Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Κούγιας: “Ξεχάστε το πλάνο Βασιλειάδη για την Superleague”

Αντίστροφα μετράμε πλέον για την κρίσιμη ολομέλεια της Σούπερ Λιγκ την προσεχή Δευτέρα 25 Ιουνίου, στην οποία θα παρθεί η οριστική απόφαση για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος.

«Αφήστε, μην το ψάχνετε, πάμε για πρωτάθλημα με 16 ομάδες και όχι με 20 σε δυο ομίλους που ήθελε ο Υφυπουργός», σχολίασε εισαγωγικά ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στην «Match» για το θέμα αυτό και συνεχίζοντας υπογράμμισε: «Το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ θα γίνει με 16 ομάδες και απλά απομένουν κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την πλήρη μορφή της διεξαγωγής του.

Και μια τέτοια είναι το πόσες και με ποιο τρόπο συνολικά ομάδες θα υποβιβαστούν, γιατί και εδώ υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις από τις ΠΑΕ, που θέλουν να μείνουν στην κατηγορία και να μη πάνε πιο κάτω, που η όλη εικόνα είναι θλιβερή.

Παίζει και το σενάριο να πέσουν απευθείας οι δυο τελευταίες και οι αμέσως δυο πιο ψηλά, να δώσουν αγώνες πλέι-άουτ με τον 1ο και 2ο της Φούτμπολ Λιγκ, δηλαδή από την τελευταία να μην ανέβει καμία ομάδα απευθείας του χρόνου».

Στο ερώτημα δε που του έγινε για το αν κάτι τέτοιο θα το δεχθεί η Φούτμπολ Λιγκ, η απάντηση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Λάρισας ήταν αφοπλιστική.

«Ελάτε τώρα, αστειεύεστε φυσικά. Για ποια Φούτμπολ Λιγκ μιλάμε; Αυτή που είναι η αγαπημένη όλων των στοιχηματικών κατηγοριών; Σιγά μη τη ρωτήσουμε κιόλας για το τι θα κάνουμε.

Εδώ από αυτό το πρωτάθλημα και το πόσο διεφθαρμένο είναι, σας θυμίζω ότι η Παναχαϊκή από το 2011 στερήθηκε την πανάξια αγωνιστική της άνοδο στην μεγάλη κατηγορία και τότε μάλιστα που οι εποχές ήταν χρυσές, με 5 εκατομμύρια ευρώ εξασφαλισμένα.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά από τότε που εγώ μόνος μου μίλαγα για εγκληματική διοργάνωση χωρίς καμία στήριξη, όλοι αυτοί σήμερα είναι κατηγορούμενοι», ανέφερε με κατηγορηματικό τρόπο.

Όσο για το τι θα γίνει με τις σήμερα 6 άστεγες τηλεοπτικά ΠΑΕ, που αποτελούν αγκάθι στο πλάνο με τις 16 ομάδες, ο Αλέξης Κούγιας τόνισε:

«Θα βρεθεί λύση και γι’ αυτές ας μην ανησυχεί κανένας, αυτό δεν θα εμποδίσει για να πάμε σε πρωτάθλημα με 16 ομάδες».

Μάχη για την προεδρία

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα θα γίνουν οι εκλογές για νέο πρόεδρο στην Σούπερ Λιγκ με πιθανότερους υποψήφιους τους Μπαταγιάννη (υποστηρίζεται από ΠΑΟΚ, Ατρόμητο) και Καϊμακάμη (πρώην αντιπρόεδρος της ΑΕΚ και πρόεδρος της Νίκης Βόλου).

Διαδικασία στην οποία θα ψηφίσουν 14 ΠΑΕ (δεν έχουν δικαίωμα ψήφου Πλατανιάς, Κέρκυρα, Άρης και ΟΦΗ).

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ