Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Κλίμα ενότητας από Σφαιρόπουλο (video)

Το κλίμα ενότητας θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στις εκτός έδρας νίκες στην Εuroleague, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην κάμερα του Novasports και τον Δημήτρη Καρύδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού από το ”Ελ. Βενιζέλος”, πριν την αναχώρηση της αποστολής των ”ερυθρόλευκων” για το Βελιγράδι εν’ όψει του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα:

Για τον Ερυθρό Αστέρα: ”Έχουμε απέναντί μας μία πολύ καλή ομάδα, ιδίως εντός έδρας. Στηρίζονται στο γρήγορο παιχνίδι, την καλή κυκλοφορία και το περιφερειακό σουτ με τους καλούς σουτέρ που διαθέτουν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτά που πρέπει για να επανέλθουμε μετά τα δύο ατυχή εκτός έδρας παιχνίδια, να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις και να διεκδικήσουμε τη νίκη”.

Για τις ήττες σε Μπασκόνια, Χίμκι και το κλίμα στην ομάδα: ”Μέσα σε μία χρονιά δεν μπορείς να είσαι πάντα σταθερός. Πολλές ομάδες στην Euroleague είχαν ένα κακό διάστημα, όπως για παράδειγμα η Ρεάλ που σε έξι ματς είχε πέντε ήττες. Είχαμε τραυματισμούς και μείναμε εκτός ρυθμού. Ναι μεν οι τραυματισμοί καλύφθηκαν από τους υπόλοιπους, όμως όταν παίζεις συνέχεια με 10-11 διαθέσιμους από τους 16 γιατί οι υπόλοιποι είναι τραυματίες, συσσωρεύεται η κούραση αυτών που καλύπτουν, καθώς καταπονούνται περισσότεροι. Όταν επιστρέφουν οι τραυματίες δεν είναι σε φόρμα μέχρι να βρουν ρυθμό κςι αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα να μην είναι ομοιογενής για να παλέψει δύσκολα ματς. Όταν χάνεις κάποια ματς βγαίνουν και άλλα θέματα στην επιφάνεια, τα οποία λύνονται με ενότητα. Αυτές τις τελευταίες μέρες και εγώ και οι παίκτες προσπαθήσαμε να είμαστε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά αυυτή την περίοδο των 10 ημερών που δεν πάμε καλά, για να ξαναβγούμε μπροστά στον καλό αγωνιστικό ρυθμό και σιγά – σιγά να ανεβάσουμε ξανά την ποιότητα του παιχνιδιού μας”.

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του πορεία στον Ολυμπιακό από το Βελιγράδι και τα ρεκόρ που μπορεί να σπάσει στον πάγκο: ”Στον επαγγελματισμό δεν χωρούν συναισθήματα, ο καθένας πρέπει να κάνει σωστά την δουλειά του χωρίς να σκέφτεται τα προσωπικά του. Δεν χρειάζεται να κάνω απολογισμό, είμαστε εν μέσω αγωνιστικής περιόδου, έχουμε χρονο μπροστά μας και είναι άκαιρο να πούμε για ρεκόρ. Δεν μετρούν αυτά, αλλά το καλό της ομάδας και όλοι προσπαθούμε για να κερδίζει η ομάδα. Οι αριθμοί και τα ρεκόρ είναι για τους δημοσιογράγους, σας αρέσουν αλλά εμείς δεν τα βλέπουμε τόσο πολύ, ειλικρινά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάει καλά η ομάδα”.

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC