Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Καρπετόπουλος: Σαν να ακούω τη φωνή του Σάββα…

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος που τελικά έγινε, παρόλο που κανείς δεν το πίστευε. Αν δούμε το ματς ως τελευταίο της προηγούμενης χρονιάς (όπως το χαρακτήρισε ο Πέδρο Μαρτίνς) μπορούμε να πούμε πως ο Ολυμπιακός την ολοκλήρωσε την παράξενη αυτή χρονιά κάνοντας τη δουλειά του – κέρδισε την ΑΕΚ γιατί μέσα στην ταραγμένη αυτή χρονιά συνήθισε να κερδίζει ακόμα και χωρίς σούπερ απόδοση, γιατί δεν έψαχνε άλλοθι και δικαιολογίες και γιατί εν τέλει στην Ελλάδα, οι παίκτες του ήταν σε ποιότητα και νοοτροπία ανώτεροι από τους αντιπάλους τους.

Αν δούμε το ματς αυτό, από την άλλη, ως το πρώτο παιγνίδι μιας νέας σεζόν, τότε πρέπει να πούμε ότι τον Ολυμπιακό τον περιμένει αρκετή δουλειά για να φτάσει στο περσινό του επίπεδο, κι ότι ο χρόνος μάλιστα που έχει μπροστά του για να το καταφέρει δεν είναι αυτός που λογικά θα ήθελε ο προπονητής του: σε δέκα μέρες υπάρχει μια σοβαρότατη δοκιμασία που λέγεται play off του Τσάμπιονς λιγκ. Για την ώρα περισσότερο κι από ένα τρόπαιο ο Ολυμπιακός εξασφάλισε ηρεμία: μια νίκη με την ΑΕΚ δεν αποτελεί κανένα κατόρθωμα, (δεν έχει ήττα από αυτή στα τελευταία επτά ματς…), αλλά αυτό θα σήμαινε κι ότι αν δεν τα κατάφερνε η γκρίνια θα ήταν μεγάλη. Επειδή γώ είμαι με τον Μαρτίνς, συμφωνώ μαζί του ότι είναι ορθότερο να δει κανείς το ματς ως το τελευταίο μιας σεζόν που ολοκληρώθηκε – για την καινούργια θα τα πούμε προσεχώς. Σοβαρά αγωνιστικά συμπεράσματα για τον Ολυμπιακό που παρατάχθηκε με μια ενδεκάδα που δεν θα ξαναδούμε ποτέ, δεν έχει νόημα να βγάλεις – η ΑΕΚ είναι άλλο θέμα και θα το δούμε κάποια στιγμή.

Για την ώρα προτιμώ με την ευκαιρία της λήξης (;) της σεζόν να πω δυο πράγματα που σχετίζονται με την στρατηγική του Ολυμπιακού που είδαμε κυρίως γιατί ο τελικός του θρίαμβος σηματοδοτεί και το τέλος μιας ολόκληρης συζήτησης που κρατά τριάντα χρόνια.

Διαβάστε εδώ την συνέχεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ REDNEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us