Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Καρπετόπουλος: Τα πεινασμένα σέντερ φορ

Όταν στο 9ο λεπτό του παιγνιδιού του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο ο Φορτούνης ντρίπλαρε πέντε παίκτες των φιλοξενούμενων σε δεκαπέντε τετραγωνικά κι έκανε το 3-0 φοβήθηκα πραγματικά ότι ο Πανιώνιος θα φύγει από το Φάληρο με μια ήττα από αυτές που μπαίνουν στα μαύρα ρεκόρ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Πανιώνιος έχει τόσα προβλήματα που δεν έχει καμία σημασία να τον φορτώσει κανείς με δυο τσουβάλια γκολ: μια νίκη με 7-0 π.χ θα ήταν άδικη για την ιστορία του. Ευτυχώς ο Πανιώνιος μετά το 4-0 κάπως ανασυντάχτηκε, ενώ ο Ολυμπιακός φρέναρε. Και έμεινε τελικά αυτό το 4-0 που για τον Ολυμπιακό καλό θα είναι να το ξεχάσει γρήγορα. Ο Πανιώνιος νομίζω το ξέχασε ήδη.

Κρυφτούλι με την πραγματικότητα

Υπάρχουν δυο απόψεις στις περιπτώσεις τέτοιου τύπου παιγνιδιών. Σύμφωνα με την πρώτη μια ομάδα πρέπει να βάζει όσα περισσότερα γκολ μπορεί ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο αντίπαλος, σε τι κατάσταση είναι, πόσα προβλήματα έχει κτλ. Οι θιασώτες αυτής της άποψης πιστεύουν πως ο ηττημένος σε αυτή την περίπτωση έχει την δυνατότητα να δει τα πραγματικά του προβλήματα – μακροχρόνια σταματά να παίζει κρυφτό με την πραγματικότητα και βγαίνει κερδισμένος. Το δέχομαι ως λογική, μόνο που πιστεύω πως σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις κρυφτό με την πραγματικότητα παίζει κι όποιος σκοράρει πάρα πολύ σε ένα τέτοιο ματς: ο Ολυμπιακός θα μπορούσε όντως να κερδίσει χθες  με ένα σκορ τεράστιο, αλλά τι θα κρατούσε από αυτή τη νίκη, πέρα απο μια ψευδαίσθηση παντοδυναμίας; Νομίζω τίποτα. Η μόνη του βεβαιότητα θα ήταν ότι αν ξαναβρεί αντίπαλο σε τέτοια κατάσταση θα τον συντρίψει. Μόνο που αντίπαλος στην κατάσταση του εφετινού Πανιώνιου άλλος δεν υπάρχει στο πρωτάθλημα, οπότε το συμπέρασμα αυτό δεν λέει τίποτα.

Υπάρχει επίσης και μια δεύτερη άποψη που λέει ότι σε μια τέτοια περίπτωση που η υπεροχή σου είναι τεράστια και το σκορ στο οποίο έχεις φτάσει είναι μεγάλο καλύτερα να σταματάς. Εγώ είμαι αυτής της άποψης: θεωρώ ότι το να σέβεσαι ένα αντίπαλο με προβλήματα είναι καλύτερο από το να τον διαλύσεις για να κάνεις επίδειξη δύναμης. Πρώτον θεωρώ τον διασυρμό ενός ευάλωτου αντιπάλου κάτι που δεν είναι ποδοσφαιρικά γοητευτικό – ως εκ τούτου δεν το χειροκροτώ και δεν με ενδιαφέρει. Δεύτερον ξέρω ότι όποιος σε αυτές τις περιπτώσεις παρασύρεται σκαρώνοντας επιθετικά σόου, αργά ή γρήγορα, αυτή την έλλειψη σεβασμού την πληρώνει.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ REDNEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us