Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Καρπετόπουλος: Σωκράτη γύρνα σπίτι…

Ο προπονητής της Αρσεναλ κ. Μικέλ Αρτέτα είπε στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να βρει ομάδα. Ο μάνατζερ του Ελληνα ποδοσφαιριστή το διέψευσε, δήλωσε ότι ο πελάτης του έχει συμβόλαιο και ότι ο σκοπός του είναι να το εξαντλήσει. Ωραία είναι αυτά αλλά από την επανέναρξη του αγγλικού πρωταθλήματος και έπειτα ο Ελληνας διεθνής έχει αγωνιστεί μόλις ένα λεπτό. Η Αρσεναλ έχει έξι κεντρικούς αμυντικούς (απόδειξη του πόσο κακοφτιαγμένη ομάδα υπήρξε φέτος) και ψάχνει και δυο στο μεταγραφικό παζάρι. Ο Παπασταθόπουλος είπε στον προπονητή πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να ξανακερδίσει τη φανέλα του βασικού. Παλιότερα είχε πει ότι τα χρήματα είναι το τελευταίο που τον ενδιαφέρουν κι ότι δεν θα έμενε σε μια ομάδα αν αισθανόταν ότι είναι βάρος. Εγώ πάλι λέω ότι είναι ευκαιρία να σκεφτεί σοβαρά να γυρίσει στην Ελλάδα. Καιρός είναι.

Ο Παπασταθόπουλος δεν έχει κάνει μια καριέρα, αλλά τρεις. Δώδεκα χρόνια στο εξωτερικό προκαλούν κόπωση, στρες, άγχη επαγγελματικά. Το να τα βάζεις με τον εαυτό σου γιατί δεν είσαι 25 χρονών και δεν μπορείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του Αρτέτα δεν έχει απολύτως κανένα νόημα. Το να επιστρέψεις στην Ελλάδα όπου είναι δεδομένο ότι θα κάνεις σπουδαία πράγματα δεν είναι ούτε λάθος, ούτε ήττα προσωπική. Μια καριέρα δεν πρέπει να στηρίζεται σε εγωισμούς, αλλά σε σωστές και έξυπνες επιλογές: στην Ελλάδα με την εμπειρία που κουβαλά ο Σωκράτης θα ήταν βασιλιάς και ηγέτης ταυτόχρονα. Και είναι και πολύ τυχερός γιατί αρκετοί τον έχουν ανάγκη – κι όχι μόνο γιατί είναι Ελληνας. Στον ΠΑΟΚ θα τον χρειαζόταν για να μεγαλώσουν σωστά δίπλα του παίκτες όπως ο Μιχάη ή ο Μηχαϊλίδης. Στον Ολυμπιακό θα ήταν μια χαρά αντικαταστάτης του Σεμέδο – θα βοηθούσε τον Μπα και τον Σισέ και θα τον βοηθούσαν κι αυτοί. Στη δε ΑΕΚ θα ήταν ο στυλοβάτης της άμυνας που ο Καρέρα ψάχνει – και που δεν μπορεί να είναι πια ο εύθραυστος Τσιγκρίνσκι, που παρά τα προβλήματα του, λόγω ελλείψεων στο ρόστερ της ΑΕΚ, παραμένει αναντικατάστατος.

Ο Παπασταθόπουλος πιθανότατα θα διαφωνούσε με όλα αυτά. Θα θεωρούσε την επιστροφή του πισωγύρισμα κι αν πειστεί να φύγει από την Αρσεναλ θα ψάξει πιθανότατα ένα πρωτάθλημα σπουδαιότερο από το δικό μας. Κατανοητό. Αλλά εδώ θα έκανε τη διαφορά, θα έχτιζε ένα εξαιρετικό τελευταίο κύκλο καριέρας και θα ομόρφυνε το πρωτάθλημά μας. Το ξέρω ότι δεν μας έχει ανάγκη. Αλλά ξέρω και ότι το λαμπρό φινάλε μιας καριέρας εξασφαλίζει υστεροφημία και απόλυτη αποδοχή κι αναγνώριση.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ REDNEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us