Ακολουθήστε μας

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Η “ερυθρόλευκη” media day

Δηλώσεις και συνεντεύξεις στους εκπροσώπους του Τύπου, περιελάμβανε το πρόγραμμα της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού, μετά την προπόνησης της Παρασκευής (14/9), στο κλειστό Γυμναστήριο του Ρέντη.
Οι «ερυθρόλευκοι» προετοιμάζονται πυρετωδώς για την έναρξη του πρωταθλήματος και το Σάββατο (15/9, 18:00) δίνουν ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Δούκα στο “Δαϊς”.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργου Ζαραβίνα και των αθλητών Γρηγόρη Σανίκη, Κώστα Τσιλιμπάρη, Λουίς Φελίπε Χιμένεθ Ρέινα, Ανδρέα Αραπακόπουλου, Άγγελου Τσίλη και Ιγκόρ Άρσιτς
Γιώργος Ζαραβίνας: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι η δύναμη και η ψυχή του»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε τα εξής:Για τους στόχους του Ολυμπιακού: «’Πέρυσι είχαμε την χαρά να τελειώσουμε την χρονιά όπως θέλαμε. Μια ομολογουμένως δύσκολη χρονιά καθώς ήταν διπλό το κίνητρο. Ήταν η πρώτη χρονιά του τμήματος χάντμπολ στον Ολυμπιακό και θέλαμε να κλείσουμε τη σεζόν με επιτυχία και αφετέρου ήταν μια χρονιά που όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού έφτασαν στην κορυφή. Για τη φετινή χρονιά είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, όπως συμβαίνει σε όλα τα τμήματα του συλλόγου. Για εμάς τα υπόλοιπα τμήματα αποτελούν οδηγό μας, θέλουμε να προσπαθήσουμε για το καλύτερο, να ξέρουμε ότι έχουμε δώσει το 100% και να φτάσουμε στο αυτονόητο για τον Ολυμπιακό που είναι οι τίτλοι».

Για τα συμπεράσματα από την μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας: «Η ομάδα έχει αλλάξει κατά μεγάλο ποσοστό. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Σε σχέση με πέρυσι θα είμαστε ένα σκαλοπάτι καλύτεροι, όπως όμως θα είναι και οι ανταγωνιστές μας και όλο το πρωτάθλημα θα είναι ένα σκαλοπάτι καλύτερο και αυτό θα το κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό».

Για την Ευρώπη: «Τη δεύτερη χρονιά του τμήματος είναι υποχρέωση μας να προσπαθήσουμε για το καλύτερο, Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που προέρχεται από μια χώρα που έχει τεράστια παράδοση στο χάντμπολ. Η τέταρτη-πέμπτη ομάδα της Ουγγαρίας από μόνη της αποτελεί πολύ μεγάλη δύναμη. Εμείς όμως θέλουμε να δίνουμε δυνατά ευρωπαϊκά παιχνίδια γιατί μόνο αυτά τα παιχνίδια σε κάνουν καλύτερο και ανταγωνιστικό».

Για τον  κόσμο: «Το μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι η δύναμη και η ψυχή του για όλα τα αθλήματα. Εμείς το καταλάβαμε για τα καλά στον τελευταίο τελικό που τους χρειαστήκαμε στο πλευρό μας. Θα ήταν πάρα πολύ ωραίο να αρχίσουμε πάλι από εκεί που τελειώσαμε, με ένα γεμάτο Ρέντη».

Γρηγόρης Σανίκης: «Διατήρηση των κεκτημένων»

Ο Γρηγόρης Σανίκης είπε:
Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Σίγουρα ξεκινάμε με στόχο την υπεράσπιση του νταμπλ και τη διατήρηση των κεκτημένων. Από κει και πέρα έχουμε και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να πάμε παραπέρα».Για τη νέα ομάδα: «Η ομάδα χρειάζεται το χρόνο της. Όλοι οι παίκτες που ήρθαν είναι παίκτες αξίας, η ομάδα έχει το βασικό κορμό στον οποίο θα στηριχτεί και από κει και πέρα δουλεύουμε καθημερινά για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε με την έναρξη του πρωταθλήματος».

Για τους ευρωπαϊκούς αγώνες και τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα: «Η Ουγγρική ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε προέρχεται από μια παραδοσιακή σχολή. Εκεί θα είναι δύσκολο το παιχνίδι αλλά εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε. Δεν τους γνωρίζουμε, δεν μας γνωρίζουν και θα δούμε τι θα βγει το τέλος. Στην Ελλάδα λίγο πολύ γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν δυναμώσει θεωρώ. Από κει και πέρα θέλοντας και μη πρώτο φαβορί είμαστε εμείς και θα κοιτάξουμε να το επιβεβαιώσουμε. Το κλειδί για τη φετινή χρονιά είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να μην επαναπαυθούμε στις δάφνες του παρελθόντος. Η ομάδα έχει αρκετή ποιότητα για να καταφέρει να κάνει το back to back και στους δυο τίτλους.

Κώστας Τσιλιμπάρης: «Πρωτάθλημα και το κύπελλο» 

Ο Κώστας Τσιλιμπάρης δήλωσε:
«Η περσινή χρονιά ήταν απόλυτα επιτυχημένη με βάση τους στόχους που είχαμε θέσει. Η φετινή χρονιά ξεκινάει με ακόμα μεγαλύτερα όνειρα αναφορικά με το τμήμα αλλά και το σύνολο του συλλόγου. Ότι θέλουμε να κρατήσουμε τα κεκτημένα στην Ελλάδα είναι αυτονόητο. Θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και από κει και πέρα θα κοιτάξουμε να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία στην Ευρώπη χωρίς να μπορούμε αυτή τη στιγμή να το οριοθετήσουμε ακριβώς. Έχουμε μπροστά μας μια αρκετά δύσκολη κλήρωση με μια Ουγγρική ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε τον επόμενο μήνα και έχουμε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το βήμα ώστε να συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία.Πάντα για οποιονδήποτε αθλητή φοράει την φανέλα του Ολυμπιακού υπάρχει ένα ειδικό βάρος το οποίο πρέπει να το αντιπαρέλθει στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Έχουμε νέα παιδιά, έχουμε ξένους αθλητές οι οποίοι χρειάζονται χρόνο προσαρμογής, αυτοί που είμαστε εδώ από την προηγούμενη χρονιά έχουμε αναλάβει και ένα ρόλο καθοδηγητικό αναφορικά με αυτό το κομμάτι. Σίγουρα δεν θα είναι απλό. Όταν είσαι πρωταθλητής και κυπελλούχος όλοι οι υπόλοιποι στοχεύουν στο να κερδίσουν εσένα. Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη αγωνιστική χρονιά, ξέρουμε ότι οι αντίπαλοι μας έχουν ενισχυθεί   σημαντικά. Θα φανεί στο γήπεδο μέχρι που μπορεί να φτάσει ο καθένας.

Η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει μια εικόνα πολύ πιο ισορροπημένη αναφορικά με το πως εξελίσσεται το αγωνιστικό μας πλάνο. Πιστεύω ότι αυτό θα φανεί μέσα στο γήπεδο και όσοι έρθουν να παρακολουθήσουν την ομάδα από κοντά θα δουν και περισσότερο θέαμα αγωνιστικό».

Λουίς Φελίπε Χιμένεθ Ρέινα: «Ομάδα σοβαρή και οργανωμένη ο Ολυμπιακός»

Ο Ισπανός ίντερ και πλέι-μέικερ Λουίς Φελίπε Χιμένεθ Ρέινα  είπε τα εξής:
Για τις πρώτες εντυπώσεις από την ομάδα του Ολυμπιακού: «Είναι μια ομάδα σοβαρή, οργανωμένη, που δουλεύει με σωστές βάσεις. Είναι μια ομάδα με γεμάτο σύνολο και αρκετούς παίκτες και νεαρούς αλλά και έμπειρους. Όσον αφορά το κομμάτι της δουλειάς με τον προπονητή, δουλεύουν αρκετά καθημερινά. Αυτή η δουλειά θα φανεί και στην πορεία. Η πρώτη εικόνα που έχω είναι ότι πρόκειται για μια ομάδα σοβαρή σε όλα τα επίπεδα, σε επίπεδο διοίκησης και σε επίπεδο δουλειάς».Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Δεν μου αρέσει να μιλάω για στόχους για το μέλλον, αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να δουλέψει η ομάδα καλά. Σίγουρα όταν μια ομάδα έχει κατακτήσει το νταμπλ την προηγούμενη χρονιά ο στόχος είναι σίγουρα να το επαναλάβει και την επόμενη χρονιά. Στο φινάλε που θα έρθει η ώρα να κριθούν οι τίτλοι θα πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι ώστε να κατακτήσουμε τους δυο τίτλους στην Ελλάδα. Για την Ευρώπη κοιτάμε τα παιχνίδια που έχουμε με την Ουγγρική ομάδα. Είναι ένα σύνολο που έχει έμπειρους παίκτες σε τέτοιες διοργανώσεις. Θα είναι δύσκολα παιχνίδια αλλά ο Ολυμπιακός με την δουλειά που κάνει έχει τις δυνατότητες να αποκλείσει αυτή την ομάδα. Πρέπει να κοιτάμε βήμα βήμα. Αν προκριθούμε θα βρούμε πιο δύσκολους αντιπάλους μπροστά μας.

Για τον κόσμο: «Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε στον κόσμο είναι ότι θα δουλέψουμε σκληρά, θα τα δώσουμε όλα για να τους κάνουμε περήφανους και χαρούμενους με την κατάκτηση των στόχων μας. Σίγουρα με την απόδοση μας θέλουμε να τους κάνουμε να ευχαριστούνται τους αγώνες μας και με τη βοήθεια τους θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας ειδικά στα δύσκολα παιχνίδια».

Αδρέας Αραπακόπουλος: «Στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να υπάρχει άλλος στόχος από την κατάκτηση των τίτλων»

Ο διεθνής πίβοτ Αδρέας Αραπακόπουλος είπε: «Στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να υπάρχει άλλος στόχος από την κατάκτηση των τίτλων. Οι απαιτήσεις είναι δεδομένες και θέλουμε να κρατήσουμε τα κεκτημένα. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος. Τον Οκτώβριο παίζουμε και το ευρωπαϊκό παιχνίδι όπου θα τα δώσουμε όλα. Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Προσωπικοί μου στόχοι είναι μέσω της ομάδας να βγούμε πρώτοι και εγώ να εξελίσσομαι και να ανεβάζω την ομάδα».Άγγελος Τσίλης: «Ήρθα στην πρώτη ομάδα»

Ο διεθνής αριστερός εξτρέμ  Άγγελος Τσίλης δήλωσε:
Για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: «Δεν είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος αθλητής που έχει παίξει σε περισσότερες από μια μεγάλες ομάδες που έχουν και κόντρα μεταξύ τους. Εγώ το βλέπω επαγγελματικά και πάντα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για την καριέρα μου σαν αθλητής. Ήταν μια κίνηση που έπρεπε να γίνει. Το ότι έφυγα από την ομάδα του ΠΑΟΚ και ήρθα στον Ολυμπιακό εγώ το βλέπω ότι έφυγα από μια ομάδα όπου πέρυσι βγήκε τρίτη και ήρθα στην πρώτη και αυτό είναι μόνο καλό για μένα».
Για την αντιμετώπιση του κόσμου στην Πυλάια: «Ο κάθε ένας πρέπει να σκέφτεται ψύχραιμα και πολλοί από εμάς τους παίκτες που έχουμε παίξει σε μεγάλες ομάδες έχουμε πλέον την ικανότητα να διαχειριζόμαστε αυτή την πίεση που δημιουργεί ο κόσμος. Πάντα επηρεάζει ο κόσμος, είτε την αντίπαλη ομάδα είτε την γηπεδούχο. Γνωρίζω ότι θα υπάρξει έξτρα πίεση όσον αφορά το πρόσωπο μου αλλά νομίζω θα με πεισμώσει και θα αντεπεξέλθω. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα».Για την κατάκτηση του νταμπλ: «Είναι ο προσωπικός και ο ομαδικός μας στόχος. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό μας. Σίγουρα θέλει πιο πολύ δουλειά γιατί η ιστορία έχει αποδείξει ότι είναι δύσκολο να  κατακτήσεις τους τίτλους αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο να το επαναλάβεις. Σίγουρα θέλει πάρα πολύ δουλειά».

Για το πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό ανάμεσα στις τρεις μεγάλες ομάδες που αυτή τη στιγμή είναι ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Το πρωτάθλημα είναι δυο ταχυτήτων. Είναι οι πρώτες τρεις ομάδες και μετά έχουμε αυξήσει την ψαλίδα από τις υπόλοιπες».

Για την ετοιμότητα της ομάδας: «Δώσαμε δυνατά φιλικά στα Σκόπια και εκεί φάνηκε όλη η προετοιμασία που έγινε και η σκληρή δουλειά του καλοκαιριού. Φάνηκαν πολλά θετικά στοιχεία και νομίζω είμαστε αρκετα έτοιμοι να αρχίσουμε το πρωτάθλημα. Σίγουρα δεν είμαστε  100% έτοιμοι για να παίξουμε ένα τελικό αλλά καμία ομάδα δεν είναι. Αυτή η περίοδος είναι προσαρμογής με τους νέους παίκτες. Έχουμε δουλέψει πολύ και μέρα με τη μέρα θα είμαστε και καλύτεροι».

Ιγκόρ Άρσιτς: «Θέλουμε και το πρωτάθλημα και το κύπελλο »

 
Ο Σέρβος τερματοφύλακας Ιγκόρ Άρσιτς  δήλωσε:«Ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα πιο ψηλά στην καριέρα μου και ανυπομονώ να αγωνιστώ με τη φανέλα το συλλόγου. Θέλουμε να φέρουμε τα ίδια αποτελέσματα με πέρυσι και να κατακτήσουμε τους τίτλους. Θέλουμε και το πρωτάθλημα και το κύπελλο και στην Ευρώπη να έχουμε μια καλή παρουσία. Είναι πολύ καλό για μια ομάδα να έχει δυο καλούς τερματοφύλακες. Με τον Τσιλιμπάρη κάθε ανταγωνισμός μέσα στην  ομάδα κάνει καλό, εγώ γίνομαι καλύτερος, είναι πιο έμπειρος και εγώ πιο νέος, Μιλάμε πολύ και στις προπονήσεις και στους αγώνες και μου δίνει πολλές συμβουλές συνεχώς».

Περισσoτερα για ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων, την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας, αλλά και για να σας εξασφαλίσουμε μία κορυφαία και απροβλημάτιστη εμπειρία περιήγησης. Για να έχετε διαθέσιμες όλες τις λειτουργίες, θα πρέπει να πατήσετε «Αποδοχή».

Πολιτική cookies