Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Καρπετόπουλος: Μια οικογένεια αδιαίρετη…

Εδώ και λίγες μέρες το ένα στα δυο μηνύματα που δέχομαι, είτε στο mail της εφημερίδας, είτε στις σελίδες επικοινωνίας που διατηρώ στα social media αφορούν το μπάσκετ του Ολυμπιακού. Με ρωτάτε αν θα φύγουν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, αν θα μπει ο Σωκράτης Κόκκαλης, τι θα κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης και γιατί έβγαλε την γνωστή ανακοίνωση: συνιστώ σε όλους υπομονή και ψυχραιμία. Δεν ξέρω τι θα γίνει, ξέρω όμως μερικά πράγματα για όλους τους εμπλεκόμενους.

Για να πω την αλήθεια περίμενα ότι την επόμενη της ανακοίνωσης του Μαρινάκη θα τοποθετούνταν και όλοι οι υπόλοιποι: αν η ιστορία αυτή φούντωσε ξαφνικά, κι άρχισαν να γράφονται και να λέγονται τα περί μεταβίβασης της ΚΑΕ κτλ, αυτό συνέβη γιατί πολλοί από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας προτιμούν τη σιωπή. Η σιωπή προκαλεί μερικές φορές ένα κακό: επιτρέπει να κυκλοφορούν ένα σωρό φήμες. Όπως έχω ξαναγράψει οι διαβρωτικές αυτές φήμες, που ουσιαστικά φούντωσαν μετά την περίφημη διαρροή του ηχητικού μνήματος του Γιώργου Πρίντεζη, έχουν κάνει φέτος στο τμήμα μπάσκετ το μεγαλύτερο κακό.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι καιρό τώρα μοιάζουν να πιστεύουν ότι μια δημόσια τοποθέτησή τους απλά θα μεγάλωνε τις φήμες. Προτιμούν τις πράξεις και πρέπει να πω πως πολλά από όσα τώρα προσπαθούν μαρτυρούν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση φυγής από την πλευρά τους. Άνθρωποι της ΚΑΕ ενημερώθηκαν προχθές για την Αδριατική Λίγκα. Λίγες μέρες πριν μαθαίνω ότι η ομάδα εξασφάλισε από τον Τζόρντι Μπερτομέου την διαβεβαίωση ότι μπορεί να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα ακόμα κι αν δεν συμμετέχει σε κανένα πρωτάθλημα. Ο αγώνας των Αγγελόπουλων είναι φέτος ο ουσιαστικότερος που έχουν δώσει: γνωρίζουν ότι η είσοδος της ομάδας στα play off του πρωταθλήματος ενδέχεται να φέρει τον Ολυμπιακό πάλι αντιμέτωπο με τον ΠΑΟ και τότε θα τεθεί πάλι επί τάπητος το ζήτημα της παρουσίας ξένων διαιτητών στα παιγνίδια αυτά. Στην κόντρα με την ομοσπονδία δεν έχουν την στήριξη του ΕΣΑΚΕ και φυσικά βλέπουν ότι και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης διστάζει να πάρει πρωτοβουλίες: ελπίζουν ότι θα υποχρεωθεί να το κάνει.

Οι Αγγελόπουλοι ξέρουν ότι ο αγώνας που δίνουν φέτος μπορεί να σταθεί αιτία για να αλλάξουν πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Ξέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του Ολυμπιακού είναι μαζί τους και επιλέγουν την σιωπή για να μην χρησιμοποιηθεί κάποια δήλωσή τους ως ευκαιρία για αποπροσανατολισμό. Για αυτούς δεν υπάρχει κανένα «θέμα Ολυμπιακού», ώστε να το αναλύσουν: υπάρχει ένας πόλεμος με την ομοσπονδία που θα χει ως αποτέλεσμα να καθαρίσει το τοπίο. ΄Η η ομάδα θα φύγει από τις εγχώριες διοργανώσεις ή θα πάρει μέρος σε αυτές έχοντας ρεαλιστικές πιθανότητες κάτι να κερδίσει: αυτό είναι που για αυτούς φέτος μετράει. Είναι μια κατανοητή στρατηγική (κυρίως γιατί είναι δεδομένο πως ό,τι πουν μπορεί να διαστρεβλωθεί), αλλά για να είμαστε δίκαιοι με την πραγματικότητα η στάση αυτή δεν μειώνει την αγωνία του κόσμου.

Ο Μαρινάκης έκανε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση: εξήγησε γιατί διατηρούνται στην επικαιρότητα φήμες, στήριξε τους Αγγελόπουλους, ξεκαθάρισε τους όρους με τους οποίους είναι καλοδεχούμενος όποιος θέλει να βοηθήσει αν βοήθεια ζητηθεί και τόνισε ότι ο ίδιος δεν θα αφήσει το τμήμα μπάσκετ να μαραζώσει. Η ανακοίνωσή του αφορά τον κόσμο και όχι τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ ή υποψήφιους σωτήρες: αν ο κόσμος την δέχτηκε με ανακούφιση, η ανακοίνωση λειτούργησε. Προσωπικά θα ήθελα να είναι και πιο καυστική, να υπενθυμίζει δηλαδή σε όλους ότι συντάσσεται και με την προσπάθεια των αδερφών Αγγελόπουλων να ξεβρωμίσει ο χώρος. Αλλά ο Μαρινάκης δεν μίλησε σαν υποψήφιος μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ: μίλησε σαν εγγυητής του μέλλοντος της ομάδας – πράγμα σημαντικότερο.

Ισως τελικά να είναι ο μόνος που μίλησε γιατί αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό ως οικογένεια αδιαίρετη. Και ήθελε να θυμίσει σε όλους ότι ο σύλλογος παραμένει σύνδεσμος φιλάθλων. Κι αυτούς οφείλεις να τους σέβεσαι….

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ REDNEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us