Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Η επόμενη μέρα και το restart που δε πρέπει να γίνει

Ο αποκλεισμός στο θεσμό του κυπέλλου ήλθε, μετά απο την τρίτη (!!!) ήττα απο την ΑΕΚ, την φετινή σεζόν. Με πεσμένο κεφάλι, οι παίχτες και ο καθένας οφείλουν να κάνουν όχι απλά αυτοκριτική για τις ευθύνες που φέρουν, αλλα κάτι παραπάνω, που μόνο αυτοί μπορούν και ξέρουν.

Η φανέλα είναι βαριά. Και βαριά πρέπει να παραμείνει. Ο Ολυμπιακος είναι πάνω απο πρόσωπα και για να προχωρήσει η ομάδα και να επανέλθει εκεί που την θαύμαζε ο κάθε φίλαθλος του Ολυμπιακου, αναμένονται να παρθούν τεράστιες αποφάσεις. Αποφάσεις, οι οποίες θα αλλάξουν το κλίμα και την ρίζα όλη. Δεν πρέπει να γίνει… restart, που λένε πολλοί. Πρέπει να αλλάξει όλη η φιλοσοφία, η οποία υπάρχει ήδη. Να υπάρξει κάτι…νέο και πιο πειστικό και δυνατό, το οποίο να έχει ακόμη μεγαλύτερες προδιαγραφές.

Βασικός παράγοντας για να αλλάξει η φιλοσοφία, είναι η στήριξη σε ένα project, το οποίο είτε θα ευδοκιμήσει σε βάθος χρόνου, είτε όχι. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να στηριχθεί προπονητής σε όλες τις επιλογές που θα κάνει.

Βέβαια, ένας “σοφός” θα ανταπαντήσει “και φέτος ο πρόεδρος έφερε παίχτες που ζήτησε ο Χάσι και έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη” και θα τονίσω πως, τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία πάντοτε. Ναι, αποτελούν τεράστιο καταλύτη ως προς την ομάδα που θα οικοδομήσεις, αλλα αν πετάς χρήματα και υπερκοστολογείς παίχτες, οι οποίοι έρχονται με μόνο στόχο την αναγέννηση και βλέπουν τον Ολυμπιακο ως σκαλοπάτι για ένα χρόνο, δε πρόκειται να δίνουν και την ψυχή τους στα ντέρμπι.

Η ΑΕΚ και η κάθε ΑΕΚ, δεν έχει ποιοτικότερο ρόστερ απο τον Ολυμπιακο. Ωστόσο, έχει την χημεία, που ο φετινός Ολυμπιακος δεν έχει. Απο Καπίνο και Εμενίκε, έως Πάρντο και Ανσαριφάρντ. Αλήθεια, ποια ενδεκάδα φέτος θα έχει να θυμάται κάποιος; Δεν υπήρχε διαχρονικά μια στάνταρ ενδεκάδα. Οι παίχτες, δεν έχουν προλάβει καν να “δέσουν”. Άλλη ενδεκάδα με Χάσι, άλλη με Λεμονή και άλλη με Όσκαρ Γκαρσία, οπου και χρησιμοποιεί και άλλο σχήμα σε κάποιους αγώνες. Γι’ αυτό, επιμένω στην στήριξη με ποιοτικές ενδεκαδάτες ενισχύσεις, οι οποίες θα είναι μια σκάλα ταχύτερες απο τους υπάρχοντες παίχτες, καθώς η ομάδα είναι αργή.

Όσο για το πρωτάθλημα, όπως είχα ξαναγράψει, ο Ολυμπιακος οφείλει να το παλέψει μέχρι τελικής πτώσεως. Με ένα διπλό στο Περιστέρι, όσο ακατόρθωτο και να φαίνεται στον κόσμο, η ψυχολογία αλλάζει στους παίχτες. Μαθηματικά πάντα, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Αγωνιστικά, δεν υπάρχουν και πολλές ενδείξεις, οι οποίες να σε αφήνουν με την ελπίδα. Εξωαγωνιστικά, καμία ελπίδα.

Η επόμενη μέρα, ανεξαρτήτως, με το τι θα γίνει στο πρωτάθλημα, πρέπει να έχει ένα πλάνο. Απο το “α” ως το “ω”, με κάθε πιθανή περίπτωση. Απο την χρονιά που δε θα πάρεις τίποτα για να επενδύσεις σε ταλέντα και Έλληνες και σε νέα ομάδα, την οποία θα στηρίξεις, έως και την δυναστεία και την πολυπόθητη πορεία στην Ευρώπη. Όλα αυτά, όμως απαιτούν ένα πλάνο και χρονικό περιθώριο για να πετύχει το project. Ουσιαστικά, ανοικοδόμηση με νέα φιλοσοφία.

Για να επιτευχθουν όλα τα προαναφερθέντα, απαιτούν ηρεμία, αγάπη και στήριξη προς την ομάδα και βαθιά το χέρι στην τσέπη, εκεί που θα αξίζει να μπεί όμως. 

Περισσoτερα για RED BLOGS

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ