Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Μπορούν τα e-sports να αλλάξουν τα αληθινά αθλήματα;

Τα e-sports μπορεί να έχουν κάνει την εμφάνισή τους από τις αρχές του 1970 υπό την μορφή απλών παιχνιδιών σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ωστόσο από τις αρχές του 20ου αιώνα και έπειτα εμφανίζονται μεγάλα τουρνουά παγκοσμίως με έπαθλα που ξεπερνούν τις προσδοκίες των παικτών. Εκατομμύρια διαγωνιζόμενοι επιδεικνύουν τις ικανότητές τους σε ένα μεγάλο αριθμό παιχνιδιών προκειμένου όχι μόνο να καθιερωθούν ως κάποιοι από τους κορυφαίους στον χώρο των e-sports, αλλά κυρίως διεκδικώντας κάποιο από τα σημαντικά χρηματικά έπαθλα που μοιράζονται στους πρωταθλητές. Στις μέρες μας οι αθλητές των e-sports οργανώνονται σε επαγγελματικές ομάδες και προσπαθούν να ακολουθήσουν τις νέες τάσεις στον χώρο. Μεγάλα παγκόσμια πρωταθλήματα, τεράστια έπαθλα για τους νικητές και φυσικά η τεράστια τηλεθέαση είναι αυτά που έχουν κάνει τα e-sports να ανταγωνίζονται σε μεγάλο βαθμό τα αληθινά αθλήματα.

 

Είναι γεγονός πως η δημοτικότητα των e-sports αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Οι ειδικοί εκτιμούν πως μέχρι το 2020 περισσότεροι από 70 εκατομμύρια φίλοι των συγκεκριμένων αθλημάτων θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τους τελικούς των αγαπημένων τους παιχνιδιών. Νούμερο που ξεπερνάει κατά πολύ την τηλεθέαση τελικών στο Μπέιζμπολ, το Ποδόσφαιρο και άλλων κλασικών αθλημάτων στην αμερικανική ήπειρο. Τα e-sports με ελληνικές λίγκες έχουν κάνει την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα δημιουργώντας νέες τάσεις στον διαδικτυακό τζόγο. Η αυξανόμενη τηλεθέαση έχει φέρει μεγάλους χορηγούς στον χώρο των e-sports με τα έσοδα να υπολογίζονται στα 1,9 δις δολάρια στο τέλος του 2018.

 

Στη βιομηχανία των e-sports παίζει σημαντικό ρόλο πλέον η τηλεθέαση και ο τρόπος με τον οποίο οι φίλοι των παιχνιδιών αυτών θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν σημαντικές διοργανώσεις παγκοσμίως. Το Twitch αποτελεί τη δημοφιλέστερη πλατφόρμα μεταδόσεων για παγκόσμιες διοργανώσεις. Συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό θεατών στη σελίδα του ανεξάρτητα από το είδος παιχνιδιού και η επισκεψιμότητά του απογειώνεται κατά τη διάρκεια παγκοσμίων τουρνουά κυρίως στην ασιατική ήπειρο.

 

Μεγάλοι πρωταγωνιστές και εδώ οι παίκτες, όπως και στα πραγματικά αθλήματα. Νεαροί σε ηλικία παίκτες και των δύο φύλλων ρίχνονται στην αρένα ων e-sports με μοναδικό στόχο τη νίκη. Οι περισσότεροι δεν θα δούνε πιθανότατα τον ευατό τους σε μεγάλα αθλητικά κανάλια, ωστόσο οι πρωταθλητές θα γίνουν ιδιαίτερα δημοφιλείς στα social media και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Οι επαγγελματικές ομάδες προετοιμάζονται σκληρά καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου και συγκεντρώνουν γύρω τους μεγάλους χορηγούς που θα τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Η προβολή μεγάλη κυρίως σε ηλικίες που το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι τεράστιο.

 

Η συνεχώς αυξανόμενη ενασχόληση των παικτών με τα e-sports τα έχει φέρει μία ανάσα πριν την είσοδό τους στα Ολυμπιακά Αθλήματα. Αρκετά έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα για την παρουσίασή τους στις επόμενες Ολυμπιάδες με τις γνώμες να διίστανται. Στις τελευταίες συνόδους της Ολυμπιακής Επιτροπής πάρθηκε η απόφαση να δούμε τα e-sports έστω και ως άθλημα επίδειξης στους μεθεπόμενους Ολυμπιακούς αγώνες. Οι εξελίξεις φέρνουν ακόμα μεγαλύτερα χορηγικά πακέτα στο συγκεκριμένο σπορ και «υποχρεώνει» τους παίκτες να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις ικανότητές τους διεκδικώντας ακόμη και ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

 

Η νέα τάση στον χώρο του online gaming λέγεται e-sports και αναμένεται να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της. Η αυξανόμενη ζήτηση για μεταδόσεις μεγάλων τουρνουά και η είσοδος του αθλήματος σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα φέρουν αδιαμφισβήτητα μεγάλους χορηγούς. Οι παίκτες ήδη γνωρίζουν μεγάλη αναγνωρισιμότητα στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν πως η δημοτικότητα των e-sports θα μεγαλώνει ραγδαία μέσα στα επόμενα χρόνια.

 

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ