιμότητα που επέδειξε αλλά και την ποιότητα στο παιχνίδι του, με φοβερή κάλυψη στη μεσαία γραμμή, ταχύτητα, αντίληψη αλλά και άψογες μακρινές μπαλιές, δικαιούται μία δεύτερη ευκαιρία και πιθανότατα θα την πάρει.

Ο Κούντε τελείωσε τη σεζόν με 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 4 στο κύπελλο και 10 ευρωπαϊκές συμμετοχές. Έκανε μέσα στη σεζόν και 9 συμμετοχές με την Εθνική του ομάδα.

 

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ