Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Καρπετόπουλος: Η λάσπη στον ανεμιστήρα…

Διάβασα χθες από περιέργεια την κατάθεση του Τάκη Φύσσα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ όπου δικάζονται ο Ολυμπιακός, ο Ατρόμητος και καμιά τριανταριά παράγοντες που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη και στα ποινικά δικαστήρια. Από την μαρτυρία του Φύσσα (και μόνο από αυτή) ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος κινδυνεύουν με υποβιβασμό: όλα τα υπόλοιπα που εξετάζει αυτή η Επιτροπή δεν αφορούν χειραγώγηση παιγνιδιού – είναι άλλου είδους αδικήματα, που αν αποδειχτούν όσοι τα έκαναν μπορεί να τιμωρηθούν αλλά σε προσωπικό επίπεδο. Οι ομάδες κινδύνευαν από την δήθεν χειραγώγηση αυτού παιγνιδιού: για αυτό έγινε όλη η φασαρία. Ως γνωστόν κατηγορητήριο ποδοσφαιρικό χωρίς στημένο ματς δύσκολα στέκει.

Περισσότερο σαφής από ποτέ

Τι είπε ο Φύσσας; Επειδή παρακολουθώ από την αρχή της ιστορίας τις καταθέσεις του θέλω να πω ότι αυτή τη φορά υπήρξε περισσότερο σαφής από ποτέ. Ούτε μπερδεμένες αναφορές στον Ρικάρντο Σάντος υπήρξαν, ούτε παράξενες επικλήσεις του ονόματος του Φερνάντο Σάντος έγιναν, ούτε εικασίες. Η ιστορία που διηγήθηκε ήταν για πρώτη φορά απολύτως ξεκάθαρη και οι απαντήσεις κρυστάλλινες: δεν άφησε την παραμικρή απορία.

Τι δήλωσε; Ότι μίλησε με τον τότε προπονητή του Ατρομήτου Σα Πίντο σε ένα τηλέφωνο μετά το ματς. Κι ότι αυτός του είπε πως είναι στεναχωρημένος γιατί δέχτηκε παρεμβάσεις – παρεμβάσεις που ο ίδιος ο Σα Πίντο λέει ότι δεν υπήρξαν, άλλωστε επέστρεψε στον Ατρόμητο κι αργότερα ως προπονητής. Τι άλλο εξήγησε ο Φύσσας; Ότι κατά τη γνώμη του δεν υπάρχει κανένα απολύτως χειραφετημένο ματς – «ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε ακόμα ότι ο κ. Γιώργος Σπανός είναι ένας καλός παράγοντας και ο Ατρόμητος ένα νοικοκυρεμένο μαγαζί και ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία σχέση με τίποτα στο παιγνίδι. Αποκάλυψε ακόμα ότι ο Κατσουράνης του είχε πει αργότερα ότι δεν αγωνίστηκε γιατί είχε ενοχλήσεις κι ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές που νόμιζε ότι δεν αγωνίστηκαν τελικά είχαν αγωνιστεί. Και τέλος έδωσε και μια νέα εξήγηση στο γιατί έγιναν όλα. «Μετέφερα (σ.σ στον ανακριτή) αυτά που μου είπε ο προπονητής (σ.σ ο Σα Πίντο). Η κρίση μου τότε επηρεάστηκε από την ένταση, που μου τα έλεγε. Κλήθηκα να πω αυτά που μου μετέφερε και ήταν πειστικός ο Σα Πίντο όταν μου τα είπε. (…).Βλέποντας ξανά το παιχνίδι, σίγουρα υπερέβαλε στα λεγόμενα του. Ο Σα Πίντο μετά ξαναγύρισε στον Ατρόμητο και μετά κατάλαβα ότι αποσκοπούσε να μπει στη λίστα μου – ήθελε να ρθει στον Παναθηναϊκό (σ.σ τότε ο Φύσσας ήταν τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟ)». «Αυτό που μπορώ να καταλάβω είναι ότι αυτός o άνθρωπος για κάποιο δικό του λόγο υπερέβαλε και μακάρι να έρθει και να πει για ποιο λόγο το έκανε» τόνισε. Και παραδέχτηκε πως στοιχεία δεν είχε, ούτε όταν πήγε στον ανακριτή. Στο μεταξύ ομάδες βρήκαν τον μπελά τους, άνθρωποι διασύρθηκαν και μια υπόθεση παντελώς ανύπαρκτη, όπως τελικά λέει σήμερα ο Φύσσας, έφτασε μέχρι τα ποινικά δικαστήρια. Επειδή κατά τη γνώμη του Φύσσα ο Σα Πίντο απλά υπερέβαλε κι αυτός δεν το κατάλαβε!

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ REDNEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Follow Us