
Ο Ολυμπιακός εδραίωσε το σερί των νικών του στην Superleague σε 9 και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από τη νίκη του με 3-0 απέναντι στην Ξάνθη, για την 18η αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τους Ακρίτες, οι οποίοι “κρύφτηκαν”, έκανε το παιχνίδι του και πλέον μπορεί να έχει το μυαλό του στο παιχνίδι κυπέλλου της Τετάρτης με την ΑΕΚ. Δύο γκολ ο Ανσαριφάρντ και ένα ο Φορτούνης για τους ερυθρόλευκους. Η διαφορά του Ολυμπιακού παρέμεινε στον έναν βαθμό από τον ΠΑΟΚ, ενώ αυξήθηκε στους τρεις από την ΑΕΚ.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Προτό κάτω από τα δοκάρια και τους Ενγκελς, Σισέ, Κούτρη και Φορτούνη στην άμυνα. Στο κέντρο ο Ρομαό με τον Ταχτσίδη, ο Μιραλάς αριστερά, ο Πάρντο δεξιά και ο Φορτούνης πίσω από τον Ανσφαριφάρντ.
Στο 19′ έγινε λάθος από την άμυνα της Ξάνθης, με τον Ζίβκοβιτς να είναι εκτός θέσης, όμως ο Ανσφαριφάρντ με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 25′ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Ο Φορτούνης γκρεμίστηκε από τον Χασίδη και ο Καραντώνης έδειξε την άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ανοίγοντας το σκορ για τον Ολυμπιακό. (Δείτε εδώ το γκολ)
Στο 36′ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό για να κάνει δύο τα τέρματά του, όμως το σουτ που έπιασε ο Ρομαό, εκτός περιοχής, βρήκε δοκάρι.
Στο 40′ σέντρα του Πάρντο, γυριστό ο Ανσαριφάρντ, ο Ζίφκοβιτς διώχνει. Στο 41′ σέντρα του Κούτρη, κεφαλιά του Μιραλάς, άουτ.
Στο 43′ σουτ του Μιραλάς σε τετ α τετ, διώχνει ο Ζίφκοβιτς, στην επαναφορά νέο σουτ από τον Φορτούνη, ξανά λέει όχι ο γκολκίπερ της Ξάνθης.
Στο 44′ ο Πάρντο πυροβολεί, ο Ζίφκοβιτς αποκρούει ξανά!
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τριάδης βλέπει την άστοχη έξοδο του Προτό και πλασάρει, όμως ο Σισέ που έχει το νου του, διώχνει πάνω από την γραμμή του τέρματος.
Στο 57′ ο Ανσαριφάρντ πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του στο ματς. Ο Φιγκέϊρας βγάζει σέντρα από δεξιά, ο Καρίμ πηδάει ψηλά και νικάει τον Ζίφκοβιτς για το 2-0 του Ολυμπιακού. (Δείτε εδώ το γκολ)
Στο 59′ ο Κασάδο για αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στον Πάρντο βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα και αφήνει την Ξάνθη με 10 παίκτες.
Στο 69′ ήρθε η σειρά του Φορτούνη να σκοράρει. Ο Μελιόπουλος έκανε λάθος στην άμυνα της Ξάνθης, ο Φορτούνης δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία και πέτυχε το 3-0. (Δείτε εδώ το γκολ)
Στο 73′ ο Μιραλάς έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει γκολ, όμως πλάσαρε πάνω στον Ζίφκοβιτς. Στο 78′ μετά από μπαλιά του Ταχτσίδη, ο Φορτούνης εξ επαφής χάνει την ευκαιρία να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ REDNEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
-
Μαζιάς για την ενδεχόμενη απόκτηση εξτρέμ (video)
Ο Γιώργος Μαζιάς, διευθυντής της εφημερίδας Sportday, μίλησε στο Sportnews του Action24 με τον...
-
Με νέα πρόσωπα η αποστολή για το κύπελλο
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό (20/01, 19:30)...
-
Νικολακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός ψάχνει για δύο παίκτες αλλά δεν το φωνάζει»
Ο Κώστας Νικολακόπουλος μίλησε για την μεταγραφική ενίσχυση που θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ...
-
Φουλ αλλαγές στο κύπελλο
Με… άλλη ομάδα θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο αυριανό παιχνίδι κυπέλλου με αντίπαλο τον...