Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Καρπετόπουλος: “Η ψυχοθεραπεία του Σεμέδο”

Δεν υπάρχει νομίζω στο ελληνικό πρωτάθλημα κανείς ποδοσφαιριστής που να ξεχωρίζει όσο ο Σεμέδο: τον βλέπεις κι αναρωτιέσαι τι κάνει εδώ. Και μετά όσο τον παρατηρείς καταλαβαίνεις: ο τύπος προσπαθεί, όσο μπορεί, να βρει γιατρειά σε προβλήματα που δεν είναι καθόλου ποδοσφαιρικά, δεν έχουν να κάνουν με τα προσόντα του, δεν αφορούν το παιγνίδι του, αλλά πήγαν πίσω την καριέρα του.

Το παιδί παλεύει να βρει κίνητρο να γίνει καλύτερος θεωρώντας κάθε δυσκολία που μπορεί να του προκύψει σχεδόν ασήμαντη. Νομίζω ότι ο Σεμέδο ανήκει στην σπάνια κατηγορία των ποδοσφαιριστών που από τα 18 του ήταν έτοιμος για να παίξει σε μεγάλη ομάδα: δεν είχε ούτε καν ανάγκη από εμπειρίες. Αλλά αυτή η σπανιότητα των προσόντων του δημιούργησε ένα πρόβλημα: παίζει ποδόσφαιρο χωρίς να χρησιμοποιεί το μυαλό του – για την ακρίβεια παίζει με τη σιγουριά ότι μπορεί να διορθώσει κάθε λάθος του, αφού δεν υπάρχει για αυτόν τίποτα δύσκολο. Επειδή αυτό δεν ισχύει για κανένα, δυσκολεύτηκε να κάνει καριέρα στο ισπανικό πρωτάθλημα, στο οποίο και ανήκει, και ήρθε εδώ για να καταφέρει να κάνει ένα restart ως άνθρωπος κι όχι απλά σαν ποδοσφαιριστής: προφανώς πιστεύει πως το εύκολο για αυτόν ελληνικό πρωτάθλημα θα τον βοηθήσει να βελτιωθεί σε τομείς που δεν έχουν να κάνουν τόσο με το ποδόσφαιρο όσο με την ανθρώπινη συμπεριφορά – επειδή νοιώθει στο γήπεδο λιγότερη πίεση, πιστεύει πως μπορεί να βρει και καλύτερη ψυχική ισορροπία.

Είναι αλήθεια πως μοιάζει κοντά στο να το καταφέρει: δεν έχει τα νεύρα που είχε εντός γηπέδου στην Πορτογαλία και στην Ισπανία, δεν τσακώνεται με συμπαίκτες και προπονητές, είναι πιο ήρεμος και στην προσωπική του ζωή – η ψυχοθεραπεία που λέγεται Ολυμπιακός λειτουργεί. Αλλά μέσα του υπάρχει πάντα ένα ηφαίστειο που ακόμα δεν έχει σβήσει: η αντίδραση του στο τέλος του ματς χθες μαρτυρά το πόση αδρεναλίνη ξόδεψε για να διατηρήσει την ψυχραιμία και την συγκέντρωσή του στη διάρκεια του αγώνα. Είναι μια ανοησία αυτό που έκανε, και το δέχτηκε κι ο ίδιος, αλλά είναι κάτι που μέσα στη σεζόν θα του συνέβαινε: είναι στον χαρακτήρα του, τον οποίο παιδεύεται να δαμάσει. Φυσικά δεν υπήρχε η πρώτη κίτρινη που πήρε: ο Μανούχος προσπάθησε πολύ να σταματήσει τον Ολυμπιακό – θα χει κι άλλες ευκαιρίες, είναι δεδομένο.

Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ REDNEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us