Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με την… σφραγίδα της ιατροδικαστή

Πολλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να μας βγάλουν… τρελούς, όμως όταν μιλάει η επιστήμη, τότε άπαντες πρέπει να το… βουλώνουν. Έτσι, η ιατροδικαστής, κ. Ζαγκελίδου, που εξέτασε τον Όσκαρ Γκαρσία, επιβεβαίωσε το… αυτονόητο, δηλαδή τον τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού.  

«Ο κ Γκαρθία υπέστη μικρό τραύμα στον βλεννογόνο του άνω χείλους αριστερά, το οποίο συνοδεύεται από κάποια εξοίδηση τοπική, από ένα οίδημα τοπικό. Δεν απέχουν ουσιαστικά οι δύο γνωματεύσεις που είχαν ήδη γίνει για τον κ. Γκαρθία. Ταυτόχρονα υπήρχε και ένα υποκειμενικό αίσθημα κεφαλαλγίας, το οποίο δεν μπορεί να μετρηθεί και ένα αίσθημα ζάλης και αυχεναλγίας, η οποία σχετίζεται με μία αντίδραση του αυχένα. Είναι πολύ σύνηθες στις κακώσεις της κεφαλής, ειδικά μετά από μία ρήξη αντικειμένου, η οποία δεν συνοδεύεται από άλλα μείζονα ιατρικά ευρήματα. Συν ένα ήπιο άλγος στην αριστερή κροταφογναθική άρθρωση, εκεί ακριβώς που ανοιγοκλείνει το στόμα, το οποίο έχει να κάνει με την πρόσκρουση του αντικειμένου στο άνω χείλος».

Για την κεφαλαλγία που αισθανόταν ο Όσκαρ Γκαρθία:

«Όταν ένας ασθενής λέει πως πονάει το κεφάλι του ή ο αυχένας του, σαφέστατα αυτό έχει ένα υποκειμενικό αίσθημα πόνου, το οποίο για κάποιους είναι μείζον, για άλλους όχι. Παρόλα αυτά, αποτελούν ευρήματα που συνάδουν με όλες τις κακώσεις της κεφαλής».

Για το αν ήταν σε θέση ο Γκαρθία να παραμείνει στο γήπεδο και να εκτελέσει τα καθήκοντά του:

«Αυτή είναι καθαρά μία απόφαση που παίρνουν οι ιθύνοντες του αγώνα φαντάζομαι… Καθαρά ιατρικά, αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι πως για να συμμετέχει κάποιος σε μία διαδικασία θα πρέπει να είναι και σε τέτοια φυσική κατάσταση που να του επιτρέπεται να κάνει το έργο του. Αν αισθάνεται πως δεν μπορεί, προφανώς δεν θα συνεχίσει».

 

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ