Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Καρπετόπουλος: Μια ρωσική σαλάτα…

Και η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν δέχτηκε τελικά τους ισχυρισμούς του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης: η έφεση των δύο ομάδων απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τους τακτικούς δικαστές που αποτελούν την Επιτροπή. Είναι η πέμπτη στη σειρά ήττα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης στα δικαστήρια από το ξεκίνημα αυτής της υπόθεσης. Ακόμα αναζητείται ένα δικαστήριο ή μια επιτροπή που να τους δώσει κάποιο δίκιο. Δύσκολα θα βρεθεί. Τώρα μπορούν να πάνε στο CΑS – καλώς να πάνε. Αλλά ας έχουν υπόψιν τους ότι αν και εφόσον διεθνοποιηθεί το ζήτημα μπορεί να υπάρξουν εκεί δυο καινούργια προβλήματα. Το πρώτο θα σχετίζεται με την τιμωρία: αν το CAS μπει στην ουσία της υπόθεσης το -7 και το -12 μπορεί να μοιάζουν ποινές μικρές. Το δεύτερο θα αφορά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ: με τη χθεσινή απόφαση το έχει κερδίσει (και με τη βούλα) έχοντας τον έλεγχο μιας δεύτερης ομάδας στο ίδιο πρωτάθλημα. Τα γράφω από τώρα για να μην λένε ότι παρασύρθηκαν από τους δικηγόρους κτλ. Σε κάθε αναμέτρηση πρέπει να σταθμίζεις τι μπορεί να κερδίσεις και τι μπορεί να χάσεις. Ο κ. Χρήστος Πανόπουλος π.χ το ξέρει και για αυτό προβλέπω ότι δεν θα πάει πουθενά. Ο ΠΑΟΚ, αν συνεχίσει να θεωρεί υπερασπιστική γραμμή την επικοινωνία, μπορεί να το κάνει. Με κίνδυνο να φάει πάλι τα μούτρα του.

Χθες η Εφέσεων με την απόφασή της «χάλασε» και μια ακόμα πιθανότητα. Όχι  μόνο απέρριψε τις εφέσεις των δυο ομάδων, αλλά ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να είναι αντίδικος του ΠΑΟΚ και στο CAS, αν αυτός προσφύγει εκεί. Η τελευταία (;) ελπίδα του ΠΑΟΚ ήταν να πάει στην Ελβετία με αντίπαλο την ΕΠΟ, στρεφόμενος κατά μιας απόφασης ενός δικαστηρίου της και να ποντάρει σε μια καλόβολη παρουσία της: να γίνει μια δίκη μεταξύ φίλων κι όχι μεταξύ αντιδίκων. Δεν θα γίνει ούτε αυτό – αν ο ΠΑΟΚ πάει στο CAS πάλι τους δικηγόρους του Ολυμπιακού θα βρει απέναντί του. Με τους οποίους έμπλεξε όσο και με την ομάδα του Μαρτίνς.

Η σοβαρότητα και οι μπούρδες

Ηταν κακοί οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ; Δεν θα το πω ποτέ. Απλά νομίζω ότι οι άνθρωποι παρασύρθηκαν από την απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας – πράγμα που το παθαίνεις εύκολα, αν έχεις στη διάθεσή σου μεγάλη πρόσβαση σε ΜΜΕ.  Εχω την υποψία ότι ο ΠΑΟΚ ειδικά (η Ξάνθη ήταν πάντα κομπάρσος) δεν στήριξε την γραμμή της υπεράσπισής του, βασιζόμενος σε μια σοβαρή νομική στρατηγική, αλλά κατέφυγε στην υποτιθέμενη δύναμη της επικοινωνίας – δηλαδή στους δημοσιογράφους. Αυτοί ανέλαβαν την εργολαβία της υποστήριξης του: όμως είναι άλλο η επικοινωνία κι άλλο η δικαιοσύνη. Επικοινωνία μπορείς να κάνεις άνετα μπουρδολογώντας, ειδικά αν απευθύνεσαι σε ένα ακροατήριο που πιστεύει καλόβολα ότι να ‘ναι. Η δικαιοσύνη όμως απαιτεί σοβαρότητα. Όχι μπούρδες.

Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη αντί να αποδείξουν ότι κακώς κατηγορούνται και ότι μεταξύ τους δεν υπάρχει καμία ύποπτη σχέση άφησαν στους δημοσιογράφους την προσπάθεια να χτίσουν εντυπώσεις. Έτσι αρχικά λοιδορήθηκε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης γιατί τάχα μου έκανε παρεμβάσεις στην ΕΕΑ: το Συμβούλιο Επικρατείας (κι όχι μια επιτροπή της ΕΠΟ…) πέταξε στο καλάθι των αχρήστων ως παντελώς αβάσιμο αυτό τον ισχυρισμό. Στη συνέχεια καλλιεργήθηκε η δήθεν νομική άποψη ότι άλλο είναι η Ξάνθη κι άλλο η θυγατρική της, που αγόρασε ο εκατομμυριούχος ανιψιός: ήρθε η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ (της ΕΠΟ «του δικού μας» του Γραμμένου), κι αφαίρεσε την άδεια συμμετοχής της Ξάνθης στο πρωτάθλημα λέγοντας ότι οι δυο εταιρίες είναι ένα και το αυτώ. Μετά βγάλανε μια εβδομάδα φωνάζοντας για το πόρισμα που καθυστερεί και μετά άλλη μια παίζοντας τους Κλουζώ και ψάχνοντας ποιος δικηγόρος μιλάει με ποιον. Στη συνέχεια χλευάστηκαν και λοιδορήθηκαν τα μέλη της ΕΕΑ, λες και θα άλλαζαν εκ των υστέρων την απόφασή τους: ακόμα τους στοχοποιούν. Για να μην το ξεχάσω απειλές είχαμε και σε όσους έγραφαν για την ιστορία (τους οποίους ο ΠΑΟΚ θα τάραζε στις μηνύσεις…) ενώ υπήρξε και η αξέχαστη εξαγγελία ότι θα κοπεί η Ελλάδα στα δυο κτλ. Ολα φυσικά τα λέγανε γιατί δεν είχαν κάτι άλλο να πούνε.

Πιο πολύ και από υπερασπιστική γραμμή οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έδιναν ιδέες για τίτλους σε εφημερίδες και κατευθύνσεις για πύρινα διαδικτυακά άρθρα: η μπούρδα πήγε σύννεφο! Ακούστηκαν του κόσμου τα απίθανα – με πρώτο ότι ο Σαββίδης δεν έχει επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα και δεν έχει την κυριότητα του ΠΑΟΚ, ενώ κάτι μέρες αργότερα ο άνθρωπος πήγε στην σύσκεψη των τεσσάρων στο Μεγάλη Βρετανία ως μεγαλομέτοχος! Και μετά ήρθε ο κ. Τάκης Μπαλτάκος και το σόου ανέβηκε επίπεδο.

Διαβάστε εδώ την συνέχεια

Περισσoτερα για RED BLOGS

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Follow Us