Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Καρπετόπουλος: Η τιμωρία του τσούκου τσούκου μπολ…

Διαβάζω διάφορα σήμερα το πρωί για την ήττα του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ – με άλλα συμφωνώ και με άλλα διαφωνώ, ως συνήθως. Πρώτα από όλα καμία ομάδα δεν χάνει μόνη της – υπάρχει πάντα ένας αντίπαλος που κερδίζει κι ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό γιατί ήταν καλύτερος: μετά από πολύ καιρό έμοιαζε μια κανονική ομάδα και το γεγονός ότι βρήκε το γκολ στο 90΄με ένα στόπερ του, τον Μιχάι, που πέρασε στο ματς ως αλλαγή και σκόραρε πρώτη φορά στη ζωή του, δείχνει και πόσο πίστεψε ότι μπορεί να κερδίσει. Η αλήθεια είναι ότι με την επιστροφή των βαθμών είχε και μεγάλο κίνητρο: ήθελε να παίξει με την ΑΕΚ κρατώντας πια την τύχη στα χέρια του. Αλλά επειδή στην  Ελλάδα έχουν πάντα μεγαλύτερο ενδιαφέρον οι ήττες ας μιλήσουμε για την ήττα του Ολυμπιακού.

Αν δεν τα είχαν εκτιμήσει σωστά

Πρώτα από όλα πρέπει κανείς να επισημάνει τα προφανή, γιατί ακόμα κι αυτά στην Ελλάδα τα ξεχνάμε. Δεν είναι μια κανονική ποδοσφαιρική διαδικασία τα εφετινά play off κι αν στον Ολυμπιακό δεν τα είχαν εκτιμήσει σωστά, μπορεί και να έμπλεκαν. Επειδή καταλάβαν νωρίς σε τι είδους Γολγοθά θα εξελιχτεί η διαδικασία, διάλεξαν την καλύτερη στρατηγική αντιμετώπισή τους, δηλαδή να τελειώνουν με το πρωτάθλημα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο Ολυμπιακός μπήκε πατώντας το γκάζι και με την σοβαρότητα του, αλλά και την αγωνιστική ένταση του παιγνιδιού του, τους έπιασε όλους στον ύπνο κάνοντας αυτό το 5 στα 5 που του έδωσε μαθηματικά το πρωτάθλημα χωρίς αστερίσκους. Αλλά σε αυτή τη διαδικασία καμία ομάδα δεν μπορεί να τρέχει ασταμάτητα και η πιθανότητα μιας αγωνιστικής δυσκολίας ήταν εξ αρχής δεδομένη, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις: ο Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να δώσει χρόνο στον Σισέ, που θα παίξει στο Μολινό κόντρα στην Γουλβς, να βοηθήσει τον Φορτούνη να βρει τη φόρμα του, να φέρει πάλι σε καλή κατάσταση τον Βαλμπουενά που τραυματίστηκε και να δει και αναπληρωματικούς που έπαιξαν λίγο, όπως ο Καφού, ο Γκασπάρ, ο Μπρούνο κτλ.

Κυρίως όμως ο προπονητής θα πρεπε να διατηρήσει υψηλή την αγωνιστική ένταση μιας ομάδας που κέρδισε τον τίτλο μοχθώντας όλη τη σεζόν και παίζοντας καμιά δεκαπενταριά ματς περισσότερα από τους υπόλοιπους: δεν τα κατάφερε, αλλά αμφιβάλω πολύ αν θα υπήρχε και προπονητής που θα μπορούσε να τα καταφέρει.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us