Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Καρπετόπουλος: “Του στέρησαν μια ευκαιρία”

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στη Γουλβς ήταν μια από τις σοβαρότερες της χρονιάς και το αποτέλεσμα του ματς καλύτερο από αυτό με την Αρσεναλ. Αλλά ομολογώ ότι αντιμετωπίζω το ματς με αμηχανία: σκέφτομαι κυρίως τι θα μπορούσε να γίνει αν όλα ήταν κανονικά. Μάλλον γιατί έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως στις συγκεκριμένες συνθήκες το ματς δεν έπρεπε να γίνει.

Στοίχισαν και στις δυο

Τα ματς που γίνονται χωρίς θεατές μου μοιάζουν όλα άνευρα και αργά – μπορεί να μην ισχύει τίποτα από τα δυο: μιλάω για την δική μου εντύπωση κι όχι απαραίτητα για την πραγματικότητα. Συνήθως αυτή η εικόνα προκύπτει γιατί ο γηπεδούχος είναι τιμωρημένος. Η τιμωρία έχει στο ίδιο το παιγνίδι επιπτώσεις. Πολλές φορές ο γηπεδούχος νοιώθει ότι έχει αδικηθεί και δίνει παραπάνω από ό,τι συνήθως για να πάρει το ματς: συνήθως καταθέτει λίγη κακία και σκληρότητα. Άλλες φορές ο φιλοξενούμενος βλέπει το γεγονός ως ευκαιρία και ρισκάρει κάτι περισσότερο. Η προετοιμασία του παιγνιδιού και το ίδιο το ματς κουβαλάνε τα σημάδια της τιμωρίας – άλλος μπορεί να πεισμώσει κι άλλος μπορεί να θολώσει. Η ιστορία του χθεσινού ματς είναι ολότελα διαφορετική. Οι άδειες εξέδρες απλώς υπενθύμιζαν ένα πρόβλημα και τίποτα περισσότερο. Οι δυο ομάδες έχουν κάθε δικαίωμα να δηλώνουν ζημιωμένες, αφού παγιδεύτηκαν σε ένα περίεργο εφιάλτη άθελά τους. Τα όσα προηγήθηκαν η δική μου εντύπωση είναι ότι στοίχισαν και στις δυο.

Ενα ακίνδυνο σουτ

Η Γουλβς δεν ήθελε να ρθει στην Ελλάδα να παίξει. Κατέθεσε αίτημα αναβολής του ματς, προσπάθησε να μείνει στην Αθήνα το λιγότερο δυνατό χρόνο, οι άνθρωποί της απέφυγαν να δώσουν ακόμα και την συνηθισμένη συνέντευξη Τύπου. Δεν έκανε σίγουρα ένα καλό ματς: καλά καλά δεν αξιοποίησε τον παίκτη παραπάνω με τον οποίο βρέθηκε να παίζει μετά από μόλις 28 λεπτά παιγνιδιού. Η ανάπτυξη της ομάδας του Εσπίριτο Σάντο ήταν μονότονη – όλοι έψαχναν τον Τραορέ που ξεκινούσε για να διαλύσει τα πάντα και συνήθως τράκαρε πάνω στον Τσιμίκα ή τον Καμαρά που στο δεύτερο ημίχρονο γυρνούσε από εκεί να βοηθήσει. Εχω την εντύπωση ότι επειδή ο Σα ήταν σε καλή βραδιά κι επειδή η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική (ειδικά στην ανασταλτική δουλειά), η Γουλβς δεν θα ισοφάριζε ποτέ αν η μπάλα στο ακίνδυνο σουτ του Νέτο δεν έβρισκε στο πόδι του Μπουχαλάκη.

Η αγγλική ομάδα έδειξε κυρίως μια δυσκολία να βρει λύσεις απέναντι στην κλειστή άμυνα του Ολυμπιακού κι ας έπαιζε αυτός με παίκτη λιγότερο. Το μόνο που μας θύμισε είναι ότι ένα από τα χαρακτηριστικά της είναι η αγάπη για τις αντεπιθέσεις κι αυτό έγινε κατανοητό στο μισάωρο: οι παίκτες της Γούλβς έκλεψαν μια μπάλα, ο Ζότα ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και ο Σεμέδο τον ανέτρεψε. Το φάουλ του Πορτογάλου δεν ήταν σκληρό: ο διαιτητής τον απέβαλε δείχνοντας αυστηρότητα. Αλλά αυτή είναι πιθανότατα η μόνη φάση σε όλο το ματς που η Γουλβς αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό σε κάτι: αν ο Σεμέδο είχε αντιδράσει προσεχτικότερα δεν θα υπήρχε καν η αποβολή. Κατά τα άλλα οι Αγγλοι περιορίστηκαν σε κάποιες ελάχιστες πλαγιοκοπήσεις. Κι έπαιξαν σε όλο το ματς με τρεις παίκτες στο κέντρο της άμυνας: ακόμα κι όταν ο Μαρτίνς έβγαλε τον Ελ Αραμπί για να περιορίσει ακόμα περισσότερο τους χώρους δράσης της Γουλβς, ο Εσπίριτο Σάντο δεν πήρε κανένα απολύτως ρίσκο γιατί σε αυτό το παράξενο περιβάλλον πιθανότατα φοβόταν κι ο ίδιος τις αντιδράσεις της ομάδας του. Όμως δεν χωρά αμφιβολία πως αυτός που πλήρωσε τη σιωπή του γηπέδου είναι ο Ολυμπιακός.

Διαβάστε εδώ την συνέχεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ REDNEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us