Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Η ουσία αλλά και ο κίνδυνος απάτης της ελληνοποίησης

Το ροστερ του φετινού Ολυμπιακου αναμένεται να είναι διαφορετικό συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Η ξενομανία φαίνεται να σταματά και η ελληνοποίηση να λαμβάνει μέρος στην πιο σωστή -χρονικά- περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακου. 

Αρχικά, για να τελειώνουμε με τους ξένους, ας αναφέρω πως η φιλοσοφία των ξένων που έρχονταν στο λιμάνι ήταν ότι έβλεπαν ως “σκαλί” τον Ολυμπιακο για να εδραιωθούν στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ και να πάρουν μεταγραφή σε κάποια μεγάλη ομάδα των κορυφαίων πρωταθλημάτων. Αυτό έδειξε να σταμάτησε, μιας και όσοι ήλθαν τον τελευταίο καιρό περισσότερο έμαθαν τα ξενυχτάδικα της Ελλάδας, παρά προπονιόντουσαν. Όχι, δεν είναι κλισέ. Απο τους φετινούς ξένους ήταν λιγοστοί, οι οποίοι την “μάτωσαν” την φανέλα.

Με αυτά και με αυτά, ήλθε η αποτυχία και αυτό που περνάει απο του Ρέντη είναι πως ο Ολυμπιακος θα αλλάξει την φιλοσοφία του και θα κινηθεί προς τους Έλληνες, οι οποίοι θα γνωρίζουν που αγωνίζονται και σίγουρα θα τα δίνουν όλα.

Η ελληνοποίηση εάν αποδώσει καρπούς και η ομάδα αυτή στελεχωθεί μαζι με μετρημένους ποιοτικούς ξένους, ο Ολυμπιακος θα φαντάζει καλύτερη ομάδα της πενταετίας. Αρκεί να γίνουν σωστές επιλογές Ελλήνων παιχτών, γιατί καλή η ελληνοποίηση αλλά το ζήτημα είναι υπογράψουν οι καλύτεροι των καλύτερων διαθέσιμων Ελλήνων και σίγουρα με τον Λάζαρο έγινε η αρχή σε συνδυασμό με κάποιους Έλληνες που υπάρχουν ήδη (Τσιμίκας, Γιαννιώτης, Φορτούνης κτλ.)

Απο την άλλη, η ελληνοποίηση θέλει προσοχή ως προς τα “κομμάτια” που θα συλλεχθούν, να μην είναι “απάτη” και οδηγήσουν τον Ολυμπιακο σε πιο δύσβατα μονοπάτια. Γι’ αυτό οι πόρτες του Ρέντη δε πρέπει να είναι ανοιχτές για κάθε Έλληνα άσο που επιθυμεί να “αναστηθεί” στον Ολυμπιακο.

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ