Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Καρπετόπουλος: Ενας Πολωνός απατεώνας και η παρέα του…

Δεν είναι ο αποκλεισμός αυτό που πειράζει τον οπαδό του Ολυμπιακού. Η Γουλβς είχε στα υπέρ της το σημαντικό πλεονέκτημα του 1-1 στο ματς του Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός για να αποκλείσει δεύτερη στη σειρά αγγλική ομάδα έπρεπε να κάνει μια δεύτερη στη σειρά νίκη στο νησί, ενώ στις προηγούμενες δεκαετίες της ιστορίας του δεν είχε καμία. Το πράγμα ήταν δύσκολο, αλλά ο πρωταθλητής πίστευε πως θα είχε δικαίωμα να παίξει τα ρέστα του. Ενοχλεί η αίσθηση ότι αυτό το δικαίωμα του αφαιρέθηκε χειρουργικά.

Που ήταν το VAR στο δεύτερο ημίχρονο;

Στο 28ο λεπτό του αγώνα της Γουλβς με τον Ολυμπιακό ο Μαντί Καμαρά με ένα γκολ από τα δικά του (σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ακολουθώντας τη φάση σαν «δεκάρι») ισοφαρίζει σε 1-1. Ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει άσχημα το ματς, αλλά γρήγορα έχει συνέρθει: η ισοφάριση κάνει την υπόθεση πρόκριση πραγματικό θρίλερ αφού πλέον ένα δικό του γκολ αλλάζει ριζικά τα δεδομένα. Οι Πολωνοί διαιτητές του VAR ελέγχουν την φάση και μετά από διαβουλεύσεις τριών λεπτών το γκολ ακυρώνεται, γιατί το χέρι του Ελ Αραμπί στο ξεκίνημα της φάσης ίσως είναι εκατοστά πιο μπροστά – ίσως λέω γιατί το ριπλέι δεν το ξεκαθαρίζει. Η απόφαση πονάει, αλλά τι να κάνεις; Στην εποχή του VAR αυτά συμβαίνουν. Αυτά που είναι δύσκολο να συμβούν είναι όσα ακολουθούν.

Η Γουλβς έκανε tweet στο ημίχρονο θυμίζοντας πόσο της αρέσει το VAR: σε κάνει να υποπτεύεσαι ότι ήξερε τη συνέχεια. Διότι η ανάλυση της φάσης του 28ο και η αυστηρότητα με την οποία το γκολ του Καμαρά κρίθηκε πήγαν περίπατο σε δυο φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο! Στο 55ο ο Μπολί σπρώχνει τον Ελ Αραμπί τη στιγμή που αυτός είναι στον αέρα έτοιμος να ισοφαρίσει: είναι πέναλτι και αποβολή. Στο 59ο ο Ντόχερτι απλώνει τα χέρια εντός περιοχής και βρίσκει τον Τσιμίκα, τόσο όσο ο Ελληνας παίκτης να χάσει την ισορροπία του και ενώ η μπάλα είναι διεκδικούμενη. Ο διαιτητής μπορεί να μην είδε το σπρώξιμο του Μπολί (αν και κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο) και μπορεί να μην κατάλαβε τι έγινε στη φάση του Τσιμίκα (που είναι πιο δύσκολη). Αλλά το αληθινό πρόβλημα είναι ότι και στις δυο φάσεις το VAR εξαφανίζεται. Και μαζί του και η αίσθηση δικαιοσύνης. Ο Ολυμπιακός πέφτει θύμα κλοπής.

Διαβάστε εδώ την συνέχεια

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us