Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Καρπετόπουλος για Ποντένσε: Ενα παιδί απο τον κόσμο των κόμικς…

Κάθε φορά που παρακολουθώ τον Ποντένσε σκέφτομαι μόνο παιδάκια κι αυτός είναι ο λόγος που δυσκολεύομαι πάρα πολύ να τον κρίνω. Τα παιδάκια δεν γίνεται να τα αξιολογείς, ούτε μπορείς να έχεις από αυτά απαιτήσεις πιο μεγάλες από το να προσέχουν να μην χτυπήσουν – μπορείς να τους ζητάς και να μην κάνουν τεράστιες σκανδαλιές. Τα παιδάκια πρέπει να τα χαίρεσαι και πρέπει κάποιες φορές, όταν είσαι μαζί τους, να κοντρολάρεις τα νεύρα σου, γιατί μπορεί να σε τρελάνουν. Όπως και να χει δεν μπορεί να αντιμετωπίζεις τα παιδιά με τους τρόπους που χρησιμοποιείς για να συνδιαλέγεσαι με τους μεγάλους. Κι αν είναι παιδιά που έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα, όπως λέει και το γνωστό υπέροχο τραγούδι, πάλι παιδιά είναι: προικισμένα, ξεχωριστά, σπάνια, αλλά παιδιά. Κάπως έτσι βλέπω τον Ποντένσε από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα.

Στο ραδιόφωνο είχα πει κάποτε ότι ο Ποντένσε (όπως όλα τα προικισμένα παιδάκια) με κάνει να σκέφτομαι ότι όταν ήταν στην κούνια τον επισκέφτηκαν οι μοίρες, που πάντα θέλουν με τους ανθρώπους να παίζουν. Του Πορτογάλου του είπαν ότι θα του δώσουν προσόντα σπάνια για να γίνει ποδοσφαιριστής (ταχύτητα, έκρηξη, τεχνική κατάρτιση κτλ), αλλά θα του στερήσουν ένα για να του κάνουν λιγάκι τη ζωή δύσκολη – δηλαδή την ευκολία στο γκολ. Ότι ο Ποντένσε είχε την δυνατότητα να χάνει γκολ με πολλούς τρόπους το είδαμε στην διάρκεια της σεζόν – κι όμως στο τέλος της δεν αποκλείεται να έχει γράψει πάνω από δέκα γκολ στο σύνολο, ακριβώς όπως δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός, που έχασε δεκάδες γκολ, να έχει την πρώτη επίθεση στο πρωτάθλημα. Οι περιπτώσεις του Ποντένσε και του Ολυμπιακού συνδέονται – κατά κάποιο τρόπο. Και στην μια και στην άλλη η εξήγηση έχει να κάνει με την ποσότητα και όχι τόσο με την ποιότητα: και ο Ποντένσε και ο Ολυμπιακός παίζουν πολύ με τη μπάλα, δημιουργούν πολύ και κατ’ επέκταση σκοράρουν λιγότερο από όσο δημιουργούν, γιατί το ξόδεμα της ενέργειας έχει πάντα κόστος.

Σε μια άλλη χώρα, όπου στο μυαλό των ποδοσφαιριστών και στην καθημερινότητα των ομάδων, θα υπήρχε λιγότερη ένταση (στην Ολλανδία ή στην Ισπανία π.χ), κάποια στιγμή θα βλέπαμε ένα ματς που ο Ολυμπιακός θα έβαζε 8 ή 10 γκολ με τον Ποντένσε να πετυχαίνει τουλάχιστον 5 – θα ήταν απολύτως φυσιολογικό με βάση τον τρόπο που και η ομάδα και ο παίκτης προσεγγίζουν τα ματς. Στο μεταξύ χθες, κόντρα στον Αρη, στα περίφημα γενέθλια της ομάδας, είδαμε τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει 4 γκολ στις 6 ευκαιρίες που δημιούργησε και τον Ποντένσε να βάζει τα δυο από αυτά – τα πιο όμορφα. Κι ας είχε ταξιδέψει μεσοβδόμαδα στη Λισσαβόνα κι ας είχε χάσει δυο προπονήσεις. Τα παιδιά μπορεί να έχουν τα κέφια τους για λόγους που κανείς δεν περιμένει.

Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ REDNEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us