Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Καρπετόπουλος: Η μεγάλη δικαίωση του Κώστα Σλούκα

Η επιστροφή του Κώστα Σλούκα στον Ολυμπιακό είναι μια μεγάλη στιγμή. Είναι μια στιγμή δικαίωσης για τον ίδιο τον παίκτη, που υποχρέωσε με την απόδοσή του την πρώην ομάδα του να του προσφέρει, όχι απλά ένα τεράστιο συμβόλαιο, αλλά και την μπαγκέτα του ηγέτη της. Και είναι και μια ιστορική στιγμή για την ίδια την ομάδα γιατί σηματοδοτεί το τέλος μιας μικρής κρίσης και την επιστροφή στην κανονικότητα, που τον καιρό των αδερφών Αγγελόπουλων συνδυάζεται πάντα με ευρωπαϊκές επιτυχίες.

Εγιναν πολλά στο μεταξύ

Για να καταλάβει κανείς πόσο δύσκολη ήταν η επιστροφή του Σλούκα στον Ολυμπιακό πρέπει να σκεφτεί όλα όσα έγιναν εδώ τον καιρό που έλειπε. Τα πέντε τελευταία χρόνια, που ο Σλούκας έκανε σπουδαία πράγματα στην Φενέρ, στην Ελλάδα έγιναν πολλά ώστε να μην υπάρχουν οι προϋποθέσεις να επιστρέψει στον Ολυμπιακό- κι αυτό είναι από τα σπάνια. Αρχικά γράφτηκαν κάμποσες χοντράδες για την απόφαση της φυγής του – διάφοροι καλοθελητές έγραφαν π.χ ότι δεν είχε την προσωπικότητα για να διαδεχτεί τον Βασίλη Σπανούλη και ότι την παρουσία του υπέφερε. Στη συνέχεια πήρε μπροστά η βιοτεχνία των τεχνικών αναλύσεων που κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι απαραίτητος. Μετά είχαμε σχόλια επί σχολίων πάνω σε απλές δηλώσεις του για το πόσο ωραία περνά στη Φενέρ ή για το πόσο καλός προπονητής είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Επειτα διακινήθηκε μια φημολογία που τον ήθελε να συμφωνεί με τον Παναθηναϊκό γιατί η αδερφή του εκεί έπαιζε μπάσκετ. Το χειρότερο ήταν οι αποδοκιμασίες στο ΣΕΦ – συνέπεια κι αυτές όλων των προηγούμενων γιατί ο κόσμος τσιμπάει. Αλλά όλα αυτά ο Σλούκας τα διέγραψε μονοκονδυλιά. Όχι μόνο γιατί είναι μεγάλος αθλητής και τους μεγάλους δεν τους αγγίζουν οι μικρότητες, αλλά και γιατί τις απαιτήσεις του και τις απαντήσεις του ο Σλούκας τις κάνει κατανοητές σε όλους στο παρκέ και μόνο.

Ημουν από αυτούς που όταν έφυγε πίστευα ότι είχε αδικηθεί και του είχα ευχηθεί, όπου κι αν πάει, να αποδείξει στον Ολυμπιακό ότι τον έκρινε λάθος και χαίρομαι γιατί αυτό συνέβη. Η σχέση του με τον Ολυμπιακό δεν υπήρξε ποτέ εύκολη. Τον έδωσαν κάποτε ελαφρά τη καρδία δανεικό στον Αρη: καλό του έκανε, αλλά ο δανεισμός κρύβει πάντα λίγη δυσπιστία. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς έλεγε ότι ο Κατσίβελης είναι καλύτερος (!) και ήταν ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος αυτός που επέμεινε για την επιστροφή του. Την τελευταία χρονιά που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό είχε συμβεί το εξής παράδοξο που ήταν λογικό να τον πικράνει: ο Σλούκας έπαιζε πολύ στο ελληνικό πρωτάθλημα (στο τέλος του τον είχαν συμπεριλάβει και στην καλύτερη πεντάδα του γιατί ο Ολυμπιακός το είχε κατακτήσει) κι από την άλλη του δινόταν λιγότερος χρόνος συμμετοχής στα ματς της Ευρωλίγκας, όχι μόνο από το Σπανούλη και τον Πρίντεζη, αλλά και από τον Μάντζαρη, τον Λοτζέσκι, τον Λαφαγιέτ και τον Πέτγουεϊ – αν είναι ποτέ δυνατόν! Αγχωμένος από το βάρος της αποστολής ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον έκανε να πιστεύει πως τον θεωρεί χρήσιμο και καθοριστικό μόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα: αν ο Σλούκας έμενε, δεν θα ήταν αθλητής με φιλοδοξίες, αλλά ο κλασικός καλοπερασάκιας που προτιμά τα εύκολα. Και είναι τελείως λογικό στη συνέχεια να αγάπησε τον Ομπράντοβιτς, που του έδωσε το ρόλο του ηγέτη στη Φενέρ: ένα άνθρωπο που σε πιστεύει περισσότερο από αυτούς που θα πρεπε να σε προσέχουν δεν μπορείς παρά να τον εκτιμάς απεριόριστα.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us