Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Καρπετόπουλος: Ταιριάζει ο Καλάθης στον Ολυμπιακό;

Δεν ξέρω πως ξαφνικά προέκυψε ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Νικ Καλάθη – δεν ξέρω καν αν υπάρχει ενδιαφέρον. Ξέρω ότι ο μπασκετικός Ολυμπιακός, εν μέσω πανδημίας, θα δώσει δυο μεγάλα συμβόλαια και θα ενισχυθεί σε σχέση με πέρυσι, γιατί η ζημιά που θα πάθει θα είναι μικρότερη σε σύγκριση με τον Παναθηναϊκό π.χ που δεν θα έχει, όπως όλα δείχνουν, τα χρήματα των 10 χιλιάδων διαρκείας εισιτηρίων στο ταμείο του. Αλλά για να πιστέψω ότι θα ενδιαφερθεί για τον Καλάθη πρέπει να το πει ο μόνος που πρέπει να έχει λόγο στην ιστορία: ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ταιριάζει ο Καλάθης στον Ολυμπιακό; Πρώτα από όλα πρέπει να πω ότι εγώ θεωρώ το Νικ ως ένα από τους μεγαλύτερους παίκτες της Ευρωλίγκας – ένα από τους λίγους που μπορεί να βοηθήσει με την παρουσία του μια ομάδα να αλλάξει επίπεδο. Το αν ο Παναθηναϊκός, τα χρόνια της ηγεσίας του Καλάθη, δεν μπορεί να πιάσει το βασικό του στόχο, να πάει δηλαδή σε ένα Final 4, εξαρτάται κατά τη γνώμη μου κυρίως από τις αδυναμίες του στους ψηλούς και στους σουτέρ κι όχι από τον κουμανταδόρο του. Παίζοντας συνήθως με αργούς ψηλούς και μέτριους σουτέρ ο ΠΑΟ είναι σαν να φτιάχνει κάθε χρόνο μια ομάδα που να δυσκολεύει τον Καλάθη: η εντύπωσή μου είναι ότι ο Καλάθης, αν έπρεπε να αξιοποιήσει τους ψηλούς και τους σουτέρ της Ρεάλ ή της Μπαρτσελόνα π.χ, θα μετέτρεπε τα παιγνίδια σε πάρτι. Αλλά το θέμα δεν είναι αν είναι καλός παίκτης, αλλά αν ταιριάζει στον Ολυμπιακό.

Η μόνη κατά προσέγγιση απάντηση που μπορεί να δοθεί πρέπει να στηριχθεί σε ένα και μόνο κριτήριο: στα γούστα του Μπαρτζώκα. Ο Ελληνας προπονητής πιστεύει ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι σπορ κοντών και δεν το κρύβει. Στο προηγούμενο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, την πρώτη του σεζόν, όταν κέρδισε την Ευρωλίγκα είχε στα γκαρντ τον Σπανούλη (στα ντουζένια του), τον Λο (που τον αντικαθιστούσε επάξια), τον νεαρό αλλά ανερχόμενο Σλούκα – και πίσω τους τον Μάντζαρη και τον Κατσίβελη που είχαν χρόνο συμμετοχής, έστω λιγότερο. Όταν ο Μπαρτζώκας έχασε το Λο, τον αντικατέστησε με δυο παίκτες: τον Λοτζέσκι (που αν και παίζοντας σε άλλη θέση «πήρε» την επόμενη σεζόν τα σουτ του) και τον Μάντι Κόλινς, που ήρθε στη μέση της δεύτερης περιόδου για να βοηθήσει κυρίως στην άμυνα. Στη συνέχεια της καριέρας του προπονητή, ο κανόνας του («ένας είναι ο ηγέτης στα γκαρντ και πίσω του πρέπει να υπάρχουν παίκτες βοηθητικοί») μοιάζει να είναι το μότο του στη σύσταση της γραμμής των περιφερειακών.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ REDNEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us