Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Καρπετόπουλος: Ο υπέροχος άγνωστος Πέδρο Μαρτίνς

Η συμφωνία υπήρχε εδώ και κάποιες μέρες – η ανακοίνωσή της έμελλε να γίνει κι έγινε χθες. Ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν μαζί για άλλα δυο χρόνια. Ο Πορτογάλος δήλωσε πως δεν χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα λεπτά συζήτησης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για να συμφωνήσουν – ίσως δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά σημασία έχει το αποτέλεσμα. Αν ο Μαρτίνς καταφέρει να εξαντλήσει και το νέο του συμβόλαιο θα είναι ο προπονητής με την μεγαλύτερη καθαρή και συνεχόμενη παραμονή στον Ολυμπιακό – πρόκειται για κάτι που όταν τον Μάιο του 2018 υπέγραψε στον Ολυμπιακό δεν μπορούσε να το φανταστεί κανείς. Για την καλή του δουλειά και τους λόγους που η ανανέωση του συμβολαίου του ήταν επιβεβλημένη σας έχω γράψει και πρόσφατα. Χθες όταν άκουσα την ανακοίνωση συνειδητοποίησα ωστόσο κάτι που δεν είχα ποτέ σκεφτεί και υπογραμμίσει: πως ο προπονητής του Ολυμπιακού που δυο χρόνια κάνει εξαιρετικά πράγματα στην Ελλάδα παραμένει ένας μεγάλος άγνωστος. Και ίσως είναι αυτός ο λόγος της επιτυχίας του.

Προτιμά απλά να δουλεύει

Τι γνωρίζουμε για τον άνθρωπο Μαρτίνς δυο χρόνια μετά τον ερχομό του στην Ελλάδα; Σχεδόν τίποτα. Η ποδοσφαιρική του καριέρα υπήρξε ικανοποιητική, αλλά όχι λαμπερή. Εφτασε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και στην Εθνική Πορτογαλίας αλλά ήταν ποτέ του δεν έγινε σταρ. Η προπονητική του καριέρα βασίστηκε σε προσεχτικές επιλογές – ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα η πιο μεγάλη ομάδα στην οποία έχει δουλέψει. Ψάχνοντας το βιογραφικό του δεν θα βρει κανείς τίποτα από αυτά που τραβάνε την προσοχή: ούτε καυγάδες με προπονητές, ούτε καυγάδες με φίρμες, ούτε τις συνηθισμένες υπερβολικές δηλώσεις εκκολαπτόμενων σταρ ότι τους άλλαξε τη ζωή και την καριέρα, ούτε διενέξεις με προέδρους, ούτε αρνήσεις σε μεγάλους συλλόγους, ούτε καν μια κάποια δήλωση ενός γέρου σοφού που τον είχε βοηθό και τον συνιστά σε κάποιο ως χαρισματικό και ανερχόμενο.

Το βιογραφικό του Μαρτίνς είναι μόνο αριθμοί, συμμετοχές, αποτελέσματα από αυτά που μαρτυρούν πως και πόσο δούλευε. Δεν βρίσκεις ούτε καν δυο πιπεράτες δηλώσεις ή κάποια φράση από αυτές που μαρτυρούν ότι έχουμε να κάνουμε με κάποιον που ξέρει να τραβά την προσοχή του κόσμου και των Media. Χθες είπε ότι «είναι θέμα μεγάλης τιμής και υπευθυνότητας να οδηγείς αυτή την ομάδα». Στις 21 Μαϊου του 2014 όταν ανέλαβε τη Ρίο Αβε είναι πει ότι η πρόσληψή του από την ομάδα του δίνει τεράστια χαρά, αποτελεί τιμή και τον γεμίζει με υπευθυνότητα: ακόμα και οι λέξεις είναι περίπου ίδιες. Γιατί; Γιατί περισσότερο και από το να μιλάει, να αυτοδιαφημίζεται ή να ζητά από άλλους να μιλάνε για χάρη του και να ψάχνει το πώς θα εντυπωσιάσει, ο Μαρτίνς προτιμά απλά να δουλεύει. Και τίποτα άλλο.

Διαβάστε εδώ την συνέχεια

Περισσoτερα για RED BLOGS

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Follow Us