Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Καρπετόπουλος για Φορτούνη: Αρτίστας, αλλά όχι ηγέτης…

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στα play off με ένα εντυπωσιακό +7 από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία, που του επιτρέπει να κρατά την τύχη στα χέρια του, αν όχι και να σκέφτεται την φιέστα του πρωταθλήματος. Εχει πιο σταθερή απόδοση από όλους τους άλλους, μεγαλύτερη αγωνιστική σοβαρότητα και μπορεί να κερδίζει και ματς στα οποία είναι απλά καλύτερος από τον αντίπαλό του, χωρίς η απόδοσή του κατά τα άλλα να είναι κάτι τρομερό. Αυτό συνέβη χθες με τον Παναιτωλικό. Σε ένα ματς που έλειψε ο Κώστας Φορτούνης.

Η μεγαλύτερη τιμωρία

Τις λεπτομέρειες του καυγά του Φορτούνη με τον Μαρτίνς (;) ποτέ δεν τις μάθαμε, αλλά δεν θα υπήρχε σε αυτόν και τίποτα πρωτότυπο. Η τιμωρία έχει μεγαλύτερη σημασία. Το ματς με τον Παναιτωλικό ήταν για το Φορτούνη, στο μυαλό του, μια ωραία ευκαιρία με την απόδοσή του να δείξει πόσο ο προπονητής του τον αδίκησε. Ο Μαρτίνς τον είχε ανάγκη διότι η ομάδα ήταν απαραίτητο να κάνει ένα rotation μετά την πρόκριση με την Αρσεναλ και πριν το δεύτερο ταξίδι στην Τούμπα. Το ότι ο Πορτογάλος τον άφησε έξω ειδικά από αυτό το παιγνίδι πρέπει να τον ταρακούνησε: εξού και η συγνώμη ενώπιον όλων. Ο παίκτης κατάλαβε πως αν ο Μαρτίνς έχει τα κότσια να τον αφήνει εκτός αποστολής την συγκεκριμένη στιγμή, δεν το χει και τίποτα να τον αφήνει να ξεροσταλιάζει στον πάγκο ή στην εξέδρα σε όλα τα ματς που ακολουθούν. Κι ο Φορτούνης θέλει να παίζει: μεγαλύτερη τιμωρία από το να του δείξεις ότι δεν τον χρειάζεσαι δεν πρέπει να υπάρχει. Ειδικά μάλιστα όταν αυτό συμβαίνει σε μια στιγμή που όλα τα σημάδια δείχνουν ότι σου είναι απαραίτητος: πρώτα από όλα το φωνάζει το σκληρό πρόγραμμα.

Ολοι με τον προπονητή

Θα εκτονώσει η συγνώμη την κατάσταση; Ειλικρινά δεν το γνωρίζω. Η ιστορία, μετά τον αποκλεισμό του παίκτη από το ματς με τον Παναιτωλικό, γίνεται λίγο περισσότερο περίπλοκη και για αυτό και ασχολούμαι: ξεκίνησε σαν ένας μπανάλ ποδοσφαιρικός καυγάς, από τους πολλούς στην επικαιρότητα μιας ομάδας και εξελίχτηκε σε κάτι που δίνει αφορμή για σκέψεις.

Τι είπαν όλοι μετά το ματς της Τούμπας; Η συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ του Μαρτίνς, που είχε κερδίσει και το παιγνίδι και απολαμβάνει και μέρες δόξας. Ολοι είπαν πως το παιγνίδι στην Τούμπα δεν ήταν από αυτά στα οποία η παρουσία του συγκεκριμένου παίκτη ήταν απαραίτητη, πως η λειτουργία της μεσαίας γραμμής ήταν ανασταλτικά αρκετά καλή, πως ο Μαρτίνς έπρεπε να «κλειδώσει» το ματς για να μην δεχτεί η ομάδα φάσεις και έτσι κι έγινε. Επιπλέον υπήρξε η σωστή επισήμανση ότι ο προπονητής στον παίκτη έδινε συνεχώς παιγνίδια, πως από τη μέρα που επέστρεψε από τον τραυματισμό του δεν κάνει άλλο από το να δείχνει πόσο τον υπολογίζει, πως ο Φορτούνης δεν εκτίμησε ότι απολαμβάνει μιας ειδικής μεταχείρισης, αφού του δόθηκε η δυνατότητα να παίξει βασικός μολονότι δεν είναι ακόμα ούτε στο 50% της φόρμας του. Είναι μια από τις σπάνιες φορές που ένας παίκτης (και μάλιστα τόσο καλός) δεν βρήκε υποστηρικτές: ούτε ένας δεν επεσήμανε το προφανές ότι δηλαδή αυτού του είδους οι παίκτες θέλουν να παίζουν και ότι όταν δεν παίζουν τους φταίει όλος ο κόσμος. Και κανείς δεν είπε ότι είναι καλό για μια ομάδα που ένας παίκτης γκρινιάζει, γιατί δεν παίζει διότι πρόβλημα είναι μόνο το αντίθετο, δηλαδή κάποιος που δεν θέλει να παίζει και απλά κοροϊδεύει τον κόσμο – έχουμε δει τέτοιους πολλούς.

Για να μην παρεξηγηθώ ούτε εγώ τα ισχυρίζομαι αυτά διότι τη δεδομένη στιγμή δεν έχουν νόημα. Το γήπεδο λέει ότι ο Μαρτίνς καλώς πράττει. Και ότι αν πρέπει να διαλέξει ένα ανάμεσα στους Βαλμπουενά και Φορτούνη δεν τίθεται θέμα για το ποιος είναι απαραίτητος – ακόμα και με τον Παναιτωλικό ο Γάλλος χρειάστηκε να μπει και να κάνει και τη διαφορά. Μόνο που από την ιστορία γεννήθηκε ένα ζήτημα που μόνο ο χρόνος θα δείξει αν τελείωσε. Αν μιλάμε για τιμωρία του Φορτούνη το πράγμα είναι κατανοητό. Αν όμως μιλάμε για δοκιμασία του παίκτη (από τον οποίο απαιτήθηκαν συγνώμες κτλ) το πράγμα είναι επικίνδυνο. Όχι για τη σχέση του Φορτούνη με τον Μαρτίνς αλλά για τη σχέση του Ολυμπιακού με τον Φορτούνη.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Περισσoτερα για RED BLOGS

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Follow Us