Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Καρπετόπουλος: Πρωτιά χωρίς έπαρση

Το μεγαλύτερο μάθημα του Ολυμπιακού στο χθεσινό ντέρμπι είναι ότι πρέπει να σταματήσει να βγάζει τα μάτια του μόνος του: το Καραϊσκάκη είναι το πιο μεγάλο όπλο του και πρέπει να φροντίζει να είναι πάντα γεμάτο. Κατά τα άλλα κέρδισε μετά από τρία ολόκληρα χρόνια τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη και πέρασε πρώτος στη βαθμολογία για ένα απλό λόγο που όποιος ξέρει ποδόσφαιρο τον καταλαβαίνει: γιατί, αντίθετα από τα προηγούμενα χρόνια, χθες τον σεβάστηκε.

Αντέδρασε και κέρδισε

Στο άδειο και παγωμένο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε για να κερδίσει ένα ντέρμπι χωρίς να μοιάζει να έχει ξεχάσει τι σημαίνει ντέρμπι, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Δεν έπαιξε καλά, δεν ήταν θεαματικός και επιθετικός, δεν δημιούργησε τις συνηθισμένες πέντε – έξι μεγάλες ευκαιρίες, αλλά μολονότι ξαφνιάστηκε από την επιθετικότητα και τη σκληράδα του ΠΑΟ, αντέδρασε με τον τρόπο που μια ομάδα πρέπει να αντιδρά σε αυτά τα ματς: το έκανε καταθέτοντας σοβαρότητα και προσοχή κι αλλάζοντας πολύ στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει σε ένα ντέρμπι τον καιρό του Πέδρο Μαρτίνς, που χθες έχει μερίδιο στη νίκη. Και μεγάλο μάλιστα.

Το συνηθισμένο λάθος

Τρία χρόνια ο Ολυμπιακός, ειδικά στα ντέρμπι με τον ΠΑΟ (αλλά όχι μόνο σε αυτά) είναι όμηρος μιας οπαδικής ανοησίας που προκαλεί πάντα καταστροφές: ο κόσμος του περιμένει σε αυτά τα ματς μεγάλες νίκες και μεγάλα πάρτι μπλέκοντας στο μυαλό του την αγωνιστική διαφορά των ομάδων, όπως αυτή φαίνεται στο πρωτάθλημα, με την δυσκολία του αγώνα, που είναι κάτι άλλο. Προφανώς αυτά τα τρία χρόνια ο Ολυμπιακός είναι δυνατότερος από τον ΠΑΟ, όπως, περισσότερο και από τη βαθμολογία, μαρτυρά η εγκατάλειψη του Παναθηναϊκού από τους οπαδούς του: η διαφορά του μπάτζετ των ομάδων είναι τεράστια. Αλλά αν έπαιζαν ποδόσφαιρο μόνο τα μπάτζετ, οι ομάδες θα κατέθεταν τους ισολογισμούς τους στο διαιτητή (ή σε μια επιτροπή) και θα κέρδιζαν με το σκορ που η επιτροπή θα έκρινε: αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Όποια κι αν είναι η διαφορά ανάμεσα στο κόστος δυο ομάδων, υπάρχουν ένα σωρό άλλα που μετράνε πολύ: υπάρχει η θέληση, η φόρμα, η προετοιμασία, η συγκέντρωση, η αξιολόγηση του αντιπάλου και εν τέλει ο σεβασμός. Αν ένα αντίπαλο δεν τον σέβεσαι και τον αντιμετωπίζεις με έπαρση, γιατί είσαι πλουσιότερος π.χ, μπορείς να πάθεις ζημιά. Όταν ξεκινάς ένα παιγνίδι, όχι για να το κερδίσεις, αλλά για να διαλύσεις τον αντίπαλο, γιατί έτσι πιστεύει η εξέδρα σου ότι πρέπει να κάνεις, οι πιθανότητες να την πατήσεις είναι μεγάλες. Ειδικά όταν αντίπαλος τρέχει κι εσύ περπατάς.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Περισσoτερα για RED BLOGS

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Follow Us