Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Κεμζούρα: «Ο Σπανούλης είναι το… πρόσωπο του Ολυμπιακού»

Ο Κεστούτις Κεμζούρα αναφέρθηκε στο νέο κεφάλαιο της καριέρας του στον Ολυμπιακό, μιλώντας για τον ρόλο του δίπλα στον Ντέβιντ Μπλατ, ενώ επεσήμανε τη σπουδαιότητα του Βασίλη Σπανούλη για τους Πειραιώτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο «delfi.lt» ο άμεσος συνεργάτης του Μπλατ:

Για το αν πήγε στον Ολυμπιακό λόγω Ντέιβιντ Μπλατ, ανέφερε: «Μπορείς να το πεις έτσι. Η πιθανότητα να πάρω μία καλή δουλειά ως head coach δεν ήταν μεγάλη ούτε οι επιλογές μου ήταν πολύ ελκυστικές. Έχοντας συνυπολογίσει τα υπέρ και τα κατά, πήραν την απόφαση».

Για τους στόχους των “ερυθρολεύκων”, είπε: «Δεν έχω συζητήσει γι’ αυτό το θέμα με τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά ο κόουτς Μπλατ είχε μία κουβέντα με την διοίκηση. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι τέτοιος οργανισμός και ομάδα που πάντα παίζει για τους υψηλότερους στόχους».

Για το αν έχει ρόλο στις εισηγήσεις του Μπλατ για μεταγραφές παικτών, απάντησε: «Ναι, με ρωτά για το τι νομίζω και ότι μόνο εμένα. Μιλά επίσης με τη διοίκηση της ομάδας όταν εξετάζει τους πιθανούς στόχους».

Για τη μεταγραφή του Ουίλιαμς-Γκος και το ενδιαφέρον για Χένρι, τόνισε: «Δεν μπορώ να μιλήσω για πράγματα που γράφονται στον Τύπο. Θα ήταν άδικο να πούμε ότι μόνο αυτές οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τους συγκεκριμένους παίκτες. Δεν πήρα μέρος στις διαπραγματεύσεις και γι’ αυτό δεν μπορώ να μιλήσω με λεπτομέρειες. Οι παίκτες είχαν την ευθύνηση της απόφασής τους».

Για τον Βασίλη Σπανούλη, υπογράμμισε: «Το καλύτερο είναι να έχεις συνδυασμός μία νεανικής, πεινασμένης ομάδας με έμπειρους παίκτες. Κάθε ομάδα θέλει έναν τόσο έμπειρο παίκτη όπως ο Σπανούλης που είναι το “πρόσωπο” του Ολυμπιακού».

Για τις αρμοδιότητές του δίπλα στον Μπλατ, επεσήμανε: «Το στιλ του Μπλατ χαρακτηρίζεται από το γεγονός πως του αρέσει να συνεργάζεται, δίνει σε όλους αρμοδιότητες και υπάρχει μεγάλη ευθύνη. Εγώ είμαι περισσότερο επιφορτισμένος με το επιθετικό κομμάτι και να βλέπω τι πήγε λάθος μετά την ανάλυση κάθε αγώνα. Όλο το staff όμως συμμετέχει στην προετοιμασία του πλάνου για τον επόμενο αγώνα».

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ