Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Καρπετόπουλος: Ο δεύτερος άνθρωπος – κλειδί

Για την αγωνιστική θα σας γράψω κάτι αύριο, όταν θα έχω μια συνολική εικόνα της και θα μπορώ καλύτερα να εστιάσω σε κάτι που έχω ξεχωρίσει. Σήμερα προτιμώ να σας πω τη γνώμη μου για κάτι που συζητιέται πολύ, δηλαδή γιατί ο Ολυμπιακός έχει αργήσει φέτος να ολοκληρώσει τις μεταγραφές του. Ότι υπάρχει απουσία λύσεων φάνηκε και χθες στο ματς με τον Παναιτωλικό: ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με τον Ραφίνια και τον Μπρούνο στα δεξιά, ο Καμαρά έπαιξε πάλι 90 λεπτά, ο Χολέμπας δεν πήρε ανάσες.

Πέρυσι γρήγορα, φέτος αργά

Το παράδοξο στην εφετινή μεταγραφική πολιτική του Ολυμπιακού είναι ότι μοιάζει να κάνει τα αντίθετα από πέρυσι. Πέρυσι έκλεισε νωρίς τον Βαλμπουενά και τον Σεμέδο, τα βρήκε σε χρόνο ρεκόρ με τον Σουντανί, αγόρασε τον Σα και τον Ποντένσε με τη λήξη του πρωταθλήματος και προχώρησε γρήγορα στην αγορά κάποιων πιτσιρικάδων που είχε εντοπίσει το σκάουτινγκ και που ήταν απαραίτητοι και στην πρώτη ομάδα: ο Ρατζέλοβιτς κι ο Μπα ήταν στο στόχαστρο καιρό. Φέτος έφερε παίκτες που θα πήγαιναν κάπου δανεικοί, όπως ο Τσούμιτς, δεν τα βρήκε με τον Ομάρ, παρόλο που προσπάθησε και δεν έχει βρει βασικούς σε δυο θέσεις που ήξερε ότι θα τους χρειαστεί: αναφέρομαι στο αριστερό μπακ, που θα πρέπει να πάρει τη θέση του Τσιμίκα (που ήταν βέβαιο ότι θα πωληθεί γιατί μεγάλες προτάσεις υπήρχαν και τον Ιανουάριο για αυτόν) και στο εξτρέμ που αναζητά από το χειμώνα, όταν κι έφυγε ο Ποντένσε. Αλλά υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο περσινό και το εφετινό καλοκαίρι: πέρυσι υπήρχε ενδιαφέρον για ελάχιστους ποδοσφαιριστές του από ομάδες του εξωτερικού, ενώ φέτος έγινε το ακριβώς αντίθετο! Οι πωλήσεις δημιουργούν ανάγκες και οι ανάγκες αλλάζουν συχνά το πλάνο. Και η μεταγραφική περίοδος έγινε ξαφνικά μεγάλη: σήμερα ο Χεσούς ουσιαστικά ξανάνοιξε την συζήτηση για το Σεμέδο, πράγμα που σημαίνει πως ίσως ο Ολυμπιακός χρειαστεί και στόπερ. Στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η δυσκολία της αξιολόγησης των αναγκών φάνηκε στην περίπτωση του Γκιγιέρμε. Πίστευαν πως θα τον κρατήσουν, αλλά ο ίδιος είχε άλλα σχέδια. Όλα αυτά πέρυσι δεν υπήρχαν.

Διαβάστε εδώ την συνέχεια

 

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us