Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Kι όμως, είναι ακόμα εδω…

Ο τίτλος τα λέει όλα. Ο Ολυμπιακος ανέδειξε -μετά απο καιρό- την ξεχασμένη και όχι χαμένη του ταυτότητα. Έκανε τα βασικά, και… κάτι παραπάνω, διαλύοντας την ομάδα του Ζέλικο, με συνοπτικές διαδικασίες.

Αλήθεια όμως, ας δούμε όλα τα πράγματα απο την αρχή, για να καταλάβουμε τι έδωσε αυτή η νίκη στον Ολυμπιακο. Σε περίπτωση, που ο Ολυμπιακος έχανε, η 4αδα, δηλαδή το πλεονέκτημα θα ήταν έργο δύσκολο για την ομάδα του Σφαιρόπουλου. Εκτός απο το πλεονέκτημα όμως, θα έχανε ψυχολογικά αποθέματα μεγάλης ποσότητας και ουσίας. Οπότε, όπως καταλαβαίνουμε, η αντίδραση ήταν μονόδρομος.

Στα του αγώνα, ο Ολυμπιακος μπήκε με αποφαστιστικότητα, πάθος και ακόμα και στις χαμένες μπάλες σε διαφορά 15+ πόντων, βούταγε κάθε παίχτης, λες και κρινόταν το ματς απο αυτή την κατοχή. Επίσης, αξιοσημείωτο, είναι το ποσοστό τριπόντων, 13/17. Η αντίδραση που λέγαμε.

Σαφώς, αρχικά, τα εύσημα, πρέπει να αποδοθούν στον Σφαιρόπουλο, ο οποίος έχει ακούσει το δις εξαμαρτείν, άλλες φορές δίκαια και άλλες άδικα. “Διάβασε” μαεστρικά το παιχνίδι της Φενερ.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο θετικά και ένα αρνητικό στον χθεσινό αγώνα. Ας αρχίσω, απο τα θετικά. Ο βασικός πυρήνας του Ολυμπιακου “τράβηξε” την ομάδα και την οδήγησε στη νίκη. Ναι, αυτή τρελή παρέα των Ελλήνων, η γνωστή, έχοντας πρωτοστάτη και κλασσικά ηγέτη τον Σπανούλη, ο οποίος οργίασε (19π.) και συνοδοιπόρους τους Παπανικολάου, Μάντζαρη και Πρίντεζη.

Βέβαια, δεν ήταν μόνο αυτοί, οι άξιοι συμπαραστάτες. Και κάπου εδώ είναι το δεύτερο θετικό. Εκτος απο τον Μακλίν, ο οποίος έχει καθιερωθεί σε συγκεκριμένα στάνταρ η απόδοσή του και έχει δείξει τη ποιότητα που προσδίδει στην “ερυθρόλευκη” φροντ-λάιν, εμφανίστηκε ο… ξεχασμένος καλός Λετονός “μπομπερ”. Ο άνθρωπος, που όσο έλειπε ο Σπανούλης, ήταν εκ των κορυφαίων. Για 2 μήνες περίπου, ήταν άφαντος και δεν έπαιρνε και πολλές προσπάθειες. Γι ‘αυτό, το απολύτως θετικό, είναι, ότι ξανακέρδισε τον Στρέλνιεκς. Ο Λετονός, την χρειαζόταν αυτήν την εμφάνιση και πνευματικά και ψυχολογικά.

Πάμε και στο αρνητικό. Μόλις μπήκαν στο ματς οι Ρόμπερτς και Τόμπσον, ο Ολυμπιακος δε μπορούσε καλά καλά να κατεβάσει την μπάλα. Το “διάβασε” αυτό ο Ομπράντοβιτς και η ομάδα του ασκούσε πίεση στα 4/4 του γηπέδου. Δυστυχώς, δεν έκαναν το κάτι παραπάνω αμφότεροι.

ΠΡΟΣΟΧΗ, η νίκη ναι μεν είναι μεγάλη, αλλά το μάθημα επιβάλλεται να γίνει πάθημα. Για τι το λέω αυτό; Δεν πρέπει να συμβεί το ίδιο, όπως με την Μακάμπι. Όχι ένα ξέσπασμα και μετά πάλι τα ίδια εκτός έδρας. Είναι ευκαιρία, ο Ολυμπιακός να βρεί συνοχή και να αποκτήσει την διάρκεια που έχει ανάγκη και για να σταθεροποιηθεί στην τετράδα αλλα και ψυχολογικά. 

Περισσoτερα για RED BLOGS