Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Καρπετόπουλος: Οταν οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» νομοθετούν…

Ο «πατερούλης» Ιωσήφ Στάλιν μιλούσε για «χρήσιμους ηλίθιους». Με τον αυτό χαρακτήριζε τους στις συζητήσεις του τους πολίτες που με αγαθή κομματική προαίρεση ακολουθούσαν το κόμμα ως συνοδοιπόροι πιστεύοντας ότι οικοδομεί το σοσιαλισμό. Στη χώρα μας το ρόλο των «χρήσιμων ηλίθιων» περισσότερο και από τους πολίτες τον παίζουν οι βουλευτές. Χθες 156 από δαύτους ψήφισαν ένα εκπληκτικό νόμο – οι πιο πολλοί βάζω στοίχημα χωρίς να έχουν ιδέα τι ψηφίζουν. Ακόμα χειρότερο είναι ότι εξίσου επικίνδυνα άσχετοι είναι και όσοι δεν τον ψήφισαν! Οι περισσότεροι από δαύτους λένε ακόμα χειρότερα κι από αυτούς που τον ψήφισαν επιτρέποντας ουσιαστικά την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα! Ελπίζω πάντως η κίνηση των 156 να εξευμενίσει τον Θοδωρή Ζαγοράκη και να πάρει πίσω στην αγκαλιά του τη Νέα Δημοκρατία. Εχουν τους ίδιους φίλους, τους ίδιους υποστηρικτές, ανησυχούν για το ίδιο κομματικό ταμείο κτλ. Ας δώσει τόπο στην οργή ο Ζαγόρ και ας τους πάρει όλους πίσω. Ακούω ότι θα γυρίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα κάνει λέει Grexit και δεν θα παίζουν οι ομάδες στην Ευρώπη. Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να περάσει μια τροπολογία σαν τη χθεσινή και να παίζουν όλοι στο ρωσικό πρωτάθλημα! Μια χαρά πρωτάθλημα είναι…

Καθώς η ωραία ιστορία αυτή συνεχίζεται η γελοιότητα εισβάλει: συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα. Ο νόμος που ψηφίστηκε χθες είναι μια γελοιότητα, όπως γελοία είναι και η συζήτηση που κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν για την ΕΕΑ, την αυτοτέλειά της και την σύστασή της.

Τι λέει ο νομοθέτης

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πετσας (οι δυο δηλαδή κυβερνητικοί παράγοντες που μίλησαν δημόσια για το θέμα) συμφωνούν σε ένα πράγμα: ότι στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρχει υποβιβασμός για μεγάλες ομάδες για λόγους που έχουν να κάνουν με την κοινωνική συνοχή κτλ. Πρώτα από όλα οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν (;) γιατί στην περίπτωση κάποιων σοβαρών ποδοσφαιρικών παραπτωμάτων υπάρχει ως ποινή ο υποβιβασμός. Είναι η σκληρότερη τιμωρία ο υποβιβασμός, αλλά δεν είναι μόνο τιμωρία: είναι κι ένας τρόπος, απλοϊκός ίσως, να βρεθεί χρόνος ώστε να μπορέσουν οι ομάδες να κάνουν ένα είδος αυτοκάθαρσης και το πρωτάθλημα να συνεχιστεί κανονικά. Η πολυϊδιοκτησία νοθεύει τον ανταγωνισμό – καταργεί κάθε κανόνα fair play. Οποιος έχει δυο ομάδες μπορεί να κάνει ένα κανονικό εμπόριο βαθμών: να χαρίζει νίκες. Ο υποβιβασμός, δηλαδή η απουσία των εμπλεκόμενων ομάδων από το πρωτάθλημα στο οποίο παίρνουν μέρος, δημιουργεί ένα χρονικό περιθώριο που επιτρέπει στις εμπλεκόμενες ομάδες να αλλάξουν διοίκηση και την ίδια στιγμή επιτρέπει την ομαλή συνέχεια του πρωταθλήματος. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που η πολυϊδιοκτησία να μην τιμωρείται με υποβιβασμό. Σε όλο τον κόσμο ο νομοθέτης λέει κάτι απλό: από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ένα τέτοιο αδίκημα, πρέπει να υπάρχει επαρκής χρόνος να επιστρέψουν όλα σε μια κανονικότητα κι ο μόνος τρόπος είναι η απουσία των εμπλεκόμενων ομάδων από το πρωτάθλημα που παίρνουν μέρος.

Τι έκανε χθες η κ. Μενδόνη που παρουσίασε την τροπολογία και οι 156 που την ψηφίσανε; Δημιούργησαν ένα χάος. Ουσιαστικά έδωσαν την δυνατότητα σε όποιον έχει δυο ομάδες να συνεχίσει να τις έχει, αφού η ποινή που του επιβάλλεται δεν τον υποχρεώνει να τις αφήσει! Αν μια ομάδα δεν υποβιβαστεί γιατί να αλλάξει ιδιοκτήτη; Και γιατί κάποιος που έχει δυο ομάδες να υποχρεωθεί να πουλήσει τη μία, όταν απλά από αυτή αφαιρούνται βαθμοί και μάλιστα μια μόνο φορά; Η ίδια η αφαίρεση των βαθμών έχει κάτι το κωμικό ως ποινή. Αν υποθέσουμε ότι κάποια στιγμή η υπόθεση που συζητάμε φτάσει στα δικαστήρια και καταδικαστεί ο ΠΑΟΚ με βάση την έκθεση της ΕΕΑ (αν λέω…) ο ΠΑΟΚ π.χ μπορεί να τιμωρηθεί με -5 βαθμούς: αν κερδίσει δυο φορές άκοπα την δική του (σύμφωνα με την ΕΕΑ) Ξάνθη παίρνει 6, δηλαδή ένα παραπάνω!

Διαβάστε εδώ την συνέχεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ REDNEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us