Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Καρπετόπουλος: “Μέχρι τέλους”

Δεν ξέρω ποιος σκέφτηκε το «#MexriTelous» ως hashtag της εφετινής περιπέτειας του μπασκετικού Ολυμπιακού, αλλά όποιος το έκανε είχε μια λαμπρή έμπνευση – πρόκειται για ένα εξαιρετικό τίτλο για την σεζόν της ομάδας τόσο στην Ευρωλίγκα, στην οποία αγκομαχεί, όσο και για τον αγώνα που δίνει στην Ελλάδα, για κάθαρση και δικαιοσύνη. Για την Ευρωλίγκα θα κάνουμε απολογισμό όταν ολοκληρωθεί η παρουσία του, που για την ώρα δεν είναι η καλύτερη. Ο αγώνας ωστόσο που δίνει στην Ελλάδα είναι πιο σημαντικός: δεν μιλάμε για πρωταθλήματα και τίτλους, αλλά για μια τομή στην ιστορία του. Ο Ολυμπιακός ή θα φύγει από εδώ και θα γλυτώσει ή θα συμβιβαστεί και δεν θα σηκώσει κεφάλι ποτέ. Μπορεί να αγωνίζεται στην Αδριατική λίγκα ή στην Α2 ή μόνο στην Ευρωλίγκα: το βασικό είναι ν’ αγωνίζεται παντού με το κεφάλι ψηλά.

Ούτε εκβίασε ο Ολυμπιακός, ούτε απείλησε: συμπεριφέρθηκε σαν μεγάλος σύλλογος. Αν φύγει από το ελληνικό πρωτάθλημα, οφείλει να συνεχίσει την εντός της Ελλάδας προσπάθειά του να καθαρίσει το μπάσκετ: δεν θα διοικεί τον Αθλητισμό αιωνίως ο Βασιλειάδης, όλο και κάποιος που να νοιάζεται για αυτόν θα εμφανιστεί στο Υφυπουργείο αργά ή γρήγορα. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει ούτε να σκορπάει λεφτά «για να πάρει την ΕΟΚ», ούτε να πληρώνει για να συντηρεί υπεύθυνους διαιτησίας, ούτε να τρέχει νύχτα στα Υφυπουργεία για να συζητάει με Υφυπουργούς που νοιάζονται για το νταραβέρι, περισσότερο από όσο για τον Αθλητισμό. Η δε απόφαση που πήρε να φύγει είναι επίπονη, δύσκολη και αφορά μόνο τον ίδιο. Δεν έχει κάνει ο Ολυμπιακός τίποτα το διασπαστικό: αν οι υπόλοιποι θέλουν να παίζουν σε αυτό το πρωτάθλημα με αυτούς του διαιτητές με τις υγείες τους. Αν θέλουν να αναβάλουν το ντέρμπι της Κυριακής, ας το αναβάλουν. Αν όχι ας πάνε στο ΣΕΦ, μόνοι τους κι ας πάρουν μαζί και το Βασιλειάδη και τον Βασιλακόπουλο κι όποιον θέλουν να το ανοίξει, αν είναι κλειδωμένο.

Ο Ολυμπιακός υπόλογος είναι μόνο στον κόσμο του κι αυτός του λέει να πάει μέχρι τέλους. Η αγορά θα δείξει αν η απόφασή του ήταν σωστή ή όχι. Αν πάει στην Αδριατική λίγκα ή όπου αλλού και καταστραφεί, θα έχει πληρώσει ακριβά την επιλογή του. Αν οι υπόλοιποι του χρόνου πάρουν ακόμα λιγότερα χρήματα από την τηλεόραση, πρόβλημά τους: μπορούν να πάνε στο Βασιλειάδη να του ζητήσουν να βάλει την ΕΡΤ να τους δώσει εκατομμύρια και να είναι ευχαριστημένοι – ο Ολυμπιακός δεν στερεί από κανένα κι αυτό το δικαίωμα. Και μπορεί ο Βασιλειάδης να βάλει την ΕΡΤ να πληρώνει λεφτά και στην ΕΟΚ για να δείχνει τα έργα των Ελλήνων διαιτητών, (και στα γήπεδα και στα καφέ στα βόρεια προάστεια): αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του αθλήματος. Των Ελλήνων είπα. Προς Θεού, όχι τίποτα ξένων…

Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ REDNEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC

Follow Us