Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Καρπετόπουλος: “Ντροπές και καταστροφές”

Ο Ολυμπιακός βιάστηκε να βάλει στόχους και αυτό το βρήκε μπροστά του. Από τη στιγμή που το βασικό μέλημα στη σεζόν ήταν το χτίσιμο της ομάδας έπρεπε συζητήσεις για πρωταθλήματα και τίτλους να απαγορεύονται και η ομάδα να πορεύεται κοιτώντας απλά το κάθε παιγνίδι. Μια τέτοια προσέγγιση θα βοηθούσε, ώστε να μην πάει στη Λαμία π.χ με έντεκα μη βασικούς – ο χθεσινός αποκλεισμός ξεκινά από εκεί.

Αν τότε, αντί να βλέπουν την Τούμπα, έβλεπαν το πρόγραμμα, θα καταλάβαιναν ότι με την πρόκριση στο κύπελλο έπρεπε να ξεμπλέξουν σε εκείνο το ματς κι όχι να αφήσουν να κριθεί το πράγμα μετά από ένα τρομερό κύκλο πολύ δύσκολων και συνεχόμενων παιγνιδιών που θα άφηναν και τραυματίες και απογοητεύσεις.

Δεν λέω ότι έπρεπε να πάει στη Λαμία με βασικούς: εννοώ ότι έπρεπε να δείξει σοβαρότητα εκεί κι όχι να σκέφτεται αν μειώνοντας τη διαφορά θα κερδίσει το πρωτάθλημα. Το λέω γνωρίζοντας ότι στον Ολυμπιακό αυτά δεν γίνονται κι αυτό είναι συνήθως το πρόβλημα: η λογική του εδώ και τώρα έχει καταστρέψει ουκ ολίγες σεζόν – δεν είναι απίθανο να καταστρέψει και τούτη.

Καταστροφή δεν είναι η απώλεια του κυπέλλου – είναι να χαθεί και η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα (τώρα που το άγχος μοιραία θα μεγαλώσει) και να φτάσει ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι να κάνει πάλι μια καινούργια αρχή. Και με ευρωπαϊκά προκριματικά στα οποία ένας αποκλεισμός μπορεί να οδηγήσει σε μια οπισθοδρόμηση που δεν μπορεί να φανταστεί άνθρωπος.

Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ REDNEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us