Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Καρπετόπουλος: Ενισχύσεις αλλά στοχευμένες

Η ευρωπαϊκή παρουσία επιτρέπει μια αξιολόγηση του ρόστερ: η Ευρώπη είναι καθρέφτης και σε αυτή φαίνονται αρετές και δυνατότητες. Τις δυνατότητες του Ολυμπιακού τις μαρτυράνε τα πάνω από 20 γκολ που πέτυχε φέτος στο Γιουρόπα λιγκ σε μια χρονιά μάλιστα που στην Ελλάδα για μήνες σκόραρε δύσκολα. Οι αδυναμίες βρίσκονται πιο πολύ στις λεπτομέρειες.

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει ν αλλάξει πολύ, πρέπει όμως και να αξιολογήσει ουκ ολίγα. Στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν του του έλειψε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί κι αυτό πρέπει να δούνε οι υπεύθυνοι. Αν έχει να κάνει με τους προηγούμενους τραυματισμούς του παίκτη μιλάμε για κάποιον εύθραυστο που πρέπει να αντικατασταθεί. Σκληρή πρέπει να είναι και η κρίση των δυο αριστερών μπακ και να εκτιμηθούν τα περιθώρια προόδου τους: φέτος και ο Κούτρης και ο Τσιμίκας έκαναν πολλά καλά, αλλά έδειξαν και αδυναμίες.

Αν αυτές είναι το κόστος της προόδου τους μικρό το κακό: αν αυτό που βλέπουμε είναι το όριό τους, ίσως χρειάζεται κάτι καλύτερο. Σίγουρα ένας καλύτερος παίκτης είναι απαραίτητος στα στόπερ, εκεί όπου υπάρχουν πολλά αινίγματα: η δική μου εντύπωση είναι ότι αν υπήρχε κάποιος με εμπειρία και προσωπικότητα, όλοι μα όλοι οι παρόντες, με αυτόν δίπλα τους, θα ήταν καλύτεροι.

Ανάγκη ενίσχυσης έχει και η μεσαία γραμμή: αυτό κυρίως φάνηκε στα ματς με τη Δυναμό. Ο Γκιγιέρμε και ο Φορτούνης υποχρεώθηκαν να παίξουν τέσσερα δύσκολα ματς στη σειρά, γιατί κανείς άλλος δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη θέση τους. Ο Καμαρά μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο, αλλά στο μεταξύ χρειάζεται ένας ακόμα χαφ, που να μπορεί να ξεκινήσει βασικός κι όχι να χρησιμοποιηθεί ως λύση ανάγκης όπως ο Μπουχαλάκης. Είναι επίσης ερωτηματικό ο Νάτχο. Η δική μου εντύπωση είναι χρειάζεται ένας διαφορετικός παίκτης στη θέση του – πιο επιτελικός και πιο ικανός να δώσει στο Φορτούνη αναπνοές. Προσωπικά δεν θα πείραζα τη γραμμή της επίθεσης τουλάχιστον μέχρι να δω τον Σολδάνο σε δέκα ματς. Η ίδια η σεζόν λέει πως όποιος μείνει του χρόνου θα είναι καλύτερος: θυμηθείτε πως ήταν ο Χασάν όταν ξεκίνησε και πως είναι τώρα.

Διαβάστε όλο το θέμα εδώ

 

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us